• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Свемирска истраживања

Катастрофална оштећења чија санација ће бити подједнако захтјевна као изградња лансирног центра од нуле. Ово је само највидљивије, када се испита структурални интегритет осталих грађевина и елемената наћи ће се гомила тога компромитованог. Мораће све опет да се прави.
Вјероватно следеће лансирање за неких 2 године.

Jedna od najvecih eksplozija ikada snimljenih. Bolje je izgledala od nuklearke u Oppenheimeru. :D

Popravka ovog launch kompleksa ce bas potrajati, sto ce definitinvo imati uticaja na buduce Artemis misije.

Ово је ПЕТА кинеска ракета средње категорије која је доживјела премијеру у задњих пола године. Од тога су 4 вишекратне, а она која није је намјерно тако дизајнирана.
Очекује нас још 4 или 5 инаугуралних лансирања прије краја ове године. 🤯
Капацитети невиђени у историји космонаутике. А нису још ни убрзали.

“We have heard that Chang’e-7 is probably going to see the first humanoid robot landing on the [moon’s] south pole. But our robot will go to a different part of the South Pole – it is a very large area, and we are curious about all of it,” Gao told the SCMP.
Врло занимљив пасус. За Седмицу није званично најављен никакав хуманоидни робот, само ровер и скакач које ће да спусти лендер. Могуће је да ће бити изненађење, јер је то код Кинеза редовно, да извуку из рукава неку компоненту мисије која није званично најављена. Цитат јасно говори о 2 сепаратна хуманоидна робота, гдје ће један ићи на Ченги 7.
Друга интересантна ствар је да ће се Осмица спустити на сасвим другу локацију у региону Јужног пола, очекивао сам да ће бити близу Седмице.
Такође је и потврђен август за лансирање.

Толико ми је жао због овога, баш оно "why we can't have nice things?". Јебаји га, радовало ме када су убрзали под Лимпом али ово је болно отрежњење. Примјењена астрофизикална наука не опрашта пречице. Може те усрати али шанса да нешто упрскаш је много већа него у неким другим индустријама.
Постоји један мааали промил сумње у извор ове хаварије јер се десила практично у најгорем могућем тренутку. Високе инстанце капитализма своје интересне сфере шире према Мјесецу и евидентно је да ће исти постепено све више бити интегрисан у глобалну економију.
Мислим да постоје кругови којима не одговара да Америка има примат у позиционирању на Мјесецу али то су теорије на дугом штапу, само пуцам у празно.
SpaceX IPO ми је исто мало сумњив поготово јер су толико ојачали и рекло би се да им није фрка за новцима. Компанија de facto није у власништву нестабилног Маска али сада ће то још више да се разруди. Скренух са теме...

Ако је и главни носач на лансирној лампи оштећен: "Е сна'о, мо'ремо се сад јебат' ".
Поздравља нас чика Марфи.

1780344698293.webp
1780344926309.webp

Лансирна рампа је потпуно девастирана. Само темељ ће се можда моћи спасити. Сконтајте вегетацију што је спржена около, колики радијус. Хај' јеб'о то, нарашће опет али ово главно је изузетно тежак ударац.

Супер емисија, одлични и гост и водитељ који је врло пристојно истражио тематику. Препорука!

Back
Top Bottom