• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch PC Dead Cells

Poceo sam ovo da igram, pa imam par pitanja, instalirana su mi 4 DLC-a, jel su oni ubaceni tokom main igre ili su posle zavrsetka igre, verovatno zavisi kako koji, koliko sam citao neki su u toku igre, neki ne kraju, jel ima uopste neko obavestenje kad igram DLC deonicu?

Desava mi se bag, da kad otkrijem tajnu zonu, izadje mi onaj pop-up za achievement kad prvi put to uradis, problem je sto mi iskace svaki put kad otkrijem tajnu zonu, iako nije vise prvi put, mada mozda se to resetuje za svaki novi run, ko da igra ne cuva achievement, mnogo veci problem je sto taj pop-up non stop nastavi da iskace i bas me ometa u igranju, nece da nestane sa ekrana. Igram not oridjinale...

edit

Koliko vidim na googlu, to je common problem za kojeg izgleda nema resenja, neki kazu da se to ne desava kad si konektovan na internet... anyway, videcu da iskljucim achievement-e ako je moguce u opcijama il nekako...

Last edited:
Poceo sam ovo da igram, pa imam par pitanja, instalirana su mi 4 DLC-a, jel su oni ubaceni tokom main igre ili su posle zavrsetka igre, verovatno zavisi kako koji, koliko sam citao neki su u toku igre, neki ne kraju, jel ima uopste neko obavestenje kad igram DLC deonicu?

Desava mi se bag, da kad otkrijem tajnu zonu, izadje mi onaj pop-up za achievement kad prvi put to uradis, problem je sto mi iskace svaki put kad otkrijem tajnu zonu, iako nije vise prvi put, mada mozda se to resetuje za svaki novi run, ko da igra ne cuva achievement, mnogo veci problem je sto taj pop-up non stop nastavi da iskace i bas me ometa u igranju, nece da nestane sa ekrana. Igram not oridjinale...

edit

Koliko vidim na googlu, to je common problem za kojeg izgleda nema resenja, neki kazu da se to ne desava kad si konektovan na internet... anyway, videcu da iskljucim achievement-e ako je moguce u opcijama il nekako...
Ja je nisam mnogo igrao, ali video sam da kad prolazis zone na mapi se vide neke dlc, pisu ako se dobro secam.
Ja sam prekinuo igru u nekom momentu, ali planiram da nastavim. Imao sam prevelika ocekivanja, pa se malo razocarao, ali kul je igra, nastavicu u nekom momentu.
@timemaster je doktorirao, mozda ce on znati vise za dlc.

Predjoh igru na jubilarnom 50-om run-u, zadnji boss je dosta zajeban, pa me je on zajebavao isto ko u Hades-u, ali sam ga zatrpao sa dva turreta i gadjao vatrom, tako da je i on konacno pao.
Drugi boss po redu, onaj u Clock Tower-u mi je najlaksi, jednom sam se tolko nagruvao, pa sam ga bukvalno presao iz 3, 4 udarca, posle njega po tezini sledi prvi boss, koji me je u pocetku mucio, prvih 10-ak puta sam ginuo kod njega, posle sam ga prelazio iz prve... zadnjeg boss-a sam preso iz treceg pokusaja, ali dug je put do njega, a ja brzao, a ovde kad se brza, uglavnom se gine, sto je steta jer igra ima sjajan flow kad se brza, ali mora lagano i takticki, da se koristi i pomocna oprema.
Od DLC boss-ova sam naleteo samo na Mama Thick il tako nesto se zove, nije tezak boss... samo nisam naleteo na Grunt-a/ Giant-a, verovatno me put nije naveo na njega, naleteo sam samo na 4 njih, od 8 koliko ih ima u DLC-u, ali nije mi bitno, jer neke nivoe koji vode do njih zaista ne volim da igram, kao sto je onaj u mraku ili onaj gde padaju explozivna burad.

Hades mi je mnogo bolja igra i zaraznija i bolji gameplay, prica, raznovrsnija, izbalansiranija itd... bolja u svakom smislu.

Dead Cells nije los, ok je igra, samo previse grinda i previse repetativna, ono kad vec 30 put prelazis jedno te isto zaista dosadi i zato volim vise sistem sa checkpointima kao sto je u Dark Souls-u, a ne ovako dodjes do tamo nekog kasnog boss-a, pa onda dokle naucis mehanike i patern, moras sve od pocetka da prelazis do njega.

Muzika je neprimetna, zvukovi su dobri, grafika, sta da pricam za grafiku pixel art... simpaticno, ali bih voleo da je malo ostrije.

7/10

Sad su mi se otvorile dizne za Dark Souls :D

Ova igra je čist pajdo!

Igram je u malim intervalima, i ono što primećujem ne prašta!

Šta je bitno, nivoi se konstantno menjaju i pozicioniranje neprijatelja kao i kod svakog roguelite naslova. Dosta je dobra grafika i način borbe, tera vas da gruvate napred čak iako se negde zeznete ili naletite na jače protivnike pa vas ošure pa sve jovo nanovo.

Na prvu loptu me zbunio tajmer, mislio sam da sve ima ograničeno vreme za prelazak, ali posle sam uvideo da su to uveli kao caku da kada ostvarite određeni tajming imate mogućnost otvaranja dodatnih vrata koje vas vode ili do još boljih item-a ili nadogradnji. Takođe postoje i vrata koja od vas traže da pokokate određeni broj neprijatelja, a da ne budete ranjeni.

Dosta stvari igra ne objašnjava, primera radi, orbovi koje sakupljate za nadogradnju, nisam znao da mogu da se ostave sa tipom koji vam daje nadogradnje čak i ako umrete, tako da sam od početka dosta njih bacio u nepovrat jer sam mislio da mogu samo u momentima kada ste u prostoriji sa njim da se iskoriste...

Igraću je još u budućnosti, pa prenesem još utisaka, prvi boss me umlatio ko ništa, a još sam imao i dobru kombinaciju ledenih strela da ga usporavam, i biča sa strujom, ali ugaziću ga nekim budućim kombinacijama oružja.

dosta njih bacio u nepovrat
Ovo i nije toliko strašno, nestvaran broj oružja, štitova, zamki i mutacija ćeš imati da otključaš tokom igranja

Imam sigurno utučenih 100+ sati u dead cells i ovo su neki saveti za onog ko počinje:

Što pre naučiš da koristiš parry sa štitom, to će ti biti lakše. Odličan je crowd control kada se parry jednom savlada, i bossovi će da budu najsmorniji deo igre (uključujući i poslednjeg). Takođe, što pre se skloniš od ledenih pomagala u vidu sub zero oružja ili ledenih strela, biće ti lakše.

Ti kao nov igrač ne znaš šta će da ti legne od oružja i mnogo ćeš cellova da baciš otključavajući glupa oružja koja ne prave toliki dmg kroz ceo run, ma koliko god ih apgrejdovao. Brutality i survivor oružja umeju da budu izuzetno snažna i vidi da se fokusiraš na njih.

Pozicioniranje neprijatelja i nivoi će ti postati prilično more of the same posle nekoliko pređenih runova, tako da igra jako malo ume da iznenadi sa nekim pametnim foricama random generisanjem nivoa.

Nemoj forsirati jedno oružje kroz različite runove, već probaj da ono što ti igra da na početku, guraj upgrade na taj stil igre. Ako dobiješ crveno oružje, guraj brutality do kraja, u jednom od nivoa će sigurno da iskoči znatno jače crveno oružje i sa brutalityjem na 13-17 ćeš da melješ sve živo.

Nema potrebe da se tokom runa razmišlja o bilo čemu drugom osim u tome kako ćeš ti kao igrač biti bolji tokom svog gameplaya. Ne juriš nikakve unlockove, nikakve posebne pathove, količine cells, sve će samo spontano doći, jedino što zavisi od tebe je da povećaš svoj skill.

Znači, bottom line - git gud, a u Dead Cells to uopšte nije teško

Hvala na savetima, provalio sam da ne treba da se držim jednog oružja, i uglavnom sam budžio brutality i survival (ovaj diže i health bar) i desilo mi se u par runova, da dobijem recimo dobar brutality mač koji širi vatru na sve strane pa služi dobro za kontrolu kad se uleti u šutku. Što se tiče štita pokušao sam prvih par puta, ali je igra brza da se zaboravim u momentu da imam štim pa samo rolam okolo ili preskočim napade. Ali daću mu šansu.

Primera radi naleteo sam na nunčake u jednom runu, jesu bile slabije od mačeva, čekića itd, ali su toliko brze i kako sam ih nadograđivao time su nadoknadile slabi damage, posle sam prešao na bič i oduševio se koji je njegov raspon i koliko suštinski sve neprijatelje da išiba.

Vidim da ima dosta momenata gde treba da se uči, ali draž mi je da ne osećam kao da me igra kažnjava jer nisam git gudovao kao u Souls igrama.

Kostimi su samo estetski? Jer ovih 6-8 komada što imam imaju kratke opise, ali ne vidim da je nešto drugačije u snazi i kretanju lika?

E6C7B722-4359-487E-84B9-A5F1DC7AB685.png

I am finally free...

ili ipak ne, kao u samoj igri, nikada zapravo nisi zavrsio igru, vec iznova i iznova jedan zacarani krug koji nema kraja

Moja saga sa DC je pocela 12. decembra 2022. godine tako sto sam iz dosade igru instalirao na telefon i presao je jednom koristeci samo touch kontrole. Ovo smatram zvanicnim uplivom u drogu zvanu DC, jer sve pre toga na Switchu i PCju je bilo "malo da probam iz znatizelje"

Nakon sto sam zavrsio igru na androidu, hteo sam da predjem igru i na vecem ekranu, pa sam se tada prebacio na PC. I tu sam igru presao, ali i dalje sam imao neki osecaj nezadovoljstva, jer sam igru brute forceovao i isao na srecu sa OP buildovima i nisam razumeo u potpunosti sve njene aspekte. Ili se makar nisam trudio da ih razumem.

Tada prelazim na PS4, opet prelazim igru ali ovog puta odlucan da se malo vise posvetim njoj i istrazivanju mehanika, ne tako ociglednih stvari. Tada postajem opterecen igrom i nacinom na koji zelim da igram svaki run, ali nailazim na zid zvan 3BCS iliti Expert difficulty. Tu malo postajem umoran od igre i vracam joj se s vremena na vreme cisto malo da izrokam neprijatelje i bossove, ali ne pravim nikakav pomak.

A onda je dosao PS5. Ovde sam vec zagrizao duboko i nema sanse nazad, vec sam svestan svoje ovisnosti o jos jednom ubijenom neprijatelju, o jos jednom otkljucanom itemu. U igri sam otkrio sve biome, sve bossove, naucio kako se igra sa skoro svim oruzjima (izbegavam i dalje oruzja koja mi jednostavno ne prijaju), naucio sve movesetove neprijatelja i igrao sam igru po automatizmu, pa cak ni 5BCS iliti Hell difficulty mi vise nisu izazov. Ukljucim, izrokam par runova, i onda sutra isto, i sutra isto... U tom trenutku nisam zeleo platinu niti sam je jurio, ali pogledah preksinoc iz radoznalosti sta mi je jos ostalo od trofeja, i vidim da mi fale dva. I tako sam osvojio ovu platinu koju zapravo nisam ni osetio, a ni hteo. Ali, JA licno nisam zavrsio igru. Ostalo je jos mnogo kostima da pootkljucavam i da uradim neke licne stavke povodom nacina na koje zelim bossove da pobedim i ne znam, verovatno ce jos nesto da iskoci u medjuvremenu. A da, Castlevaniu jos nisam kupio, ali razmisljam da je ostavim za par meseci kasnije.

Brojac na PS5 kaze da sam potrosio 100tinak sati u igri, ali srecom nemam brojace sa prethodnih platformi jer mislim da je cifra mnogo veca. To nije mnogo ni vazno, ali ova igra mi sada stoji rame uz rame sa Hades. Ne mogu se porediti te dve igre i dalje, iako su isti rogue lite zanr, ali ja ne bih mogao sada da kazem koja mi je draza. Ne znam da li sam ijednu igru igrao konstantno i sa tolikom opsesijom 5 i po meseci, ali DC je to uspeo spontano da izazove kod mene.

Veeeliki roguelike fan ovde.
GG i havala na podsetu da proverim ovu igru.

Last edited:
Back
Top Bottom