• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Denis Villeneuve's DUNE Trilogy [2021-2026]

VoivodBG

nerealni elitista
Reaction score
8,642
img_1_1683043857075.jpg

Jeste spremni? Hajp je realan, film uskoro izlazi, i molimo se Shai Huludu, da ćemo iskusiti prvo pravo Imax iskustvo.

Uprava je tražila da napravim ovu temu, a u budćnosti očekujte izlišnu temu o knjigama i ostalom što je bitno po Dune svet. :D

Sve diskusije o filmu prebacite ovde. hvala!

EDIT: I možda najbitnija stvar, nemojte da kačite spoilere, iako neki znaju knjige, igre i prethodne filmove, siguran sam da žele da dožive Dune na pravi način, sa totalnim odlaskom u nepoznato, pogotovo što će ovo biti specifičan film u rukama režisera koji je već pokazao da ume i može da isporuči. Hvala na razumevanju. :D
PART DEUX

Last edited:
Meni je samo zendaja meh, mada uklapa se uz glavnog glumca...oboje su mali i zgoljavi

Mene smara ovaj konj iz game of thrones al ajde to je ta fizionomija egzotika, valjda će da dosadi uskoro.

Super izgleda novi trejler u odnosu na prethodne

@Teoreticar Momoa. Loš izbor za Duncana, pride ne zna da glumi, stoga šunkica. Ali jasno je meni da je on uzet zbog žena da bi došle da gledaju Dune.

Zapravo mi Zendaya ne smeta, gledao je samo u Spider-man filmovima, nisam takao Euphoiru još. Imam negde u glavi ove producente, trebaju nam "hip" glumci i otuda Chalamet i Zendaya, sa time što Chalamet pokazuje već zrelost i potencijal.

@voja ne znam da li si čitao knjige, ali Paul je u prvoj knjizi na početku klinac, a to što je Zendaya mršava se uklapa u koncept Freemena koji žive na Dini, gde zaista nema resursa pa da budu mrsni kao Harkoneni.

Sada me najviše kopka, koga će da uzmu za Feyd Rauth-u...

Ne znam šta je loš izbor za Dankana, lik se jedva pojavljuje u knjizi.

@s_hyperion pretpostavljam da nisi čitao ostale knjige? :D

SPOILER Duncan Idaho je glavni lik u ostale 4 knjige, sporadično, ne znam za ove poslednje dve što je sin sa onim tipom završavao. Ali ako želiš da šunkica nosi franšizu, zajebao si se gadno. Pogotovo što njegov lik nosi dosta patosa i čamotinje, što ovaj neće moći da iznese.

Iako mi je ovaj trejler malo komercijalni i previse direktan, mislim da je za uspeh filma itekako potreban ovakav pristup. Mi koji smo citali knjige znamo koji je potencijal ovog filma, ali oni koji nisu upoznati sa knjigama ili se kroz maglu secaju starog filma su sada dobili jasan prikaz o cemu se radi.

Cak su dodali i ovu novu scenu gde Zendaya opisuje patnju Fremena pod okupacijom Harkonena, sto IMO odmah daje celom filmu laksu odskocnu dasku da se ljudi zainteresuju za Fremene.

Lengendary je izfinansirao samo ovaj film, i od njegovog uspeha zavisi da li ce snimati jos dva. Nadam se da ce proci odlicno na trzistu, iako Warner i dalje insistira da se film besplatno da svim HBO Max pretplatnicima odmah na premijeri. Mislim da je to veoma los potez za ovaj skup film [koji nije njihov, oni ga sam distribuiraju] od cijeg uspeha zavise veoma bitni nastavci.

Last edited:
@s_hyperion pretpostavljam da nisi čitao ostale knjige?
Šanse da će ostale knjige biti ekranizovane su na nivou naučne fantastike, tako da to nije relevantno. Biće dobro i ako part 2 za ovo dobijemo :D

Sta obradjuje film, celu prvu knjigu ili deo?

Prvu polovinu prve knjige, ali filmski šljaka kao celina za svaki slučaj ako mu zavrnu slavinu

Bile bi teške za ekranizaciju ostale knjige iz serijala, pogotovo što barataju rogobatnim idejama koje na papiru zvuče sjajno, ali nije baš uspeo Herbert sve to da napiše. Zato mu i jeste prva Dina bila najuspešnija jer je izgradila interesantan svet, bavila se ekološkim aspektom koja bi mogla i nas da zadesi.

Ali ne verujem da će se čitav serijal ikada ekranizovati u bilo kakvoj formi jer nisu to knjige ni za format serije, a ni filma. Ideje kojima odišu su fantastične i pomalo sulude za današnje standarde, ali bi neki kompetentan scenarista i režiser mogli da izvuku najbolje iz tog paprikaša.

Ne znam za sinovljeve knjige jer još nisam stigao da ih pročitam, ali su u planu, nemam nikakva očekivanja od njih.

Back
Top Bottom