moje drustvo i ja smo bas ozbiljno nolifevali ovaj segment zabave
ali mi smo bili malo divlji....u odnosu na klubove i recimo klasicne sessione
posto je core grupa uvek imala 10ak ozbiljnih nolifera i usput bliskih drugara igrali smo maltene sve sto postoji
sve je bilo podredjeno sto boljoj zabavi, dovoljno dobro smo znali sve sisteme i "limite" defaultnih kampanja
imali smo 2 jako duge kampanje (ono par godina svaka

) u kojima smo u okviru jedne kampanje cesto menjali sisteme
naravno imali smo i faceroll kampanje koje traju 10ak sessiona ili koliko je inspirisan GM
nezobiljni sessioni su licili na ovako nesto npr:
pleb assassin chars, spasavamo "Motoko Kusanagi" AI, zle korporacije, veliko sranje, begamo, kontakti palimo u Vatikan, frka panika idemo hibernacija, budimo se dosli orkovi iz warpa ownovali celu planetu, zgotivli se orkovi sa srpskim navijacima posto su isti retardi, ja bio special snowflake posto je moj char bio 100% pure srbin....i tako
takodje je to bilo vreme kada su nam konacno postale dostupne sve te divne fantasy stvari koje mlade nerdove cine srecnim
knjige, stripovi, anime, milion fantasy igara, horror scifi cyberpunk overflow <3
cesto smo cepali frp a da nismo ni svesni da nam GM(ovi) vode kampanju inspirisanu upravo nekom super knjigom koju su imali srece da procitaju pre nas....jer jos nije nas red za istu
npr jako smo voleli da igramo Cyberpunk/Paranoia combo ili neki (lite) CP/vampri/vukodlaci combo
ali bilo je i ovakvih fazona

krenemo klasican frp iz ADnD silom prilika tj scenarija idemo na tablu gde smo morali da odigramo par Wahrammer Fantasy bitki
onda ostajemo u Warhammer sistemu (koji smo mozda i najvise voleli), things happened eto nas u Necromundi gde na tabli oslobadjamo par ortaka iz imperijalnog zatvora pojavljuju se marinci, nevolja je velika bila, zavrsili smo u nekoj vukojebini od planete gde smo nastavili da igramo u nekom fenomenalnom zombi kauboji sistemu kojem sam zaboravio ime
nista nam nije bilo sveto, tj meni nije lol al bio sam i povlascen posto sam hostovao ili pokretao 90% svih mogucih nerd eventova
kopirani rulebooks, fake olovne figurice, 40 neofarbanih olovnih fake wood elfova izigravaju malo necromunda/blood bowl gang pa onda undead armiju pa se presele u space crusade, mtg gazzilion edicija kopirane lol
tbh mene taj kolekcionarski/hobi deo nerdovanja nikad nije odusevio, a i income od par maraka mesecno nije bio odusevljen istim

al bilo nam je stvarno super, uvek smo se dovijali nekako i cenili svaki delic toga
takodje i wierd flex pricica vezana za beogradski klub Zmaj? (zaboravio sam ime ofc, dss im dao prostorije kod Liona)
tamo smo ortak i ja dobili life time ban, iako smo prvi put dosli tamo lol
bio je neki fantasy battle turnir, gde su retardi smislili da svaki igrac mora da ima odgovarajuce figurice u svojoj prijavljenoj turnirskoj armiji
znaci ako imas 2h warriore u armiji moras da imas (ofarbane ofc) figurice koje drze 2h oruzije, ako imas koplja moraju koplja na figurici da budu
ili ako ti heroj jase zmaja, mora zmaj ne moze vivren etc etc
posto smo znali sa cime imamo posla, pozajmili smo od lika koji je pravio (prilicno lose) odlivke 20 figurica koje su nam trebale da budu u skladu sa pravilima
premazali ih na brzaka koliko tolko descent, undead armija je zahvalana za farbanje a i ortak je mag za sencenje tako da gg
naime kombinacija moje armije, heroja, itema i samih pravila specifcnog rulebooka
je bila exploit poslastica koju nisam mogao da propustim lol a ortak mi je pomogao da eliminisem cak i pretnju magicnih faza
sve je bilo 100% legit u skladu sa pravilima bez trunke sumnje....i znali smo da cemo trigerovati sve zivo kada provale sta im se dogadja...al to je bila i poenta zar ne
ukratko napravio sam armiju koja je u najboljem slucaju za protivnika mogla da bude pogodjena napadom koji je zahtevao sledeci niz kockica 6 pa 6
a ako kojim slucajem prodje 6 6 napad ostatak itema se brinuo da me ne probiju tako lako
sama taktika je primoravala protivnika da igra poteze koje verovatno ne bi igrao....ali jbg pravila!
prosetali smo se kroz turnir lagano izgubivsi JEDNU ranu u 5 partija (to je recimo trecina hp najslabije figurice lol)
dobili high elf original rulebook za nagradu, kao i ban

ali sve je vredelo kada su krenule suze i drama
kada je njih 20 besno dohvatilo svoje rulebooks i posle par minuta nemoc i tisina...omg bas je bilo super zezanje lol
pricali su nam ortaci kako je klub korigovao turnirska pravila zbog nas, a bogme i u sledecoj ediciji pravila je sama Citadela ukinula 1 core item iz "mog" exploita