• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PS4 Switch PC DOOM 1-2-64 (2020-2024 by Nightdive Studios)

Undenis

Prime Evil
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
10,260

doom64otmagstekjyr.png

Port Developer: NightDive Studios
Original Developer: Midway Home Entertainment & idSoftware
Publisher: Bethesda Game Studios
Release: March 20, 2020
Original release: 1997 on Nintendo 64
Platforms: Nintendo Switchty-Four | PlayStation 64 | Xbox 64 +One | Steam_x64.exe
Price: $4.99 | €4.99 | £3.99 (or free as a pre-order bonus with DOOM Eternal)

Genre: DOOM Clone

Sta je Doom64?

DOOOM64 je originalni naslov u DOOM serijalu koji prati događaje DOOM II i direktno se vezuje za otvaranje DOOM-a 2016 sa daljim lore vezama sa DOOM ETERNAL-om koji su otkriveni u potpuno novom bonus poglavlju dodanom ekskluzivno za ovo ponovno izdanje. Smatrajte to DOOM 2.5, koji se ponekad naziva i "pravim DOOM 3."
d64backinkrv.jpg

Da li je ovo samo još jedan port DOOM-a? Zašto je ovo tako velika stvar?
Ne, DOOM64 je potpuno originalna DOOM igra postavljena nakon DOOM II. Sadrži originalne mape, nadovezujući se na mehaniku predstavljenu u DOOM II, a takođe koristi redizajnirana čudovišta skenirana iz rendera visoke rezolucije i pretvorena u spritetove.

Dakle, ovo je onda samo port DOOM64 EKS?
Ne, ovo je novorazvijeni port koji koristi KEX Engine kompanije NightDive i koji je verniji originalu. Međutim, programer DOOM64 EKS radio je na ovoj verziji KEXEngine-a.
d64switchknj2e.jpg

Screenshots and Media

doom-64-switch-screenz7ko3.jpg
3142-doom-64-screenshot-5-1584349684.jpg

3142-doom-64-screenshot-3-1584349684.jpg

DOOM-64-Reviews-Return-from-Exile.jpg

Last edited:
u bre denise ovo izgleda brutalno. nisam nikada obraćao pažnju na ovaj port. trebalo bi da se proba makar

Igrao sam igru na n64, ali nikada nisam odigrao do kraja.
Ova poslednja verzija ima i neke dodatne nivoe ili sam pomešao?

Igrao sam igru na n64, ali nikada nisam odigrao do kraja.
Ova poslednja verzija ima i neke dodatne nivoe ili sam pomešao?
Ima evo i kako se otvaraju:

First, if you have Doom 64 and want to unlock the Lost Levels, there are two ways to go about doing it. You can either finish the original campaign, at which point the Lost Levels will be added to the "new game" option. If you're looking to skip ahead to them, you can take on the secret level "Hectic"—opened up via Doom 64's first level—and the option will be unlocked once you manage to beat it.

Taj Hectic je jebeno težak. Inače super mi je doom64 iz današnje tačke gledišta, ali u vreme kada je izašao ljudi su već gledali u naprednije / novije shootere i slabo je bilo interesovanje za nešto što se zove Doom. Sećam se u osnovnoj školi kada smo pričali kako na PSX postoji Quake 2. Doduše postojao je i na n64 :). The point is nikome se nije kupovao Doom, pogotovo što na n64 nije bilo jeftine piraterije.

Switch port je inače solidan. Igrao sam homebrew verziju, ali na zvaničnoj su mi kontrole bolje.

Ja sam poceo doom 64 ponovo da igram dobio sam ga uz preorder ETERNAL-A!! :D
Presao sam ga davno na emulatoru jer obozavam generalno ceo serijal i dan danas igram brutal doom verzije igara. Inace ako nekog zanima neka baci pogled na ovaj video ispod, kreator ovog moda je nazalost bio tuzen ili je dobio opomenu pred tuzbu pa je morao da batali ceo projekat nazalost.

Last edited:
Ja sam poceo doom 64 ponovo da igram dobio sam ga uz preorder ETERNAL-A!! :D
Presao sam ga davno na emulatoru jer obozavam generalno ceo serijal i dan danas igram brutal doom verzije igara. Inace ako nekog zanima neka baci pogled na ovaj video ispod, kreator ovog moda je nazalost bio tuzen i morao je da batali ceo projekat nazalost.

Nisam igrao Doom, ali ova fotka sa thumba klipa je od TJ Townsend. Lik koji je radio still shotove kao moderan remake scene u tim starim igrama.

Inace ceo kanal mu je kul, zapratio sam ga davno pre nekih 7 godina kad je radio Contru. Bacite pogled ima jako kul radove iz nama omiljenih igara. Ne radi vec par godina nista, u nekom momentu kao da sam negde citao da je lik ovo poceo da radi da bi skupio lovu jer je imao neki rak nesto, pa za lecenje, sta je bilo posle nemam pojma. Nadam se da je samo odustao od rada, da je ziv i zdrav.

Evo malo contenta za sladokusce koji vole Post-Mortem GDC spiku. :)

Nisam ni video da postoji ova tema, svaka čast za posvećenost.
Sećam se da su Doom I, Doom II i Doom 64 bili na akciji kad je krenula korona (beše mart 2020.) i da sam ih uzeo na eshopu, bezobrazno jeftini su bili, tipa 2 eura.
Do tad sam igrao Doom samo ''fore radi'', na tipa Symbian OSu kao klinac, ali nikada nisam stvarno igrao. I kad sam krenuo da igram i prelazim sve delove, iznenadio sam se koliko se dobro drži igra ustvari, posebno sa onim dodatnim WADovima. Dizajn nivoa, oružje i sam osećaj pucanja je bolji nego u dosta FPS igri danas. Bukvalno jedina mana koju imam za igru je paleta boja, nekada sam umeo teže da razaznam neke stvari (tipa prekidač na stubu), ali to je bilo ograničenja same konzole i memorije (pretpostavljam). Sve ostalo, odlično stvarno.

Ne razumem

Od kada je Nightdive portovao Doom na kex engine? (Znam da Doom64 jeste, pričam za 1 i 2). Oni novi portovi od pre par godina su bili u Unity, jel tako?

Ok skapirao sam. Doom 1 i 2 su spojili u jednu igru, ovaj put na Kex Engine. Ko ima Doom 1 u kolekciji upgrade je automatski i besplatan.

Improvementi su više levela, achievrmenti, poboljšana grafika somehow, soundtrack by Andrew Hulshult (opcioni) i bolji compatibility sa community wad-ovima.

Msm ja sam bio prilično ok sa Unity portovima, ne vidim baš poentu svake 3 godine portovati igru na novi engine, al sa druge strane se ne bunim jer zvuči kao dosta improvementa.

Last edited:
Opet ja . Igrao sam malo na Decku i Switchu. Naravno na Decku je udobnije, plus radi na 90Hz. Nisam siguran da je Unity port radio na više od 60, al nešto mi se čini da nije. Tako da je to def extra. Takođe - achievementi. Baš je do jaja imati nov razlog da po 150. put pređem igru. "Novi" soundtrack je meh, iste su pesme al odsvirane na gitarama i nešto su bržeg tempa. Par puta sam pokušao, uvek vratio na originalni. Primetio sam neke glitcheve u renderovanju skyboxa što me je prilično začudilo. Sve u svemu, pored tih glitcheva i po mom mišljenju inferiornog glavnog menija (nekako me asocira na kolekcije emulatora), improvement u odnosu na Unity port, ako ništa drugo zbog achievmenta. Čini mi se i da više ne smara sa Bethesda loginom, barem ne dok igraš multi. Kad smo kod multija navodno podržava 16 player matcheve ali nisam probao.

Možda je vreme da splitujemo Doom 1 i 2 diskusiju u svoj thread?

Ili ga preimenujemo u "2d dooms" 😂

Last edited:
Back
Top Bottom