• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Da li i kada izlazi PS5 Pro?

Da li i kada izlazi PS5 Pro konzola?

• Neće uopšte postojati Pro model u ovoj generaciji.

• Q3 2023

• Q4 2023

• Q1 2024

• Q2 2024

• Q3 2024

• Q4 2024

• Q1 2025

• Q2 2025

• Q3 2025

• Q4 2025 ili kasnije

Results are only viewable after voting.
Status
Not open for further replies.

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
4,838
Ponovo se rasplamsala diskusija na ovu temu nakon što su se pojavili novi rumori pa je vreme da industry insideri sa foruma kažu svoje :)

Slim verzija je praktično izvesna s obzirom da je postojala u svakoj generaciji ali je i pored glasina Pro verzija i dalje vrlo upitna s obzirom da ni base next gen konzole još uvek nisu iskorišćene kako treba.

One koji pogode datum (ne)izlaska očekuje najvrednija nagrada a to je forumski prestiž.

Da ne bude zabune, pod Pro konzolom se smatra osetno jača verzija od postojeće, ne računa se npr. eventualna slim verzija sa za trunku većim/stabilnijim klokovima usled novijeg proizvodnog procesa.

Dajte bolje dizajniran manji i za 50-100 evra jeftiniji Slim model sa duplo vecim SSD-om. Kakav Pro, kakvi bakrači...

Cini mi se nekako nepotrebno, kad god da izadje, ali eto, neka me iznenade i izbace na trziste za praznike 2024.

Cini mi se nekako nepotrebno, kad god da izadje, ali eto, neka me iznenade i izbace na trziste za praznike 2024.
Po meni, potrebno je. Do tada ce izaci i RTX50 serija, PC-ovi ce biti jos vise napred u odnosu na skromni base PS5.

Ozbiljniji igraci ce tada biti u teskom iskusenju da u drugoj polovini generacije predju sa konzole na PC, a Pro ce ponuditi verovatno duplo jace GPU performanse. PS5 GPU x2 bi trebalo dati oko RTX4070ti [3080ti/3090] nivo grafike [ali ko zna kakav RT], sto je sasvim OK.

Ako se ponovi prosla generacija, PS5 Pro ce uskociti u launch cenu PS5 konzole, a PS5 ce biti spusten ~100e nize. Obe konzole ce verovatno biti bez disk drajva, pa hoce da dokupi onaj rumorovani eksterni.

Takodje, ako se ponovi kao kod prosle genracije, unveil PS5 Pro-a ce biti tek sledeceg septembra, za launch u novembru, tako da nece biti skoro nista oficijelno receno jos godinu i po dana. Daleko je to, dosta vremena za premijeru jos dosta dobrih igara, od kojih ce se verovatno dosta njih poceti muciti sa base hardverom. Najbolji softver za PS4 je stigao tek posle premijere PS4 Pro konzole, tako da sigurno sve PS5 vlasnike ceka jos gomila dobrih igara [+jos par godina crossgena posle premijere PS6].

Last edited:
Odokativno pre izlaska PS5 Pro-a

Vece ekskluzive [full ili timed] sa najavljenim tajmingom izlaska:
2023 - FF16
2023 - Spidey 2
2023 - Stellar Blade
2023 - Granblue Fantasy Relink

2023-2024 FF7 Rebirth
2024 - Rise of the Rōnin

I verovatno sve ovo za sta nemamo najavljen tajming:
TLOU multiplayer igra
Silent Hill 2
Pragmata :D
Death Stranding 2

I metric shitton multiplat igara. Valjda cemo ovog leta dobiti neki PlayStation showcase koji ce dati vise infoa o 2024. igrama.

KOTOR rimejk je bio najavljen kao PS5 only, ali taj projekat je rebootovan u novom studiju.

S obzirom da sada na konzolama postoji više opcija za podešavanje grafike nego na PC-u i otključan FPS, benefit jače konzole je po meni očigledan.

Plus bi RT mogao da bude drastično bolji.

@DieH@rd sve ok, hoce li biti igara? :)
Naravno, multiplatform naslova kol'ko oćeš, ekskluziva kao što već ranije rekoh, da se nabroje na prste jedne šake nindža kornjače. 😄

@eufrat Odma' da kažem da nisam ljut (da me opet ne shvatiš pogrešno), skroz sam opušten sa rek'o bih realnim i nepristrasnim sagledavanjem trenutne situacije na tržištu konzola i zabavnog softvera.

Izvorna ideja konzola je prestala da postoji zaključno sa sedmom generacijom istih (dakle PS3/X360/Wii). Od osme iste postaju poor man's PC, sa sve underpowered PC komponentama koje su u startu već bile prepotopske. U međuvremenu dolaze i 4K televizori, a uboge base konzole u toj rezoluciji mogu da puste samo dashboard. Tu na scenu po prvi put u istoriji konzola stupa mid-gen upgrade u vidu Pro/X/whatever verzija konzola. Taj trend se po svemu sudeći nastavlja i u ovoj generaciji. Pošto su ekskluzive postale stvar prošlosti, sve igre pre ili kasnije izlaze i za PC, ja sam završio sa njihovom daljom kupovinom, izuzimajući Nintendove. Oni nisu digli ruke od ekskluziva.
I last of us 1 remaster remakea XD
To, to. (y) A kasnije na PS7 (ako uopšte bude postojao) remaster remastera remakea. :ROFLMAO:

I last of us 1 remaster remakea XD
Za samo 70 baks :D
Salu na stranu, naravno da je tehnicki pomak potreban koliko nama toliko i kompanijama da plasiraju proizvode ali prica se ponavlja 10+ godina. Mid gen refresh ce opet biti nedovoljan, ekskluziva ce biti manje a najavljene tehnicke magije ce se pokazati kao PR stunt jer ih niko nece (pokusati) iskoristi. Meni licno sve manje razloga za entuzijazam.

Nego,jeli pametnije sada izbaciti Slim ili Pro Konzolu?

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom