• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 PS3 PS2 Switch Wii Disgaea Serijal

cipak

Let's see...
Co-founder
Reaction score
2,102
1623323864893.png
GameMetacritic
Disgaea: Hour of Darkness(PSP) 87
(PS2) 84
(NDS) 82
(WIN) 74
Disgaea 2: Cursed Memories(PS2) 84
(PSP) 83
(WIN) 81
Disgaea 3: Absence of Justice(PS3) 78
(Vita) 78
Disgaea 4: A Promise Unforgotten(Vita) 82
(PS3) 80
Disgaea D2: A Brighter Darkness(PS3) 74
Disgaea 5: Alliance of Vengeance(NS) 81
(PS4) 80

Disgaea igre su japanske potezne strategije ciji je zastitni znak otkacena prica i likovi, zanimljiv art stil i odlicni borbeni sistem. Pored glavnih igara iz serje postoji jos more spinofova i portova na sve zive platforme. Najnovija igra Disgaea 6 je izasla za PS4 i Switch 28.1.2021 u Japanu a svetska premijera je 29.6.2021.

Prve dve igre sam igrao kada su bile aktuelne na PS2. Ostale su mi u secanju kao veoma kvalitetne potezne strategije. Po meni se nalaze u samom vrhu zanra. Oduzele su mi stotine sati zivota ali vredelo je.

E onda sam napravio ogromnu pauzu. Disgaeu 3 sam zavrsio sinoc. Da li sto sam je ovako kasno odigrao ili su mi se standardi podigli nije ostavila toliko pozitivan utisak kao predhodnici. Igra je i dalje odlicna ali po meni nije na nivou predhodnika. Zavrsio sam glavnu kampanju i tu stajem. Nemam vremena da se posvetim post game contentu i side misijama. Posto takav poduhvat moze potrajati vise stotina sati. Za ljubitelje zanra velika preporuka steta je propustiti ovaj serijal.

Cetvorku imam na disku malo da odmorim pa cu i nju odigrati. Za novije igre cu videti nadam se da necu napraviti pauzu kao izmedju drugog i treceg dela. Ako je neko igrao spinofove i igre koje su izasle za prenosne konzole dobro bi mi dosla preporuka sta je od toga vredno igranja.

Prvi deo sam igrao i preshao vishe puta kada je bila aktuelna, dood. Tada sam zbog zdravstvenih razloga bio u kutji po ceo dan, pa je Disgaea legla ko budali batine. Simpatichna pricha i fenomenalan gameplay. Toliko sam bio prepaljen da sam machki hteo da dam ime "Laharl" da je bila mushko 😂

Kapiram da nije za ovu temu, ali i one Prinny I Wanna be the Hero igre su mi bile super.

jako sam los u poteznim strategijama ali obozavam makar da probam svaku Disageu najvise zbog artworka, otkacene price i (po meni) odlicne glasovne glume. Prinny 1 i 2 su mi topina i rado ih opet igram kada dohvatim PSP dood

Sad gledam ovaj Prinny mi deluje dosta zanimljivo. Mogao bih malo da uposlim PSP nisam odavno. Da ga klinac ne uzme svremena na vreme verovatno bi mi crkla baterija do sad.

Ja sam igrao keca na pspu, nisam jos zavrsio, imam desetinu sati, a mislim da nisam ni prvi chapter odigrao haha
Prezabavna i preluda igra, ali kontam da se moze ostaviti hiljade sati u njoj :D

Odlichan je Prinny! Nije laka igra, ali je tezhina podnoshljiva, nije sadizam. Pricha je genijalna, pogotovo u drugom delu :)

Prinny je vrh. Kontrole su onako, imas osecaj da kontrolises nekog nesposobnog, ali je realno fer igra. Umiranje je part of the fun, malo frustrira ali je lepa i smesna. Highlight fransize, nije no life kao disgaea.

Sent from my Poco F2 Pro using Tapatalk

Back
Top Bottom