• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Covid 19 vakcine/vakcinacija

Status
Not open for further replies.
Otvorio sam temu i prebacio sve postove iz Free Disscusion treda, ako ima jos neki post a da ga slucajno nisam premestio posaljite mi na PM.

Jos se nisam vakcinisao, u ovoj pokrajini liste cekanja su duge pa me mrzelo da se prijavim, kad se preselim u drugu za dva meseca tamo cu se vakcinisati. Zena je primila pfizer odmah na pocetku kao prioritet, posle prve doze imala je malaksalost i mucninu jedan dan, posle druge nikakve simptome.

Jos se nisam vakcinisao, u ovoj pokrajini liste cekanja su duge pa me mrzelo da se prijavim, kad se preselim u drugu za dva meseca tamo cu se vakcinisati. Zena je primila pfizer odmah na pocetku kao prioritet, posle prve doze imala je malaksalost i mucninu jedan dan, posle druge nikakve simptome.
U NS nije bilo čekanja i lista za fajzer, a ni ostale, tako da ti je uvek opcija da skoknes i bocnes se.

Pancevo takodje nije imalo listu cekanja za Fajzer i Sputnjik V pa sam se tamo vakcinisao. Mislim da je trenutno Kineska vakcina na stanju bez zakazivanja u PA.

Dolazim tek u avgustu u srb, ako se ovde dotad ne bocnem tamo cu obaviti.

Ja sam nesto u ovom fazonu. Potencijalno sam prelezao proslo leto, posto je i keva bila zarazena, ali nisam imao simptome, pa nisam siguran.
Ona je vakcinisana kineskom i prvo vece je bila ozbiljno lose, sad ima ona i drugih stvari koje je muce, pa kontam da je vakcina samo trigerovala sve to, posle druge je bila ok, samo malaksala fazon.

Ja odavno ne pratim nista sto se tice tih vesti oko svega toga, opterecujuce je, pa sam i sa vakcinom u fazonu da ne zurim. Ako bude da se desi, kontam da cu uzeti fajzera ili kinezaru kako budem raspolozen.
Antivax.

Kinez realno jeste najslabiji u smislu zaštite da se ne zaraziš ali i on valjda štiti potpuno od toga da ne završiš u bolnici.

Kinez realno jeste najslabiji u smislu zaštite da se ne zaraziš ali i on valjda štiti potpuno od toga da ne završiš u bolnici.

Da sve vakcine stite od teskog oblika oboljevanja i hospitalizacije, al opet sve zavisi od organizma do organizma neki su nazalost zavrsavali i posle druge doze u bolnici jako mali procenat doduse, ali svakako bolje ikakva nego nikakva protekcija.

Imao koronu u februaru, revakcinisan pre desetak dana. Izabrao sam kinesku jer je za fajzer trebalo da se ceka mozda par nedelja. Rame me malo bolelo posle obe doze i to je to. Btw majka i sestra su isto uzele kinesku i sve ok.

Ja ne mogu da uzimam za sad, jer imam neke alergije i dok sve to ne proverim i dok ne budem fit, ne bih rizikovao, jer ne znam kako bih reagovao.
Tako da necu sigurno za sad, a ako nastavi da opada broj zarazenih i ako to jednostavno prodje vremenom, onda se necu uopste vakcinisati, tim pre sto ni ne verujem u kvalitet ovih trenutnih vakcina.

Ja ne mogu da uzimam za sad, jer imam neke alergije i dok sve to ne proverim i dok ne budem fit, ne bih rizikovao, jer ne znam kako bih reagovao.
Tako da necu sigurno za sad, a ako nastavi da opada broj zarazenih i ako to jednostavno prodje vremenom, onda se necu uopste vakcinisati, tim pre sto ni ne verujem u kvalitet ovih trenutnih vakcina.
Antivax?

Ako imas jaku alergiju koja izaziva anafiliticki sok onda neces moci npr Fajzerovu vakcinu da primis. Ostale ces moci bez problema naravno uz konsultaciju sa lekarom. Ja npr imam alergiju na polen i primio sam Fajzerovu vakcinu bez problema.

Pa ne cudi sto vas je toliko bolela ruka posle vakcinacije, kad je i chip isao uz nju :p:D😁

Ma zezam se.
Zapravo nisu mi jasni ljudi koji su protiv chipovanja, mislim da bi ziveli u sigurnijem i boljem svetu kad bi svi mogli da se prate preko chipa, meni ne bi smetalo ni da je kamerama pokriven svaki pedalj sveta, bila bi mnogo veca bezbednost, ne razumem ljude kojima te stvari smetaju, to mora da su neki ljudi koji se bave nekom muljazom i rade nesto prljavo, cim im smeta da ih kamera snima na javnim mestima i da budu chipovani.

Fajzer prva doza samo bol u ruci dva dana. Drugu dozu primam sad u sredu. Keva i baba se vakcinisale kineskom i nije im bilo apsolutno nista. Dok se tasta vakcinisala AstraZenicom i nadula se ko bumbar , obe ruke i faca joj nateklo. I to ke trajalo nekih nedelju dana, lekari joj rekli da ne prima drugu dozu . Vec ponovo da primi neku drugu.

Ma zezam se.
Zapravo nisu mi jasni ljudi koji su protiv chipovanja, mislim da bi ziveli u sigurnijem i boljem svetu kad bi svi mogli da se prate preko chipa, meni ne bi smetalo ni da je kamerama pokriven svaki pedalj sveta, bila bi mnogo veca bezbednost, ne razumem ljude kojima te stvari smetaju, to mora da su neki ljudi koji se bave nekom muljazom i rade nesto prljavo, cim im smeta da ih kamera snima na javnim mestima i da budu chipovani.

Nije to tebrex tako jednostavno. Ko ce da odredi sta je prljavo a sta ne? Neko bi igre zabranio, neko knjige, neko okupljanja, kako odrediti sta je ok? Tehnicki najlakse je zveknuti cipove i kamere ali da li bi bili sigurniji je pitanje svih pitanja.

Mogli bi za početak da naprave neki čip u obliku kartice koju nosiš sa sobom i da ti to bude i lična karta i vozačka i saobraćajna i kartica od banke i ako si davalac krvi itd..
Neverovatno mi je da sa modernom tehnologijom moram da se smaram da nosim 5-6 kartica sa sobom + keš.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom