• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Berserk

VoivodBG

nerealni elitista
Reaction score
7,540
Napustio nas je mangaka-strip crtač i tvorac Berserk-a, Kentaro Miura. Velika praznina ostaje u strip svetu, pogotovo što će mu delo ostati nedovršeno. Ali hvala mu za svaki detalj, spodobu i oružje i oklope koje je crtao tokom svih decenija i svet koji je izgradio unutar Berserk-a.

Nisam pratio rad već neko vreme, ali ovo će me pogurati da se vratim i iščitam ovaj kult od samih početaka.

Tuga, jos se svi sprdaju godinama da ce umreti pre nego sto zavrsi, al niko nije kontao da ce to biti tako brzo :(

6vvs1r0q57071.jpg

E jbg, bezveze baš.

Nije postojao ni nikakav precizan plan na osnovu koga bi se znalo koliko je zapravo bio blizu kraja?

Auuu, kad se probudiš uz ovako nešto... Berserk je bio prvi anime koji sam gledao, i baš je ostavio utisak. Mangu doduše nisam redovno čitao jer sam sve nešto čekao da se pojavi naznaka kraja. Baš šteta. Ogromna inspiracija mnogim kreatorima u svetu mangi, animea i igara.

Ne zna se koliko je kraj bio blizu, samo se zna da je rekao nekome da će Berserk imati "srećan kraj", ništa više.

На секунд сам помислио да је нека неслана, првоаприлска шала... Јеботе...

ja se lično nada da njegovi asistenti imaju beleške skripte kako šta dalje, pa možda skrpe neki kraj. sigurno ima bar nekoliko epizoda odrađenih donekle

Znaci ja tek danas saznao za vest na poslu i nisam mogao da verujem, mislio da se ljudi sprdaju sa mnom. Bukvalno se najgori strah ostvario. Manga mi je promenila zivot...gledao anime u osnovnoj skoli i promenila mi je svest, nisam ni znao da animirana serija moze da ima takav impact do tada. Neka pociva u miru, i nadam se da ce njegov tim ostvariti njegovu viziju i privesti mangu do kraja. Koliko znam on ima glavni plot resen, stim sto je on sam radio na berserku i cesto menjao detalje, kako doci dotle. Jako je rano napustio ovaj svet i bio sam siguran da ce ga zavrsiti. Ovo je bas tuzna vest za mene. :(

Last edited:

Javili se njegovi asistenti. Google translate kaže po ovome što su napisali daćemo sve od sebe ili bićemo najbolji.

Nisam siguran na šta misle, da li da razvijaju nove anime serije ili filmove sa Berserkom ili da završe mangu? Ako neko iskopa više neka postavi.

Tuga, jos se svi sprdaju godinama da ce umreti pre nego sto zavrsi, al niko nije kontao da ce to biti tako brzo :(
Ovo sam poceo da cujem pre vise od 10 godina kada je Berserk prestao da izlazi redovno.

Bas sam čitao ovih dana kako je u zadnje vreme počeo više da radi i usmerava asistente, pa se pitaju ljudi da li je znao možda ima predispozicije za ovako nesto :/

za crtez ne brinem, ima ljudi za to, brine me prica.

Fuck, ovo je ogroman low blow
Covek je legenda, i kakav bedak sto nije zavrsio svoje remek delo...

Zamislite umre Eiichiro Oda i ne otkrije nikom sta je One Piece, taj nivo razocarenja

Ili onaj manijak Yoshihiro Togashi sa Hunter X Hunter mangom koju nikako da zavrsi

Togashi ima probleme sa zdravljem, hroničan bol u leđima, ne može dugo da sedi i crta.

Javili se njegovi asistenti. Google translate kaže po ovome što su napisali daćemo sve od sebe ili bićemo najbolji.

Nisam siguran na šta misle, da li da razvijaju nove anime serije ili filmove sa Berserkom ili da završe mangu? Ako neko iskopa više neka postavi.

Mislim da je taj tvit namenjen za mangu...mada sumnjam da ce uspeti da zavrse pricu kada je tek sad klupko poceo da se odmotava i polako saznajemo stvari. Ko zna kako ce biti sve na kraju. Ima milion stvari koje jos nisu otkrivene i ne znamo znacenja, samo spekulacije koje se vrte decenijama.

Da li je Kentaro Miura imao zenu/decu? Mozda imaju neku viziju kako bi zavrsili mangu ako je podelio neke misli tokom zivota sa porodicom...

Mislim da je taj tvit namenjen za mangu...mada sumnjam da ce uspeti da zavrse pricu kada je tek sad klupko poceo da se odmotava i polako saznajemo stvari. Ko zna kako ce biti sve na kraju. Ima milion stvari koje jos nisu otkrivene i ne znamo znacenja, samo spekulacije koje se vrte decenijama.
Posle 30 godina su tek krenule da se saznaju neke stvari?

Back
Top Bottom