• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch PC Celeste

s_hyperion

"savant za igre"
Co-founder
Reaction score
5,186
iEG5MTI.png

Developer: Matt Makes Games
Datum izlaska: 25.01.2018
Žanr: Platformer​

skj1lh9.png
Help Madeline survive her inner demons on her journey to the top of Celeste Mountain, in this super-tight, hand-crafted platformer from the creators of multiplayer classic TowerFall. The controls are simple and accessible - simply jump, air-dash, and climb - but with layers of expressive depth to master, where every death is a lesson. Lightning-fast respawns keep you climbing as you uncover the mysteries of the mountain and brave its many perils.

Celeste was originally developed as a PICO-8 game, over the course of just four days, during a game jam. You can play the PICO-8/browser version here.

1JfWBYP.png
Features:
- A narrative-driven, single player-player adventure like mom used to make, with a charming cast of characters and a touching story of self-discovery
- A massive mountain teeming with 600+ screens of hardcore platforming challenges and devious secrets
- Brutal B-side chapters to unlock, built for only the bravest mountaineers
- Assist Mode allows you to toggle on some accessibility features like extra air dashes, slower game speed and more!
- IGF “Excellence in Audio” finalist, with over 2 hours of original music led by dazzling live piano and catchy synth beats

- Pie

Lnbym2W.jpg
j1jZtDI.png
trMQ50I.jpg

Last edited:
Sinoć sam konačno počeo da igram, opasna platforma. Prešao sam prva dva nivoa i B-side drugog. Za sada nije brutalno teško, ali s obzirom da je početak igre, očekujem haos do kraja. Za sada se i dalje malo lomim oko kontrola, zaboravljam da držim grab dugme, a i skok mi je čudan. Nisam siguran ni da li da igram sa d-padom ili sa stickom. D-pad mi je brži, ali je izgleda analog precizniji jer mi se dosta puta desilo da pogodim dijagonalu umesto levo ili desno. Možda je i do mog gamepada.

Usput i strimujem, uglavnom kasno uveče, pa ko hoće nek overi :D

ja probao konacno i odusevio se<3 a mislio sam da je overrated igra
jedno 20+ sati sam igrao zadnja 2 dana...ne mogu i necu da prestanem

stvarno je jedna od najboljih platform igara ikada...bukvalno samo pohvale za gameplay i dizajn svakog ekrana
muzika...vec sam napravio celeste playlistu, chapter 7/2 mi omiljen track
prica me iznenadila i bas mi prijala, iako je cheesy nekako je prirodna i lepo ispricana

kontrole su skoro perfektne
takodje sam imao dilemu dal dpad ili analog...dpad mi bolji al me prodaje za dijagonalni dash rebound jump
uglavnom sam za teze deonice (B side ili pico 8) koristio analog

nemam nikakvu zamerku, svaki detalj igre mi je super
sem sto bih voleo da je igra laksa malo, pogotovo B/C side od 4 chaptera recimo

jako brzo sam se zaljubiska u ovu igru sto nije cest slucaj....a mislio sam da je overrated igra...o boze
:)

Last edited:
Evo da malo vaskrsnem, igrao sam danas po prvi put, došlo na red, odigrao sam uvod i prva 3 chaptera, za prvi run onako osrednji rezultati rekao bih, oko pola sata, stotinak smrti po chapteru i polovina sakupljenih srca. Opšti utisak mi je blago razocaravajuci, ipak je ovo bilo nominovano za goty, a,po meni ne da nije goty nego jedva da dobaci i do neke 8/10 ocene, osim sirovog gameplaya u igri nema ništa što odskače, sto je mozda dovoljno fanovima zanra i speedrun lozanama, ali nije zasluzilo ni blizu goty nominaciju te godine.
Neki subjektivni detalji su da je art style previše retro, veličina i oštrina pixela bodu oči, trebalo je da bude pixel stilizovano, a ne autentičan izgled, dizajn sa zasebnim ekranima ubija koliko je arhaican ali eto i dalje preživljava u mnogim igrama, priča je eto tu da je ima, slika lika i napisan tekst , nije mi to dovoljno.
Ukratko, igra sa brzom i utegnutom mehanikom, koja se igra na instiktivne reakcije, to joj je najveći plus i pravljena za ljubitelje, ali samo to je nedovoljno za status koji ima, a sve ostalo je tu samo reda radi.

Meni licno jedna od overhyped indie igara. Sve one price o depresiji i samoubistvu...valjda? se time igra bavi al definitivno su vadili iz neke rupe te zakljucke jer igra uopste nije tolko duboka. Tu i tamo neka recenica, platformica OK al da, ne znam odakle GOTY status.

igra je jedan od najboljih platformera koji slozicete se, nije tako zastupljen i popularan zanr, a jos je teze izvesti da bude zarazna i izazovna, a da nije vec nesto vidjeno. kontrole utegnute, sasvim dovoljno razlicitih mehanika koje kada se savladaju igra moze da se zavrsi o cas posla, a ako se navuce igrac, onda moze da bude bas brutalno teska, ali ne i nemoguca. igra je takodje duboka onoliko koliko igrac zeli da je razume.

ne slazem se sa vama u bashovanju celeste, ali postujem misljenje, po meni je igra i te kako zasluzeno dobila mesto u nominaciji. GOTY ne, ali nominaciju, da

I meni je krenula tesko nekako, ali posle kad se otvorilo, super je do kraja ispala. Odlican je gameplay, a i ostalo je onako dosta simpaticno.

Igrao sam je pre, nikada prešao. Sada ponovo uključio jedan nivo da završim i uzmem pet jagodica za Microsoft Rewards poene.

Oooodlična igra. Mislim ovo je Super Meat Boy samo more refined i sa poentom nekom. Nemojte da mi kažete da vam se Super Meat Boy nije svideo xD

cuj nije svideo. SMB pionir indie igara sa odlicnim platformisanjem <3

Dobar je SMB, samo kao i ovde, mora bas da gadja žicu ili umori jako brzo, a ovde je sva težina da se savlada directional bash u midair padu, i recimo osecaj za inerciju pokretnih delova, da se igra na muscle memory bez mnogo mozganja u momentum.

Back
Top Bottom