• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Blue Prince

mrgrinch989

Well-known member
Reaction score
68
Retko mi se desi da se ovoliko zaljubim u neku igru.

Blue Prince je rougle-lite exploration igra. Vi igrate kao neki klinac koji je nasledio veliko bogatstvo od ujaka. Ujak je sakrio bogatstvo u svojoj vili od 45 soba, u 46oj sobi, za koju naravno niko ne zna. Na vama je da prolazite kroz vilu, otkrivate tajne i konacno pronadjete to bogatstvo.

E sad, kako je uopste ovo roguelite? E pa, to dolazi u obilku sastavljanja soba. Vi pocnete od ulaznog hodnika i kad dodjete na zatvorena vrata dobijete da birate jednu od tri nasumicne sobe (svaki put je izbor drugaciji). Iz te sobe idete na sledeca vrata, i tako dalje. Problem je sto je bitno da sami sebe ne zatvorite (recimo da izlaz iz druge sobe vodi u zid) i da se probijete do te poslednje sobe. Uzput će te imate zaključane prostorije, sobe bez struje i zagonetke. Osim ovoga, svaki put kada uđete u sobu, gubite jedan movement poen i ako ih sve istrošite, dan se završava.

Ah, da, na kraju dana, sve te sobe koje ste sastavili se resetuju, tako da svaki dan gradite sve ispočetka.

Ono što me je oduševilo je kako prirodno naučite da igrate Blue Prince. Jako brzo naučite koja soba je korisna za šta, gde gledate da ih postavite, gde da nađete predmete i još svašta. Naravno, pošto je rogue-lite, možete otključati svakojake pomoći koji će vam ubrzati i poboljšati probijanje kroz kuću. Najbolje od svega: Svaki put kada mislite da ste sve skontali, igra vas iznenadi sa tonom novog sadržaja. Ako ste zaintereseovani, nemojte gledati review-e, samo kupite ovo na Steam-u i rokajte.

1745178666030.webp1745178628645.webp

vidim na internetu da je uporedjuju cesto sa mojom GOAT igrom, Outer Wilds. Kako bi uporedio Blue Prince i nju? Naravno, ako si je igrao

Back
Top Bottom