Ova igra je čista medatacija. Ne deluje mi napeto poput Sekira kojeg sam igrao stisnutih zuba, niti je skučena kao stare igre. Čini mi se da je ovo upravo ono što tražim i želim od igre kako bi mi okupirala pažnju, uvukla me u svoj svet i napravila sjajno iskustvo za pamćenje i prepričavanje.
Moja prvobitna zamerka je bila što je ovo praktično Dark Souls IV jer sve deluje već viđeno: prepoznatljivi pokreti, zvuci, mehanike, poruke za tlu, "duhovi" drugih igrača... čak ekran i interfejs, maltene isto. Mislio sam da će Mijazaki i FROM ipak napraviti nešto novo, da će promeniti ili iščašiti obrazac (Sekiro ili Bloodborne) ali što više gledam čini mi se da je ovo odličan pravac. Kao da su skupili sve što je valjalo iz prethodnih igara i spojili u jedan Best of FROMSOFT.
Nema NPC-eva da te svaki čas prekidaju, strelice da ti pokazuju put, seljaka da brbljaju pa da im glumiš potrčka, ne.... ovo je čisti grimdark-sve je otišlo u peršun-scenario a na igračima je da istražuju i provale sami šta tu treba da se uradi, sam biraš tempo, pristup, učiš nove tehnike, što se mene - tiče to je to.
Namćor u meni malo negoduje na nesavršenosti koje opominju da je ovo ipak samo igra (konj koji se materijalizuje niotkud, nekakvi stubovi svetlosti po kojima skačeš, džin koji iz ležećeg položaja naprasno "ustane" samo da bi se prikazala animacija njegovog smrtnog ropca... a i tu je večita boljka ovih otvorenih igara u vidu vetra koji duva kroz stene...). Iskreno se radujem igri, jeste da trenutno nemam hardver na kome bih je pokrenuo ali do proleća ću, nadam se, i to rešiti a u međuvremenu ću gledati kako drugi igraju: