Dođe Dredge na red za prelazak. U dva dana sam utopio skoro 14 sati vremena u igru. Prešao sam je za nekih deset. Drago mi je da o igri nisam pogledao ništa više od ovog threada.
Ljubomir je fino opisao igru, chill igra koja traje taman koliko bi trebalo. Igra je veoma laka, nema nekog posebnog izazova, ali je veoma zarazna ako pogodi određenu kolekcionarsku nit.
Igra počinje kao nekakav jednostavan simulator pecanja i tetrisolikog slaganja riba u inventaru, ali brzo skapirate da se nešto čudno dešava. Ribe možete pecati, hvatati u mrežu, ili postavljati zamke za rakove. U igri ima mnogo riba i rakova za uhvatiti, ali ne deluje kao nešto preterano teško za one koji vole da jure platinu. Priča mi nije bila ništa posebno do samog kraja, ali sam je pratio i pokušavao pogoditi šta će se dogoditi. Kada završite igru, ostaje vam sejv pred sam kraj igre, čisto da pecate do besvesti.
Odličan je osećaj na početku kada imate sporu barku i svako putovanje je rizično jer postoji šansa da nećete stići nazad pre mraka. Kada malo upgrade-ujete brod, a pogotovo brzinu, počinjete otkrivati ostatak sveta. Na kraju igre mapa deluje malo, ono što je na početku delovalo kao nemoguća misija, sada oduzme jedva četvrtinu dana.
Grafika je prosta, ništa posebno, ali artstyle je pun pogodak imho - doprinosi opuštenoj, ali i horor atmosferi. Igra ume izgledati veoma lepo, pogotovo dok plovite preko okeana, skoro kao nekakva razglednica. Muzika ume poprilično da doprinese atmosferi, ni jednom je nisam isključivao i slušao nešto drugo.
Šteta što igra nije barem malo izazovnija, voleo bih videti više načina da umrem. Bilo bi kul kad bi bilo daleko više lorea u igri, a i dijalozi su mogli biti bolji i raznovrsniji. Sunless Sea to odlično radi.
Dajte igri šansu ako vam se igra nešto sa veoma dobrom atmosferom i zaraznim gejmplejom.
8/10