• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Doom: The Dark Ages

• MINIMUM:
    • Requires a 64-bit processor and operating system
    • Processor: AMD Zen 2 or Intel 10th Generation CPU @3.2Ghz with 8 cores / 16 threads or better (examples: AMD Ryzen 7 3700X or better, or Intel Core i7 10700K or better)
    • Memory: 16 GB RAM
    • Graphics: NVIDIA or AMD hardware Raytracing-capable GPU with 8GB dedicated VRAM or better (examples: NVIDIA RTX 2060 SUPER or better, AMD RX 6600 or better)
    • Storage: 100 GB available space
    • Additional Notes: 1080p / 60 FPS / Low Quality Settings, NVME SSD storage required
  • RECOMMENDED:
    • Requires a 64-bit processor and operating system
    • Processor: AMD Zen 3 or Intel 12th Generation CPU @3.2Ghz with 8 cores / 16 threads or better (examples: AMD Ryzen 7 5700X or better, or Intel Core i7 12700K or better)
    • Memory: 32 GB RAM
    • Graphics: NVIDIA or AMD hardware Raytracing-capable GPU with 10GB dedicated VRAM or better (examples: NVIDIA RTX 3080 or better, AMD RX 6800 or better)
    • Storage: 100 GB available space
    • Additional Notes: 1440p / 60 FPS / High Quality Settings, NVME SSD storage required

Pa i nije preterano zahtevna igra kako sam mislio da ce da bude,maa mislim da cu gaipak otresti na gamepasu (serijix) :)

kod "modernog" Doom (2016 i Eternal), jako mi se dopada sto su drasticno razlicite igre; evidentno je da ce tako biti i ovde, u dark ages izgleda da igramo sa... tenkom?

ajde i to da vidimo :D

Najvise mi se svidja sto ti sad vise ne treba odredjena vrsta oruzja za odredjenog neprijatelja, to me je uvek smaralo kad guraju u fps...
Vise ne mora toliko da se dodge-uje, jer sad imate shield sa kojim parry-jete ili blokirate...
Ostalo sve meni izgleda potpuno isto, ali dobrodosle su ove promene... teren je sad veci, imate osecaj da se borite protiv vojske demona i sad imate neke ljudske saborce, sto je svakako plus za pricu.
Hevi metal i dalje przi, samo ostaje da se vidi dal je to Mick Gordon kvalitet...

Odigrao sam sinoc prvi pola sata igre i mogu vam reci da je ovo jedna jako zabavna mesavina Painkillera i Quakea, sa akcentom na Painkiller.
E sad nekima ce smetati sto ovo nije DOOM igra ali realno ni 2016 ni Eternal takodje nisu bile.
Jedina mana koju bi naveo je usiljena prica za koju mislim da zaista nema mesta u ovakvom tipu igre, iskreno taj deo bi trebali da svedu na minimum.
Optimizacija 10 od 10, bukv kapa dole i dubok naklon.

20250515033441_1.webp20250515033312_1.webp
20250515034023_1.webp

Praise the lord da konacno postoji fizika u jednoj novijoj igri. Vidim moze svasta da se unisti, ostaju rupe od metkova na zidu, lepa simulacija vetra i stogod. Vise volim da vidim dobru fiziku u igrama nego neke RTX, rayreconstruction gluposti itd..Bese u onim ranijim Doom-ovima (2016 i Eternal) sve staticno, bukvalno trag jedan od metka nije ostao a o pomeranju nekih stvari ni govora.

super za sada (6 od 22 chaptera), makar u ovoj prvoj cetvrtini - radikalno drugacije su misije izmedju sebe. ima nekih "mali open world" elemenata, iznenadjujuce. prangijanje je super, malo nejasno sta te i kad pogodilo, ali vrlo jasno kako i koliko si koga odvalio :D

ne sme se propustiti da se pohvali optimizacija, igra leti. istina je da sam na 4080S, ali to ne sprecava dobar broj drugih igara da stucaju.

Presao sam sinoc konacno igru i mogu da vam reci da mi je ovo definitivno omiljena igra iz poslednje DOOM trilogije.
Trebalo mi je oko 15h otprilike za main i side content, jedinu manu koju bi naveo je OST koji po meni totalno generican nekako, kvalitet ni priblizan Mick Gordonovim numerama iz prethodnih igara.

Dobar je novi Doom, ali mi je verovatno najslabiji u novoj trilogiji (kolje se sa kecom, Eternal mi je dosta bolji od obe).
Kretanje i napucavanje su odlicni i zbog toga vredi odigrati. Gameplay loop i okrsaji ni izbliza nisu na nivou Eternala, a ni art direction mi nije legao.
Prica je glupava i ne volim kada likovi u prednastavcima rade stvari koje kasnije nisu umeli. Cudno je sto u prvom delu ima vise price nego u kasnijim nivoima.

Veci deo igre sam odigrao na UV, ali sam u nekim delovima spustao na HMP. Nije problem samo umiranje, vec sto cesto mora da se odgleda neki cutscene ili da se ponovi laksa/dosadna borba pre one gde sam zaginuo.
U jednom nivou mi je igra zakucala, nisu se pojavljili protivnici, tako da nisam mogao da nastavim. Prvo sam probao restart checkpointa, igre i promenu opcija, na kraju sam morao da igram nivo od pocetka.

Update from 5/29/25
  • Adjustments to player forgiveness systems to decrease the frequency of "from behind" attacks resulting in death on the highest damage sliders (250% - 500%)
  • Reduced effectiveness of the Super Shotgun against the Hell Knight and certain enemy armors
  • Increased the ammo count for both Plasma class weapons
  • Increased the amount of ammo the player receives from killing demons with the Accelerator Heat Blast
  • Fixed a bug where parrying some of the Whiplash's attacks was not providing the intended rewards

Last edited:
Slazem se mnogim sto si napisao, ali morao bih da dodam da su cak uspeli i muziku da srozaju. Ne samo da cela igra ima losiju kopiju Mick Gordonove muzike, vec su je i implementirali ofrlje. U nekim momentima se bas primeti da fali muzika da podigne atmosferu.

Ali i dalje bih rekao da je ovo skroz OK pucacina, drasticna promena gameplay-a je dovela do zanimljivog sistema igranja [na svu srecu bez obaveznog micro management-a oruzja iz Eternal-a].

Back
Top Bottom