• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE Switch Baldur's Gate: Dark Alliance (Re-Release)

Undenis

Prime Evil
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
10,260
baldurs-gate-dark-alliance-now-available.jpg

Publisher : Interplay
Developer : Black Isle Studios
Platforms: PS5/4, Xseries/Xone, Nintendo Switch, PC (later this year)

The original Baldur’s Gate: Dark Alliance, widely regarded as a hack-and-slash action classic for PlayStation 2 and the original Xbox, is getting a modern 4K re-release. The game’s comeback was outed by new listings on the PlayStation Store, and officially revealed in a new YouTube trailer released Thursday.

According to that trailer, Baldur’s Gate: Dark Alliance is bound for Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, and Xbox Series X. It will be released on Friday, May 7.

The re-release of Baldur’s Gate: Dark Alliance will include updated high-resolution graphics, but retain the presentation of the original. Baldur’s Gate: Dark Alliance was beloved as a two-player cooperative action role-playing game in the vein of Blizzard’s Diablo games. The game spawned a direct sequel, and its engine was employed for Champions of Norrath: Realms of EverQuest, a similar hack-and-slash game based on the EverQuest MMO.

E0qcB6rXsAA1WKR.jpeg
Key features:
A re-release of the beloved console classic
Three race and class combinations. Play as a dwarven fighter (Kromlech), a human archer (Vahn) or an elven sorceress (Adrianna).
11 vividly rendered spells, including Magic Missile, Otuluk’s Icy Sphere, and Mordenkainen’s Sword.
More than 40 different types of monsters and boss villains.
Over 25 active and passive skills to buff your adventurer’s ability to deal and take damage.
Varied environments, from the sewers beneath the city of Baldur’s Gate, to the Sunset Mountains, to the Marshes of Chelimber.

• Four difficulty levels to challenge even the hardiest adventurer; "Easy", "Normal", "Hard" and "Extreme".
  • Fully voice-acted by an all-star cast.
  • Local co-op support!

xbones-image-0-1620258111409.png

80
xbones-image-96-1620258111417.png

Ja sam obozavao ovaj serijal na PS2 onomad, nadam se da ce uradili i drugi deo + Champions of Norrath sa expanzijom. Bas sam prijatno iznenadjen nostalgija lvl 99.

Sjajno.

Al' i Champions of Norrath kako bi legao re-release...

dark alliance je bilo jedno od prvih susreta sa ps2 i jedno od prvih wow nextgen momenata.....ali ovde mi nekako deluje ruznjikavo u hd-u, zanima me neki buduci df video poredjenja sa starim verzijama.

dark alliance je bilo jedno od prvih susreta sa ps2 i jedno od prvih wow nextgen momenata.....ali ovde mi nekako deluje ruznjikavo u hd-u, zanima me neki buduci df video poredjenja sa starim verzijama.

Mislim da je samo je ovo samo upscaled na vecu rezoluciju i koliko vidim promenjen font. Licno bi voleo da je odradjen full remake/remaster ali jbga...Bolje ista nego nista :)

Igrao s rodjakom i ako se dobro setjam nije bilo bash najbolje iskustvo. Mislim da je isti XP ako igrash solo i duo, ali se u duo deli na dva, pa to dovodi do situacije da postaje preteshko, jer u single bi trebalo da si lvl 8, ali u duo si sada 4 i jebi se. :D

Igrao sam sa drugarom u co op-u sve 3 igre do besvesti takodje sam ih presao solo uzduz i popreko. Ne secam se tog deljenja XP-a i da je bilo nesto pretesko. Lepo je sto ovo izlazi ali bih bio srecniji kada bi izasao nastavak.

Igrao sam sa drugarom u co op-u sve 3 igre do besvesti takodje sam ih presao solo uzduz i popreko. Ne secam se tog deljenja XP-a i da je bilo nesto pretesko. Lepo je sto ovo izlazi ali bih bio srecniji kada bi izasao nastavak.
Davno je bilo, ali se setjam da smo bash imali problema na kasnijim nivoima. Mozhda smo promashili neki setting u opcijama, pojma nemam, ali znam da je bukvalno bilo neigrivo. Mozhda losha narodna kopija :D

igrao sam sa drugom u igraonici i on se konstantno ljutio sto mu ubijam neprijatelje ispred nosa posto sam koristio strele...jbg sta ja treba da te cekam xd

Last edited:
Lepo je sto ovo izlazi ali bih bio srecniji kada bi izasao nastavak.
Па и излази. :)

Само што ће бити доста различит од оригинала... и мултиплејер примарно.

Danas je izasao i drugi deo igre koji je takodje kao i prvi uzasan barebone ps2 port.
Igra je bukvalno copy/paste PS2 verzije sa supportom za moderne rezolucije. Jako mi je zao sto nisu ulozili ama bas nimalo truda da ovo lici na nesto. Cenu od 30 dolara ne bi ni da komentarisem.
Proveo sam stotine sati uzivajuci u ovoj igri na PS2 ali sada stvarno ne mogu toliko je uzasno sve da sam je obrisao posle 10 minuta igranja. :(

Ehhh, shteta. Tuzhno je shto je nivo kurcobolje ogroman i shto je vreme za portovanje protratjeno.

Back
Top Bottom