• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch PC Dredge - fishing horror game

ljubomir

Krompir paprikaš
Co-founder
Reaction score
10,886

Teško je direktno opisati kakva je igra, ali na osnovu nekih 2h gameplaya opisao bih je kao kombinaciju lightweight avanture, Sunless Sea, inventory managementa i Don't Starve.

Slično kao u Don't Starve imamo sanity meter i tripujemo se u mraku.

Gameplay loop se svodi na pecanje, upgrade opereme i istraživanje. Ispod svega se naravno krije neka misterija.

Vrlo mi se igra sviđa i pokušavam što manje da čitam o njoj na netu tako da ne mogu puno više da napišem. Ako volite nešto od navedenih žanrova i igara, definitivno bacite pogled.

Bas razmisljam da je probam, pogledacu par YT gameplay klipova, da bi bolje procenio dal ce mi biti zanimljivo.

Presao sam. Igra mi se svidela, ali nije za svakoga. Prednosti su relativno zanimljiva prica, a pogotovo setting. Nema puno handholdinga u smislu dosadnih tutorijala, dosta te brzo bace da igras. Takodje, sto kazu, "it doesnt outstay its welcome". Taman postane repetitivno i igra se zavrsi. Svidja mi se sto ima vise od jednog zavrsetka.

Mane su sto je sve dosta pojednostavljeno. Ne postoji neki bitan chanllenge, prilicno je "chill" igra. U sustini najveci izazov je istrazivanje mehanika igre i settinga. Vecina misija su onako, super simple. Igra se najvise zbog price, atmosfere i kolekcionizma :)

Enivej, preporucio bih svakome ko voli opustene igre sa zanimljivom pricom i dobrom atmosferom, samo nemojte da ocekujete kompleksne mehanike i visok nivo tezine.
S obzirom da se sigurno ovde neko predomislja, poklonicu jednu Steam kopiju, uz standardne uslove (pisanje review-a), pa ko zeli nek izvoli. Naprvicu za to odvojen thread.

Upravo sam zavrsio igru,moram reci da je ovo za mene kandidat za igru godine.
Uzeo sam igru za 5-6e sada na xbox rasprodaji i bas mi se svidela.
Lovecraftovska misterija i kosmicki uzasi koji vrebaju upakovani u malu indie igru sa zanimljivom mehanikom.
Kada se krene sa igrom bas je tesko prestati sa igranjem i prisutan je onaj zaboravljeni ,,samo jos 5 minuta " osecaj.
Premisa je jednostavna,upravljate malim ribarskim brodom, lovite ribu,nadogradjujete opremu i resavate misteriju.
Uz zarazan gameplay bas ta misterija je ono sto vas gura napred.
Necu mnogo pisati o prici ali svako ko je citao Nekronomicom,Senke nad Insmutom ili Zov Ktulua znace sta moze da ocekuje ovde.
UI je jako dobar,intuitivan i pregledan,sve je tu na 1-2 klika.
Bas mi je tesko da nadjem neku zamerku mozda bi to bili relativno nebitni sidequestovi,koji mogu i da se preskoce.
Igra uspeva da kroz par slika i linija texta umesto animiranih cutscena docara stvarno dobru i turobnu atmospheru.
Dokaz da nije bas sve u grafici i da je stari dobri gameplay i dalje ziv.
Da ne smaram dalje ucinite sebi uslugu i probaje Dredge.

Auf, sada mi se igra igra. Dodajem je na wishlist i chekam popust.

Dođe Dredge na red za prelazak. U dva dana sam utopio skoro 14 sati vremena u igru. Prešao sam je za nekih deset. Drago mi je da o igri nisam pogledao ništa više od ovog threada.
Ljubomir je fino opisao igru, chill igra koja traje taman koliko bi trebalo. Igra je veoma laka, nema nekog posebnog izazova, ali je veoma zarazna ako pogodi određenu kolekcionarsku nit.

Igra počinje kao nekakav jednostavan simulator pecanja i tetrisolikog slaganja riba u inventaru, ali brzo skapirate da se nešto čudno dešava. Ribe možete pecati, hvatati u mrežu, ili postavljati zamke za rakove. U igri ima mnogo riba i rakova za uhvatiti, ali ne deluje kao nešto preterano teško za one koji vole da jure platinu. Priča mi nije bila ništa posebno do samog kraja, ali sam je pratio i pokušavao pogoditi šta će se dogoditi. Kada završite igru, ostaje vam sejv pred sam kraj igre, čisto da pecate do besvesti.

Odličan je osećaj na početku kada imate sporu barku i svako putovanje je rizično jer postoji šansa da nećete stići nazad pre mraka. Kada malo upgrade-ujete brod, a pogotovo brzinu, počinjete otkrivati ostatak sveta. Na kraju igre mapa deluje malo, ono što je na početku delovalo kao nemoguća misija, sada oduzme jedva četvrtinu dana.

Grafika je prosta, ništa posebno, ali artstyle je pun pogodak imho - doprinosi opuštenoj, ali i horor atmosferi. Igra ume izgledati veoma lepo, pogotovo dok plovite preko okeana, skoro kao nekakva razglednica. Muzika ume poprilično da doprinese atmosferi, ni jednom je nisam isključivao i slušao nešto drugo.

Šteta što igra nije barem malo izazovnija, voleo bih videti više načina da umrem. Bilo bi kul kad bi bilo daleko više lorea u igri, a i dijalozi su mogli biti bolji i raznovrsniji. Sunless Sea to odlično radi.

Dajte igri šansu ako vam se igra nešto sa veoma dobrom atmosferom i zaraznim gejmplejom.
8/10
1746255532484.webp

1746255586104.webp

Back
Top Bottom