• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Heroes of Might & Magic III: Horn of the Abyss i ostali community modovi.

mozzribo

Well-known member
Reaction score
1,839
homm3complete.png
Ako ste fanovi igara sa potezima, verovatno ste čuli za Heroes of Might and Magic 3: Complete. Ova igra, koja uključuje originalnu Restoration of Erathia, kao i ekspanzije Armageddon's Blade i The Shadow of Death, široko se smatra jednom od najboljih igara svih vremena, koja uprkos raznim (i ponekim veoma kvalitetnim) pokušajima do sada nije nadmašena u svojoj niši.

lg_75.png

Ali to nije sve - igra ima visokokvalitetnu fan-made ekspanziju nazvanu Horn of the Abyss. Ova globalna dopuna proširuje i popravlja klasične elemente igranja i dodaje neke svoje. Uvodi novu frakciju pirata koja se zove Cove, a u radu je i nova frakcija zvana Factory. Frakcija Factory će imati steampunk osećaj niske tehnologije, služeći kao kompromis između kontroverzne (a nikada objavljene od strane originalnog razvojnog tima New World Computing) Forge frakcije koja je uključivala eksplicitne elemente naučne fantastike.

Za one koji žele da dodatno unaprede igru, postoji HoMM 3 HD - nezvanični fan-made dodatak koji povećava rezoluciju displeja, poboljšava funkcionalnost interfejsa, čini igru udobnijom i lepšom za igranje i popravlja neke originalne greške u igri. Sva grafička poboljšanja čuvaju originalni stil igre, znaéi ovaj mod možete koristiti i bez Horn of the Abyss.

Postoje i druge ekspanzije, poput poznatog In the Wake of Gods i nadolazećeg Day of Reckoning. Međutim, one su (barem za sada) nekompatibilne sa prethodno navedenim modovima, ali i dalje dodaju svoj jedinstveni ukus igri. Takođe postoji i VCMI projekat, koji za cilj ima da ponovo kodira ceo endžin igre, ali razvoj je daleko od završenog.

Ovaj post, iako nosi naziv HotA-a, želi da pokrene kako nostalgične tako one razgovore koji se obaziru na nove događaje u fan sferi ne samo igre već i serijala. Slobodno diskutujte o igri i ostalim igrama u franšizi (kako originalnim, tako i onim nakon bankrota NWC) i njenim različitim modovima i istorijama ovde.

Da bi uspešno igrali HotA HD, trebaju Vam HoMM3: Complete sa GOG-a, pa HD Mod i HotA Mod sa sopstvenih izvora:

Last edited:
Kakva steta sto je 3DO propao, pa nikad necemo dobiti vise nego potreban ReMake...
Mozda ako ih je neko kupio, ne znam dal su u necijem vlasnistvu...

No kolko vidim, igra izgleda dobro u 4K

HoMM prava su prodata Ubisoftu. Sve nakon HoMM4 i MM9 (ako se ne varam, to sam slabije pratio) su razvijali drugi timovi.

Last edited:
Posebno interesantan mod je Heroes 3: Succession Wars. To je nešto kao Heroes 3 ali sa Heroes 2 grafikom. Ili Heroes 2 u Heroes 3 ruhu

Posebno interesantan mod je Heroes 3: Succession Wars. To je nešto kao Heroes 3 ali sa Heroes 2 grafikom. Ili Heroes 2 u Heroes 3 ruhu

Obožavam tu grafiku. Volim i onu "realističniju" iz trojke, ali nih nekada rado igrao ovaj Succession Wars. No, toliko sam navikao na poboljšanja u HotA+HD da teško da će se to desiti preko dužih perioda.

Edit: još da dodaju muziku iz četvorke. :D Iako sam to sam jednom uradio, zamenio sam muzičke fajlove. Možda uradim ponovo.

Ne mogu da odlucim dal mi je dvojka ili trojka bolja, ali secam se da mi cetvorka ima najbolju pricu, a i bogami dobru grafiku.

Ne mogu da odlucim dal mi je dvojka ili trojka bolja, ali secam se da mi cetvorka ima najbolju pricu, a i bogami dobru grafiku.
Četvorka je imala potencijal da nadmaši trojku. Svi koncepti koji su ubačeni su obećavali, baš su (i bukvalno) promenuli igru ka nekom još boljem pravcu. Ali eto, bankrotirali pre nego što su mogli da je završe, kamoli ispeglaju. Mislim da i četvorka ima neki mod koji pokušava da reši neke probleme, ali je daleko od završenog.

Horn of the Abyss je fenomenalna ekspanzija. Sećam se kako sam se raspametio kada sam je otkrio pre par godina. Sve je ukopljeno skoro savršeno.

Samo je baš napravljena za eksperte.

Ali kome je do HoMaM formule mogu da preporučime Kings Bounty igre. Posebno onaj paket Armored Pricess/Crossworlds/Warriors of the North kao i Dark Side

P.S. 3>5>2>4>1. Ostali ne postoje.

uskoro će i ovo iz EA

Igrao sam je nedavno na GoG-u, its fun overall, samo mi se ne svidja magic sistem u igri gde ti jedinice koje imas daju odredjene boje energije i na osnovu broja tih boja, ti imas odredjene sposobnosti. Building sistem mi je takodje basic ali je vizuelno prelepa, mnogo lepsa od HoMM.

Back
Top Bottom