• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

Pa da, možda bi neko od lokalnih švercera mogao nabaviti. U regiji je svakako siromašna situacija sa SFF kućištima u radnjama i oglasima.

Ovaj Kolink je baš interesantan find ali retko koja mATX ploča može da se uglavi, mislim da ne može ni jedna koja ima 4 slota za RAM a ovaj Aorus ima.
Videću da li šverceri možda mogu da nabava Thermaltake Core V21 za koje mislim da je odlična budget opcija.

Ako ne verovatno se ide na Thermaltake H17 ili H18 pošto toga ima na stanju svuda.

Da li za CPU cooler ima smisla gledati još nešto pored Scythe Mugen 5?
Vidim da ga dosta hvale kao best buy. Poenta je uzeti odmah neki cooler koji će posle raditi posao i za neki 8/16 Ryzen, za 3600 kapiram da je više nego dovoljan.

Zna neko nekog KP prodavca koji je voljan da dovlači kućišta?

Pitao sam jednog koji je rekao da ne radi kućišta a ne bih sad da ih cimam svih 100 koliko ih ima danas.

Kad sam radio zadnju Zen3 upgrade rundu, par njih mi je reklo da ne rade kucista, koja su cesto malo jeftinija kod nas u srbiji [ali nema u ponudi bas svega].

OK, fala za info.

Barem znam da se ne cimam. :)

Onda 99% se ide na Thermaltake H18. Opcija je bio i CM Q300l ali sam naknadno skapirao da je loše što se tiče airflowa.

Švercerima se ne isplati da uvoze kućišta, mala zarada u odnosu na prostor koji zauzimaju.

Naravno, ali eto bolje da imam potvrdu pre nego što odustanem.

Zna neko nekog KP prodavca koji je voljan da dovlači kućišta?

Pitao sam jednog koji je rekao da ne radi kućišta a ne bih sad da ih cimam svih 100 koliko ih ima danas.
Teško, pogotovo sada kad su granice zatvorene.

Čekiraj Cooler Master NR200P, ima i kod nas (Overnight se zove korisnik na KP kod kojeg sam ja uzeo pre par meseci). Fanta, dok je radio, je dobavljao manje stvari (kao InWin Chopin, na primer), ali bilo šta veće već ne rade. U Budimpešti — gradu kosmopolita i iznenađujućeg broja ITX entuzijasta — često bude gomila ezoteričnih kućišta poput Dan Case A4, Formd T1, Velka 3, ali je granica zatvorena pa opet mrka kapa. Ja sam našao lika za Dan Case i seo na bus, nije mi bilo teško, sa sve praznim koferom. Evo i njihovog KupujemProdajem, ali samo za tehniku: https://hardverapro.hu/

Hvala ali ne podržava ATX napajanje.

Ide se svakako na Thermaltake, safe bet budget kućište i to je to.

Hvala ali ne podržava ATX napajanje.

Ide se svakako na Thermaltake, safe bet budget kućište i to je to.
Podržava ako te ne mrzi da odštampaš poseban bracket 3D štampačem. :) Ne izađe skupo isto, koliko sam ispratio.

Neka bluetooth mis preporuka za laptop (bez donglea full bluetooth)?

Office, ne obavezno gaming, ambidex po mogucnosti (ili bar bez divljanja), manjih dimenzija.
Bez cirkusa sa dugmicima.

Idealno da moze ovde da se kupi?
(Al sam konkretan)

MX Anywhere? Meni je master super, kontam da je anywhere dobar ako ti treba manji.

Može savet za 140 i 120mm ventilatore za kućišta?

Otvoren sam i za Noctuu ali može i neka bang for buck varijanta.

Back
Top Bottom