• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Neo Geo Arcades - Fliperi

Kraljica u Bečeju, a dok sam živeo u Sloveniji zvali smo ih capo (kapo), što je kao šef na Italijanskom.

Prvi put sam se sreo sa izrazom kraljica u segateci u jednoj garaži. Neka zelena vanzemaljka, ličila na bogoboljku. Valjda su oči trebale da joj se gađaju. Prvo sam mislio da je možda u pitanju Taz-Mania ili Tiny Toons, ali sam sada pregledao na brzinu na yt i nije to to.

Mi na severu smo ih takodje zvali kraljice :ROFLMAO:
Voleo bih znati kako je doshlo do toga.
I mi smo zvali kraljica a posle i glavonja
Mogu samo reći šta sam ja saznao raspitujući se gde se prvo pojavio izraz.
Za kraljica koliko su se ljudi sećali a i podudara se sa mojim iskustvom, potiče iz igre Phoenix. Negde piše za glavnog neprijatelja "Empress" koliko se ja sećam.
Glavonja, opet koliko sam ja čuo, potiče od Wonderboy igre gde glavnom neprijatelju na kraju svakog kruga padne glava i pojavi se druga.
Mada je meni omiljeni domaći izraz "Tabla" za nivo.

Isto kraljica...
Naziv je mozda nastao tako sto je mozda prva i najpopularnija igra, imala kraljicu za zadnjeg boss-a, pa su od tad svi u svim igrama zadnjeg boss-a zvali kraljica... to mi je bar logicno i u secanju... pomislih da je ta igra bila Super Mario, ali ne verujem da je tu zadnji boss bila kraljica... ali neka stara, veoma popularna igra, sigurno.

kraljica i kod nas.

btw, snk neo geo mi je omiljena arcade platforma i mnogo sam vremena provodio igrajući njihove igre po lokalnim buvarama. od king of fighters, preko metal slug, pa do spin master... imale su neki šmek :)

kraljica i kod nas.

btw, snk neo geo mi je omiljena arcade platforma i mnogo sam vremena provodio igrajući njihove igre po lokalnim buvarama. od king of fighters, preko metal slug, pa do spin master... imale su neki šmek :)

NeoGeo for life.

Mada nisam bio neki KoF fan ali zato sam bacao tone para na Samurai Shodown 1 i 2, Metal slug 1,x i 2, Top Hunter, Street Hoops (nisam fan sportskih igara ali ova je nešto posebno a i ubacio bih pare samo da slušam muziku), Kabuki Clash Far East of Eden, Breakers pa čak i neki Tecmo fudbal sa jedinstvenim sistemom driblinga.

Yep, baš je bilo dosta neogeo igara u bg-u ☺️

Back
Top Bottom