• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Doctor Who [2005-]

Super DrWho epizoda veceras, imala je jak "Midnight" wibe. :D

RTD je rekao bolje da klinci ne gledaju ovu epizodu, i bio je u pravu. Delovi su bili veeeeeery creeeeeeepy.

Zadovoljan sam sa Tennant epizodama, dali su mu finu sansu za povratak i onda jos i
happyend
na kraju.

Pogledah konacno Tennant specijale i nisam ocekivao ovo uopste.

(Najglasniji) Komentari na netu su bili uglavnom da je extremno woke. Ja se ne bi slozio sa tim. Da bilo je "woke elemenata", ali vise je da "prevrnem ocima", nego da mi smeta, i da je zbog toga negledljivo. Epizode od Jodie/Chibnall-a ne samo sto su imale woke elemente, vec su po mom misljenju imale ceo osudjivacki i propovedacki stav, kao deo plot-a.

Sa druge strane epizode su u najboljem slucaju bile okeyish. Vise cu se secati apsurdni komentara showrunner-a Russell-a, poput onih da ljudi smatraju da su invalidi u kolicima zli, i da zato sada Davros mora da hoda - dude wtf!? Plot na nivou svake epizode je los, ali jos je veci problem sto su pravila po kojim Time Lords-i funkcionisu skroz obesmisljena. Kakva crna "bi-regeneration"? Obesmisljavas skroz Tennantov originalni run i "I don't want to go"

To je imalo impakt. Imalo je neko znacenje fanovima. Da ne spominjem sto su vec uradili nesto skoro pa identicno sa opet Tennantom i Rose. I jos je apsurdnije sto je scenario pisao isti covek i za tu epizodu i za ove. Kakva razlika u 15 godina.

Jasno mi je da je u pitanju show o svemircu, koji moze da se regenerise i koju putuje kroz svemir i vreme i iz nekog razlog zavrsi uvek u Londonu :) I okej mi je da bude nekad Deus ex machina, ali ne mora bas da bude takav rasplet 2 puta od 3.

Da zavrsim ipak na pozitivnoj noti. Ovo cu nastaviti da gledam (za sada), za razliku od onog sto je pravio Chibnall, sto nisam mogao da svarim (iako sam ostale epizode iz novog serijala pogledao bar 2x).

Prva epizoda je bila ispunjavanje "progresivne" checkliste i to je izvedeno baš presmešno. Nije da smeta ali je teško ne prokomentarisati.

E sad meni je druga bila super a treća ok. Nakon dugo godina sam konačno opet osetio da u Doctor Who-u postoji nešto što se može nazvati pisanjem.

"I don't want to go"

Kako vreme leti. Ovaj specijal je bio pre tacno 15. godina. Tada je BBC i predstavio najboljeg doktora:

d1foEb1.jpg

Nisam bas odusevljen. Obe epizode scenario od 20min razvucen na 50 minuta.

Sad cu kal pokvarena ploca da zvucim

Last edited:
Druga epizoda je imala mnogo vise tradicionalne Who creepy amosfere, ali i tu se osetilo razvlacenje [pogotovo na samom kraju].

Za sada ne mogu da skontam da li je show ovakav jer grese u pravljenju, ili je takav sto ga namerno prave za mladju publiku.

Treca epizoda je pomerila osecaj serije u skroz drugom [ozbijnijem] pravcu, Steven Moffat napisao small-scale napetu pricu gde je Doktor fizicki sprecen da divlja. Ovo ce nazalost biti jedina epizoda u sezoni koju je on napisao.

Wow, odlicna cetvrta epizoda! Ono, ne samo top tier za RTD-a, nego top tier za ceo DrWho show. Creepy and epic, ceo fokus show-a pretumban sa neocekivanim twistom na startu.

Definitivno jedna od najboljih RTD standalone epizoda, malo iza Midnight-a.

edit - Zavrseno je snimanje druge sezone sa 15. doktorom, Christmas specijal u decembru + 8 epizoda sledece godine!

Epizode su direktno dobre koliko malo ima petnaestog doktora.
Daleko da su epizode dobre kao u Tenant ili Smith eri, ali ove dve jesu bolje.

Rasplet u ovoj sa politicarem mi bas nije jasan, ali ajde bilo je dobro.
Dok ovi streameri, ja nisam iskreno skontao poentu koju je Russell i Ncuti hteli da prenesu na kraju

Tek u komentarima na netu i na intervjuima sam skonto sta je bila "sustina".

1717437930153.png

Ja sam mislio da su likovi samo assholes. Stvarno nisam video nista vise od toga.

Intervjui sa Russell-om i Ncuti-ijem su bas cringe. Stvarno mi nije jasno kako neko ko je oziveo Dr Who-a, moze da ima ovakve polarizujuce izjave. To nije radio pre. Gledanost je losa.

Ova epizoda mi se bas svidela, zanimljivo su provukli otvorenu kritiku ka jednom delu naseg modernog zivota [blinded in a bubble :D], ali na kraju su prikazali pravu posast. Mali hintovi tokom same epizode koji su me bili zainteresovali ali je bilo premalo informacija za 100% identifikaciju [vise je vuklo na elitizam], i onda dobar udar na samom kraju.

Sa prethodnom doktorkom nista nije bilo ovako suptilno, sve je bilo prenaglaseno. Svaka istorijska/moderna nepravda je bila u centru paznje.

A sad u celoj sezonu Doktor nije imao osecaj da je na bilo kakav nacin bio ugnjetavan od strane bilo koga, ali je sad ipak svatio da u ovom telu neki jednostavno ne zele da imaju ista sa njime. Mocna poruka, samo sto postojis je dovoljno da te drugi mrze. Zaplakao, pa zavikao od besa zbog apsurdnosti cele situacije.

Nekako ne mislim da ce u sledecoj "bridgerton" epizodi moci da sklope slicno zanimljivu pricu, al ko zna...

Sa prethodnom doktorkom nista nije bilo ovako suptilno, sve je bilo prenaglaseno. Svaka istorijska/moderna nepravda je bila u centru paznje.
Nije ovaj suptilan, ovaj je samo malj, a prosli je bio wrecking ball.
A, ubacuju puno stvari - tipa za abortus i slicno.

A, sta da mislim iskreno ne znam. Let That Be Your Last Battlefield je meni zabavna epizoda ST TAS-a.
1717491970529.png

Ne mogu ni da zamislim kakav je bio docek te epizode u originalu? Niti kad je Kirk poljubio Uhuru i slicno.

Ali, nesto sam skeptican da ce ova sezona i ovaj doktor biti timeless klasik na koji ce se ljudi vracati 50+ godina kasnije.

A sad u celoj sezonu Doktor nije imao osecaj da je na bilo kakav nacin bio ugnjetavan od strane bilo koga, ali je sad ipak svatio da u ovom telu neki jednostavno ne zele da imaju ista sa njime. Mocna poruka, samo sto postojis je dovoljno da te drugi mrze. Zaplakao, pa zavikao od besa zbog apsurdnosti cele situacije.
Ne mislis da mozda previse place?

Evo cekam i kompilaciju za doktora.

Sto je ovo bas toliko gej?

I igraju uz (liber)tango u 19 veku u engleskoj?

Last edited:
Wow, S02E03 je bas bila odlicna epizoda, prava poslastica za fanove Who-a.

Ne gledajte spojlere!

Back
Top Bottom