• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Yup, odličan serijal, samo što su side misije prilično repetitivne i smarajuće.
Jesu, ali ja obozavam da ih radim, volim tako da oslobadjam deo po deo grada, tim pre sto su te misije tako kratke, bukvalno se neke zavrse za 3 sekunde... tako da volim samo njih da igram casual tokom dana, a story misije igram nocu, pa stavim slusalice i mogu vise da se fokusiram, a ove side picim preko zvucnika, casual, takodje verujem kad se vratis sa posla umoran, radije bih igrao te misije, a story sacuvao kad sam odmoran.

Svakako se i repetitivne side misije lakše gutaju kada su dobri setting i core mehanika.

A i prva dva dela su ipak izašla u vreme kada još nije bilo baš toliko prezasićenje open world igrama i generičkim sidequestovima.

Seo da igram Chip n Dale Rescue Rangers za NES na RG35XX i nisam se odvojio dok nisam preshao. Veoma laka igra, ali mi je bila draga kada sam bio klinac. Bilo je kul igrati u dvoje i stunovati se kutijama, ali ovaj put sam igrao solo. Mislim da mi je trebalo nekih sat vremena da predjem, ali bilo je zabavno podsetiti se te igre.
Kapiram da tju sledetju Duck Tales ili neku od Tiny Toons igara.

Seo da igram Chip n Dale Rescue Rangers za NES na RG35XX i nisam se odvojio dok nisam preshao. Veoma laka igra, ali mi je bila draga kada sam bio klinac. Bilo je kul igrati u dvoje i stunovati se kutijama, ali ovaj put sam igrao solo. Mislim da mi je trebalo nekih sat vremena da predjem, ali bilo je zabavno podsetiti se te igre.
Kapiram da tju sledetju Duck Tales ili neku od Tiny Toons igara.
Darkwing duck.

Zavrsih inFamous, kvalitetna igra, zarazna, ovakav tip igre mogu da igram po ceo dan.
Dosta novina, novih gameplay momenata, za to vreme mozda i revolucionarna.
Grafika odlicna, fizika, efekti, grad se oseca zivim, igra pleni.

U emulatoru radi ok, mislio sam da ce raditi sranje, ali radi mnogo bolje nego sto sam ocekivao, obzirom da je ovo veliki grad sa gomilom NPC-ova i da treba jak procesor, em za samu igru, em ovaj emulator najvise opterecuje procesor, videh da samo i9 moze ovo da tera u 4K i 60fps, meni je radilo u 4K, ali prosecan fps je bio oko 40, sa tim sto je umeo da pada i na 30 u extremno zahtevnim scenama, a umeo je da se digne na 60 kad nema puno toga na ekranu, ali generalno 90% vremena je 40fps i za ovu igru je to vise nego igrivo, ovo je tip igre koji se moze odigrati i u 30 fps-a.
Meni je problem bio sto mi je u 4K posle nekog vremena kako se grad otvorio, igra pocela da kreshuje, pa sam spustio na 1440p i onda je bilo ok, osim u nekim extremno zahtevnim situacijama pri kraju igre, kad sam morao da oborim i na 1080p.

Prica odlicna, a kraj fenomenalan, bas su retke igre gde prica bude dobra sve vreme, a onda te kraj jos vise odusevi, obicno posustanu na kraju, ali ovde su izdominirali citavom duzinom.
Igrao sam kao good guy, sto uglavnom u igrama i radim, kad bih je igrao ponovo, probao bih i bad guy verziju, ali bas su retke igre koje igram vise od jednom, pre sam to cesce radio i uglavnom sa kracim igrama, a ova igra je oko 20 sati kad se predju sve side misije, sto sam naravno uradio, jer uvek volim da nabiflam lika do kraja, sto je moguce uraditi.

Od mana... sitnije uglavnom, nije mi se svidelo recimo kad trcim i kad podignem kameru gore, ona se sama od sebe spusti na dole, taj neki nizak ugao pracenja igra forsira, koji mi se ne svidja i nije pregledan, ali to su retke situacije i naviknes se vremenom ili stalno korigujes, ali steta je sto ne moze ta opcija da se iskljuci, taj neki camera sway...
Side misije jesu repetativne i proste, ali obzirom da su kratke, nisu mi dosadile, ali da stoji zamerka za njih stoji, ali koliko se secam, tek je Witcher 3 doneo side questove u koje je ulozen veliki trud.
Nedostaje mi opcija za fast travel bez sumnje.
To je to, nemam vise zamerki, jedva cekam kad mi dvojka stigne na red.

9/10

Zavrshio i Duck Tales za NES preko RG35XX, nisam se cimao za onaj "Good" ending, bitno mi je bilo pretji igru. Poprilichno brzo sam je preshao iako sam uginuo par puta. Setjam se da mi se pre sto godina dopalo shto ima more sakrivenog blaga u igri kao i putanja koje nije potrebno protji kako bi se nivo zavrshio.
Mozhda budem odigrao onaj remake od pre koju godinu, ali definitivno ne sada. Sada bih mogao odluchiti shta sledetje da igram, mozhda chak i neku SNES igru, ali mislim da tje prvo da padne The Krion Conquest za NES ili Wizards & Warriors za istu konzolu.

Ja sam presao konacno Triangle Strategy na Hard.

Pros:

- 2D/HD grafika i portreti/art likova su ekstra
- Muzika je comfy
- Gameplay je vrhunski,ima 18+ likova da se regrutuje i raznovrsne su klase. Mozda jedan lik u igri je beskoristan ali ne totalno,vise je kao gimmick.
- Kad se predje ima New Game+, zadrzavaju se likovi iz prvog run-a,oprema,pare i itemi.
- 4 razlicita kraja u zavisnosti od odluka koje pravis u toku igre.
- ogranicen broj healing itema,materijala za upgrade oruzja i promenu klasa.Kao osoba koja obozava da grinduje mislio sam da ce mi smetati ali nije.
- radi na Windows 7 tosteru ( + za mene hehe)

Cons:

-Vise dijaloga i cutscene-ova nego borbi u prvih par sati(mogu da se fast forward-uju ili skip-uju)
-Pomalo glupa prica a svi su hajpovali da je japanski Game of Thrones. Samo je trebalo da napisu nesto na fazon FF Tactics/Tactics Ogre
-HARD tezina je jebeno hard. Lomio sam tastaturu i delove kucista na par mapa.

Preporucujem svima da igraju na NORMAL, posto je hard vise kao Lunatic(ili onaj mod sa " * " ili vise njih) iz Fire Emblema i nagradjuje defanzivno igranje
a kaznjava za najmanju gresku.
Protivnici nanose 50% vise damage-a na Hard i primaju 25% manje, pritom ih ima vise na mapi sa jednim ili dva bossa koji su imuni na vecinu status effect-ova (a jedna od njih na sve) i imaju duplo vise health-a od vasih jedinica.
Turn Order bi trebalo da zavisi od speed stat-a jedinice i ispisan je na dnu ekrana,ali desavalo se da iz nekog razloga protivnici dobiju krug ranije.

Preporucujem svakom TRPG/SRPG fanu.

Obrnuh Uncharted, sa razlogom sam je cuvao kao zadnju igru, uvek najbolje cuvam za kraj, i opravdala je visoka ocekivanja, svrgnula je Infamous sa prvog mesta i ovo mi je za sada najbolja igra za PS3, kad zavrsim sa svim igrama, napravicu listu za top 10 za PS3.

Odakle krenuti, pa od grafike naravno, najociglednije, ocekivao sam odlicnu grafiku, ali su me oduvali, ovo je tehnicki jedan tako dobar i skladan paket, da je to nesto neverovatno... prvo sto volim dzungla seting i generalno vesele boje i dobro osvetljenje, zatim odlican motion capture sve sa fascijalnim expresijama, zatim kolko sve izgleda zivo, bogato, detaljno, realno, stabilno, odradjeno sa paznjom... fenomenalni detalji, jaka fizika vode, to sto ti se pokvasi odeca kad udjes u vodu, sve... svidja mi se ta tezina, lik ne leprsa po vazduhu, vec se oseca njegova tezina...

Fenomenalni likovi, glumci, odmah dopadljivi, odlicna i prica, avantura...

Kad sam poceo da igram, pomislio sam, ok, lep klon Tomb Raidera, ali kako sam igrao sve dalje, shvatio sam da je ovo mnogo vise, da cak i ostavlja u prasini Tomb Raider... osim njega, sledeca asocijacija je Indiana Jones i meni je to fenomenalna kombinacija...

Igra nijednog momenta nije dosadna i to je zbog toga sto ima dosta razlicitih okruzenja (nesto sto tako retko dobijamo, a tako je bitno, eto na pamet mi pada samo jos James Bond, ako pricamo samo o PS3 igrama), zatim raznolikost u gameplay-u... malo akcija, malo platformisanja, malo zagonetki, malo voznja dzipa, malo motornog camca, malo plivanja... zaista me odusevljava kad toliko puno razlicitih stvari ponude u gameplay-u.

Napucavanje je dobro, dosta znaci cover sistem... pistolj mi je bio omiljen, posle je to bio AR, a shotku samo mestimichno... nije svako oruzje odradjeno bas dobro ili korisno, zato sam se najvise drzao samo odredjenih koja su bolje odradjena.

AI protivnika je ok, kriju se u cover-u, obilaze te i napadaju grupno.

Od mana, bude preterivanja sa kolicinom pirata sa kojima moras da se boris, to malo dosadi, ali nista strasno...
Upravljanje likom je malo smotano, zbog njegove bogate animacije i tezine, malo ispadne i tromo, janky ili koji vec izraz da iskoristim, to mi je i najveca mana, ali naviknes se vremenom...
Kod platformisanja neki objekti koji su interaktivni nisu uopste obelezeni da ih prepoznas, da mozes da ih koristis i bude cesto lutanja zbog toga, meni je to mana, a nekima je prednost.
Melee me nije odusevio, retko sam ga koristio, iako je korektan i zanimljiv.

Nemam sta vise da kazem, odmah sam postao fan serijala, neverovatno je kakav impresivan paket su uspeli da skockaju za PS3, ne samo graficki i tehnicki, vec celokupno na svakom polju: grafika, tech, audio, muzika, glumci, gluma, prica, gameplay, raznovrsnost i stabilnost... sve je skockano u jedan savrsen paket koji odusevljava kolko dobro radi...

Igrao sam preko emulatora u 4K, fps je uglavnom bio izmedju 30 i 40, a umeo je da pada i do 18, ali je totalno igrivo.

Jedva cekam da mi dvojka i trojka dodju na red, dvojka vidim da ima i jos bolje ocene, verovatno su ispravili mane iz keca...

9.5/10

Last edited:
Hjoj ovaj Krion Conquest... Kako li sam ja to igrao kao klinac, evo ne znam. Nije laka igra i imash samo 2-3 zhivota, a nema continues (barem ne ova americhka verzija koju igram), tako da se save states usijavaju. Sretja pa igra nema mnogo nivoa ako se dobro setjam.
Sve u svemu, igra je inferiorna verzija Megamana, ali mi je draga. Uzhivao sam u muzici koja kida ushi kao klinac, a slatka je i Francesca/Doropie, tj. sprajt je sladak.

Kapiram da tju pretji igru za vikend, a onda mislim da mogu da predjem na Zombie Nation za NES, a mozhda i Flinstones za NES, ali ne bilo koji, vetj Rescue of Dino and Hoppy.

Igram Ratchet & Clank: Tools of Destruction™:

Prvih sat vremena - kako je ovo dosadno, igra za decu, prelako
Drugi sat - joj koje oruzje da odaberem, sta prvo da nadogradim, sto je ovo zarazno, prodje sat bez da trepnes...

Back
Top Bottom