Odigrao do kraja, solidna igra koja bi bila dosta bolja da je tim dobio dodatnih 6-12 meseci.
Ocigledno je da je igra morala da izadje zajedno sa novim konzolama, a Covid sigurno nije pomogao.
Prosto je neverovatno koliko je bagovita igra bila u prvih nekoliko meseci, a cak fale i neke stvari koje su obavezne danas - replay, retrovizor kada se igra iz prvog lica, nekim automobilima nije modelovana unutrasnjost...
Graficki me je igra podsetila na DriveClub. Kada se nista ne desava, izgleda prosecno (mada i dalje dosta bolje od poslednjeg NFS recimo), ali tokom noci (kada HDR luduje) ili kada ima nekih vremenskih nepogoda, igra izgleda odlicno.
Muzika je losa i broj numera je bas mali.
Igra mi je bila zabavna, jer sam se bas uzeleo arkadnih voznji. Ovo je fina mesavina starog Dirta, Motorstorma i DriveCluba.
Tezina je definitivno veliki problem, jer je cak i hard prelak, posebno ako izaberes najbolje ponudjeno vozilo (sto je cesto slucaj, jer se novac lako dobija).
Upravljanje je previse arkadno, jako je tesko doci u situaciju iz koje ne mozes da se izvuces.
Igrao sam malo igru i na volanu i default podesavanja su katastrofa. Sve je postalo dosta bolje kada sam u podesavanjima stavio 360-380 stepeni.
Igra je za nijansu teza na volanu uz ova podesavanja, a kada se igra iz prvog lica jos je nezgodnije jer je kamera previse nisko, a retrovizora nema.
Probao sam i da stavim u podesavanjima upravljivost na 50, umesto na 100 i igra je postala dosta izazovnija. Nije bilo moguce vise jednostavno prolaziti kroz krivine i u 90% slucajeva je igra bila interesantnija. Problem su ovih 10% kada se vozilo bez razloga okrene ili kada nije moguce iskontrolisati automobil posle kontakta.
Sto uopste ovakve igre igrati na volanu? Vec godinama pokusavam da nadjem igru koja ce me podsetiti na igranje Sega relija ili Rave Racera na automatu. Ova igra u nekim trenucima to uspeva, ali je cesto ocigledno da wheel support nije bio prioritet (podrska je ubacena tek u 2.0 patchu).
Ja sam verovatno jedina osoba kojoj se svidelo sto je prica ispricana kroz podcaste

.
Naravno, slicne price su ispricane milion puta, ali meni je ovaj pristup bas bio osvezavajuc, iako me Troy i Nolan uglavnom smaraju.
MP nisam probao (pitanje je da li ovo vise iko i igra), a Playgrounds je super stvar - ljudi su pravili bas lude staze, a editor je fino odradjen.