• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Dara iz Jasenovca

Biljanu nesto ne mirisem u poslednje vreme, ali verujem da je ovo istina:

Po treci put sada. Prvi put je konkurisao za Decu Kozare tamo negde 2007/8me. Garantujem da bi snimio 10x bolji film.
I ja sam siguran.
Okupacija u 26 slika je odlican film, koji je izmedju ostalog dobio Zlatnu arenu i bio najgledaniji film u SFRJ te godine.
Toliko o tome da se "sve krilo do sada".

Last edited:
Cela ova prica je ista kao i ranije samo druga imena u njoj, mislim na ovo oko konkursa, prepisivanja, politickih instrukcija itd, ne na film nisam ga jos gledao, ali ovaj put je bas uzburkao strasti, samo mi malo nejasno zasto.

Meni sam film kao film i nije toliko loš, ono, prosek. A politika je druga priča, znamo kako je nastao i zašto. Da je pravljen pre pedesetak godina pa ajde, danas će samo da talasa narod.

Teško bi Tito dozvolio ovakav film..

Film je limunada u odnosu sta se stvarno dogadjalo po logorima u NDH. Oko 800 000 hiljada ubijenih, od toga 75 000 dece.

Teško bi Tito dozvolio ovakav film..

Cus dozvolio Tito film. Pa u komunizmu nije se smelo izgovoriti rec "genocid". Najvece stradanje srpskoga naroda je vesto skrivano u komunizmu pod zavesom bratstva i jedinstva.

Na koji nacin skrivano? Procene od 700+ hiljada zrtava su komunisticke procene, podignut je spomenik, snimani dokumentarci... mi smo ucili o tome u skoli, kao i nasi roditelji. Da li je to sto je uradjeno dovoljno, verovatno ne, ali reci da je to skrivano mislim da je neiskreno.

Cus dozvolio Tito film. Pa u komunizmu nije se smelo izgovoriti rec "genocid". Najvece stradanje srpskoga naroda je vesto skrivano u komunizmu pod zavesom bratstva i jedinstva.
O cemu ti pricas bre? Sto stale kaze imas gomilu spomenika.U malte ne svakom selu imas spomenik na kom su ispisana imena svih stradalih po logorima koji su iz tog sela.

Srpskom narodu je nakon genocida nametnuta komunisticka ideologija. Citava istoriografija u vreme broza Tita radila je na relativizaciji i umanjivanju hrvatskih zlocina. Tito je bio cuvan i sticen, kako od Vatikana i Jezuita, tako i drugih kriptopolitickih organizacija i tajnih drustava uz garanciju da ce za njegova zivota u Jugoslaviji vladati mir. U tako koncipiranoj drzavi Tito je obezbedio da Hrvatska dobije ono sto joj u istoriji nikada nije pripadalo, dok je u Srbiju koja je u zajednicku drzavu ulozila svoju drzavnost ugradjen mehanizam razaranja koji je aktiviran nedugo posle njegove smrti.

E drugari zamolio bi vas da se drzite teme koja je posvecena filmu a ne zabranjenoj istoriji jezuita reptila i Vatikana. Za politiku i podele nema mesta na ovom forumu. Svaki naredni post koji se dotakne navedenih tema bice sankcionisan. Hvala

Srpskom narodu je nakon genocida nametnuta komunisticka ideologija. Citava istoriografija u vreme broza Tita radila je na relativizaciji i umanjivanju hrvatskih zlocina. Tito je bio cuvan i sticen, kako od Vatikana i Jezuita, tako i drugih kriptopolitickih organizacija i tajnih drustava uz garanciju da ce za njegova zivota u Jugoslaviji vladati mir. U tako koncipiranoj drzavi Tito je obezbedio da Hrvatska dobije ono sto joj u istoriji nikada nije pripadalo, dok je u Srbiju koja je u zajednicku drzavu ulozila svoju drzavnost ugradjen mehanizam razaranja koji je aktiviran nedugo posle njegove smrti.
Buraz aj jednom na nekom okupu uz pivo da ti objasnim par stvari,ne bih da polemisem previse na ovu temu na forumu.ako nastavimo ovde ovako kontam da ce iskociti vucic kako spasava prezivele iz logora

Tja, mlako, neuvjerljivo, djeca igraju fudbal umjesto da prave noževe kojim će biti zaklani, svi čisti i rumeni k'o da imaju redovne obroke.
Nekako mi se ne vidi taj strah, ljudi su se molili da dobiju metak u čelo, a u filmu svaka druga smrt je to bila.
Scena sa djecom u podrumu je mogla mnogo bolje da se odradi, s obzirom da je najgnusniji zločin prikazan u filmu, a prikazan je nekako zbrzano.

Ne može se puno zamjeriti maloj Biljani, ali njena Dara se isto ponaša prije i poslije ubistva majke i brata preed njenim očima, što je nemoguće.

Nisu morali prikazivati kopanje očiju, silovanje i vađenje fetusa iz ženskih stomaka (što sam realno očekivao kolika se frka digla oko filma), ali mogle su se dosta bolje prikazati neke scene, koje bi filmu dale još veći značaj, ovako samo ostaje na nekom prosjeku, nažalost.

^ ja sam na pola odustao, jer nije dolazio do poente, klasicno Gulovo razvlacenje :D

Last edited:
nije ni dosao do poente do kraja, ali neki delovi su tako dobro ubodeni :D 30min stivo

Popravio se dosta u zadnjih par godina. Obično pročitam posle gledanja ali sad sam obrnuo.

Pustio kevi da odgleda, ja nisam pogledao ni minuta, ne varim vise teske filmove.

Back
Top Bottom