• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch PC Blasphemous

Na osnovu iskustva sa Blasphemous, smatram da zasluzhuju preorder drugog dela chim to bude mogutje. Em prvi deo nije bio skup kada se pojavio, em su ubacili tri (ako se ne varam) DLCa koji zapravo dodaju kvalitetan sadrzhaj, bez da trazhe dinar za to.
Kapa dole gospodi, zasluzhuju svaki dinar.

Odigrao ovo i raspametila me igra, 9/10 što se mene tiče.

Lore, atmosfera i artstyle su 11/10 dok su neke gameplay mehanike malo problematične i neki bossevi nisu dovoljno kreativni/intenzivni pa zbog toga nije čista desetka igra.
Plus ko igra prvi put sa svim DLC sadržajem malo se pravi haos od igre i dolazi do zamora od količine sadržaja, još je i malo bezveze implementirati DLC na taj način da ti moraš prvo da pročitaš na netu i vodiš računa o tačnim koracima. Bolje da je sav DLC sadržaj ostao rezervisam za NG+, bilo bi jednostavnije.

Suština je da ima utegnutijih modernih metroidvania ali je i Blasphemous svakako top tier po svim pitanjima plus je po pitanju dizajna sveta neprejebiv.

Preporuka svima da uzmu za 6.24$ koliko je na Epic store do 6. januara.

Počeo sam da igram juče. Zanimljiv setting, a Souls inspiracija je očigledna. Nema baš tako utegnute kontrole kao što bih voleo, ali ni borba nije tako teška pa taj nivo kontrole nije ni potreban. Artstyle mi je on and off, na momente mi je dobro, na momente ne mogu da gledam u igru. Svakako ću nastaviti jer je dobra za sad.

Ušao sam u ovu igru na slepo i to ubrzo nakon inicijalnog prelaska Dead Cells-a, pa mi se u samom početku baš i nije svideo znatno sporiji tempo, ali sam ga prihvatio (tj. tolerišem ga).

Šta mi se apsolutno ne sviđa:

level design, ne-fer mob placement (glupi teleport laser duhovi i ostala bagra), bespotreban backtracking (nedostatak portala + loša povezaost), kombat flow, parkor (jeftini padovi, insta-death šiljci), tempo

Šta mi se baš sviđa:

atmosfera, artstyle, muzika, CRT mode, pojedini bossfightovi, flavor text, atmosfera ponovo

Zaključak:

Ovo sam dobio u humble bundle i sumnjam da bih kupio full price da sam prethodno video ocene i recenzije. OK iskustvo, jaka sedmica/10.

PS: Možda bude pao edit kasnije danas. Na oko 80% sam ja mislim, ali mislim da se ništa znatno neće promeniti.

Last edited:
level design, ne-fer mob placement (glupi teleport laser duhovi i ostala bagra), bespotreban backtracking (nedostatak portala + loša povezaost), kombat flow, parkor (jeftini padovi, insta-death šiljci), tempo
Ne bih se mogao slozhiti sa par stvari. Backtracking mi nije problem, pogotovo jer mi je kombat postao lak pa samo shurim ko zver, ali okej, imam preko 70 sati u igri pa se verovatno se setjam muka. Isto i sa padanjem i insta smrtima, meni nisu smetali, chak ni dok nisam znao da igram dobro, nekako sam ih prihvatio kao deo igre i git gud tripa. No, teleport laser duhovi nek se gone u tri lepe! :ROFLMAO:

Sretja pa ne jurish sve achije, ja sam odustao. Preshao igru chetri prokleta puta, uvek nekako neshto uspem da zaboravim - chak i sa guideom.

Ajmo nova tema fanovi 😄

Počeo sam da igram juče. Zanimljiv setting, a Souls inspiracija je očigledna. Nema baš tako utegnute kontrole kao što bih voleo, ali ni borba nije tako teška pa taj nivo kontrole nije ni potreban. Artstyle mi je on and off, na momente mi je dobro, na momente ne mogu da gledam u igru. Svakako ću nastaviti jer je dobra za sad.

Prestao sam da igram nedugo nakon ove poruke, nije me nešto vuklo, ali sam pre neke dve nedelje krenuo od početka i brzo priveo sve kraju, uključujući i DLC. Bez toga, imao bih utisak da nešto fali igri, ali je dodao dovoljno zanimljivog contenta da mogu iskrenije da preporučim igru.
Usudio bih se da kažem da je ovo lite metroidvanija, jer nijedan ability koji se otključa u igri nije potreban da bi se prešla. Treba ubiti tri bossa u prvoj polovini igre i tri bossa u drugoj da bi ste došli do final bossa, a od relica nije potrebno ništa, mada je preporučljivo da ne bi došli preslabi u endgame.
Borba je ok, bossovi možda i prejednostavni, ali je DLC to i više nego popravio. Pogotovo su mi se svideli Amanecidas bossovi. Platformisanje ne baš precizno koliko bih voleo, ali igra i nije zahtevna po tom pitanju... OSIM Bloodstained crossover platforming challenga koji su užasni. Nisu baš promislili kada su stavili komandu za odbijanje od onih fenjera na dole + napad, jer već postoji dole+napad za onaj ground slam koji se aktivira ako bukvalno frame duže držiš napad od običnog tapa. Često se dešavalo da padnem u provaliju zbog toga. Srećom, neko je na redditu napisao da su patchovali da može da se drži i R1 umesto dole, inače sam siguran da ih nikada ne bi prešao.
Za artstyle, ipak više naginjem da mi se ne sviđa, ali definitivno daje igri identitet i uklapa se uz tematiku, tako da na to ne mogu da im uzimam poene.

Dark Souls su stare igre pa je tako imalo smisla, dobro je da nove igre imaju svoju temu.

Meni je ostao nepređen jedan platforming challenge, stvarno su preterali tu.

Back
Top Bottom