• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Radni/Gaming setup forumasa

Vidim da nisam nikada okačio ovo moje. Pošto se uskoro selim, ovo je poslednja prilika, pa evo.

qT1d8yA.jpg

AFtqXhm.jpg

Malo je perspektiva ispala čudno na ovoj drugoj, TV je 42 inča. Krajem godine ću možda da uzmem novi, nadam se će da poživi bar upola dugo kao ova plazma 😁

Uredjivanje nove police Kallax [emoji2]

Rodila se ideja za cable management kanalicama

9b625e9cc80f37c033c5ef2188a4b2c2.jpg

c3018d8b3e568062cd907f2fc86f79dd.jpg
Jednog dana ću i ja ovako, samo što ću verovatno da uzmem kalax od 2 dela, da ga onim razdelnicima podelim na 4 i da odozgo pljesnem CRT. Čak ću verovatno da mu usrafim točkiće pa da ga kotrljam okolo. Nego, da li koristiš neki audio video hub/switch ili ih ubadas po potrebi? Ako koristiš, šta koristiš? Ja sam kupio neki bezvezni za male pare, tripujem se da mi ubacuje audio šum.

Evo moj "setup". Komp:

Stol je podesiv po visini.

Fotelja, koja je inače okrenuta prema TV-u, se može po potrebi zakrenuti i prema PC-u, što najčešće koristim kada se na PC-u igraju platformeri i slične igre koje mi bolje leži igrati s kontrolerom.

U tu svrhu je pored fotelje i mini tipkovnica za lakše snalaženje po Windowsima u fotelji. Tipkovnica je inače spojena i na TV (može se istovremeno spariti s tri različita uređaja).

Monitori su na zasebnim nosačima (Ergotron) pa se mogu zakrenuti po želji (primjerice kada sam u fotelji).

Sve je crno (like my soul 😈), ali tu su figurice da poprave raspoloženje :D

TV s konzolama ispod.

Igre i ostali rekviziti su uglavnom skriveni u ormariću i okolnim ladicama.

Svakakvi kablovi i ostale gluposti.

Miks svega i svačega

Gospodin Mister se sakrio iza TV-a.

U drugoj sobi (gdje su i stripovi) je CRT na retro stolu iz djetinjstva :D Malo je u neredu. Trenutno je spojen samo Wii.

Neke kutije od gaming i ostalih proizvoda, koje uglavnom sačuvam, su po okolnim policama i u ormarima.

Jednog dana ću i ja ovako, samo što ću verovatno da uzmem kalax od 2 dela, da ga onim razdelnicima podelim na 4 i da odozgo pljesnem CRT. Čak ću verovatno da mu usrafim točkiće pa da ga kotrljam okolo. Nego, da li koristiš neki audio video hub/switch ili ih ubadas po potrebi? Ako koristiš, šta koristiš? Ja sam kupio neki bezvezni za male pare, tripujem se da mi ubacuje audio šum.
Podelio konzole u dve grupe. Ranije sam koristio Scart i od celog tog koncepta sam odustao jer je uvek nesto klimalo i falilo (i kablovi i switch, bitno da imaju 300kg gume i plastike). Koristim i dalje tu "tehnologiju" (RGBCs) ali druge kablove. Naime, napravio sam custom kablove koristeci monitorske VGA kablove (one plave original koji stizu fabricki zbog kvaliteta) jer su za svaku boju shirmovani mini koaksijalni a HV sync sam iskoristio za ton. Ne, nisam modifikovao i sekao konzole, nego sam seckao kablove hirurski i iskoristio konektore. Switch koristim mehanicki KVM switch, old school, metalno kuciste. Sa njegovog izlaza ide na sync separator i u GBS control a sa njega ide isto putem jednog VGA kabla u TV na componentni ulaz. Tako su povezani MD2, SNES, N64 i GC. Wii i Xbox koriste isti (za Xbox prepravljen) Wii to HDMI adapter, i sa ostatkom HDMI ekipe idu na HDMI switch. DC jedino ide direktno na VGA ali nije najsrecnije resenje zbog izoblicenja i cudne reozlucije 720x480. Zvucnici su povezani sa izlaza od TV-a. Sum mi se javlja u koliko nema uzemljenja, verovali ili ne niti jedna konzola niti TV nema uzmeljenje. Ako je PC u prici onda preko njega se moze ostvariti ali neko vreme vec je van tog sistema. Tako da je uzmeljenje improvizovano na masu i bruma i suma nema.

ikeine police, ikeina hohlica...

Hohlica Lidl ;) a namestaj je ili Ikea ili DIY.

Izbaciš gitare, makneš policu s igrama do kraja lijevo i između police i tv-a staviš stolić za PVM :D
Razmisljao sam i o tome al posto je mala dijagonala(14") mislim da je bolje da je sa strane i da mogu da ga "vozam" po sobi xd

Razmisljao sam i o tome al posto je mala dijagonala(14") mislim da je bolje da je sa strane i da mogu da ga "vozam" po sobi xd
Zaboravio reći, stolić s točkovima :D
Usput, totalno sam zaboravio kada si ti nabavio PS5?

Back
Top Bottom