• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Black Mesa (Half Life definitive edition)

Undenis

Prime Evil
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
10,051
Black-Mesa.jpg

Black Mesa je rimejk Half Life 1. Razvijan od strane Crowbar Collective-a, originalno je zapocet kao obican mod medjutim kako je napredavao razvoj moda Black Mesa projekat je prerastao u mnogo veci komercijalni proizvod .

GAME: Black Mesa
RELEASE DATE: Mart 2020
ENGINE: Source engine
DEVELOPER: Crowbar Collective
PLATFORM: PC, Windows and Linux
REQUIREMENTS:
  • MINIMUM:
    • Processor: 2.6 Dual Core Processor or Greater
    • Memory: 6 GB RAM
    • Graphics: 2 GB Dedicated Video Card or Greater
    • DirectX: Version 9.0c
    • Network: Broadband Internet connection
    • Storage: 20 GB available space
  • RECOMMENDED:
    • Processor: 3.2 Quad Core Processor or Greater
    • Memory: 8 GB RAM
    • Graphics: 4 GB Dedicated Video Card or Greater
    • DirectX: Version 9.0c
    • Network: Broadband Internet connection
    • Storage: 20 GB available space

Black-Mesa-4.jpg

black-mesa-screenshots_6093570.jpg

Black-Mesa-Xen-new-3.jpg
ss_0b3c1d1ebdc7367d8e76d22c82ce58063bbff457.0.jpg

Last edited:
Jel gotovo ovo? Znam da je xen već neko vreme urađen, ali čini mi se da stalno izlaze updatei i ponovo sređuju starije delove igre.

Jel gotovo ovo? Znam da je xen već neko vreme urađen, ali čini mi se da stalno izlaze updatei i ponovo sređuju starije delove igre.

Gotovo je izasao je poslednji veliki updejt za Xen koliko se secam pre nekog vremena. Sjajno su odradili remaster nema sta bas sam uzivao igrajuci.

Last edited:
Igrao sam dok je bilo u nekom alfa/beta stanju, i ubijali su me loading times, zbog chega sam i prestao da igram. Kapiram da je to sada resheno, pa bih mogao sesti jedan dan i odigrati, pod uslovom da je smanjeno bauljanje po kanalizacijama i Xenu :D

Igrao sam dok je bilo u nekom alfa/beta stanju, i ubijali su me loading times, zbog chega sam i prestao da igram. Kapiram da je to sada resheno, pa bih mogao sesti jedan dan i odigrati, pod uslovom da je smanjeno bauljanje po kanalizacijama i Xenu :D

Xen izgleda mnogo dobro ali mi je i dalje najodvratnije mesto jbga :D I da nije smanjeno bauljanje po Xenu.

^ pogledao sam odmah cim je izasao novi snimak, mada preskocio sam Alyx deo. :D

Jedino sto fali je sto i u ovoj verziji nije spomenuo Someplace Else HL1 mod od Adam Fostera.

Krenuo da igram negde pre korone, tad je bio poslednji definitive edition. Stigao skoro do Xen-a i stao.
Sad vidim tu je even more definitive edtion. Možda krenem ispočetka :)

pored black mese stvarno ne treba ni razmatrati originalni hl1. da nisam do sada presao x puta hl1, ne verujem da bi mi se ista u toj igri svidelo. ovako je prelazak sa black mese na hl2 i epizode jako blag i prakticno prirodan. a za alyx, jbg, svi moramo cekati neka bolja vremena 😃

Ne slažem se. Half-Life 1 original je i dalje i uvek će biti fenomenalna igra. Grafika postaje baš simpatična posle malo ponovnog navikavanja na nju, pacing, dizajn i atmosfera te igre nikada ne može da zastari jer je igra vanserijsko remek delo u svim tim segmentima.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ne slažem se. Half-Life 1 original je i dalje i uvek će biti fenomenalna igra. Grafika postaje baš simpatična posle malo ponovnog navikavanja na nju, pacing, dizajn i atmosfera te igre nikada ne može da zastari jer je igra vanserijsko remek delo u svim tim segmentima.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
haha, dok sam pisao pomislio sam da ce simke da se triggeruje 😃 ali dobro, i to je ok 😊❤️

Mozda je odigrao hl1 kad je trebao i ostavio je na njega jako velik utisak i ne pronalazi nista specijalno u novoj grafici zato sto zeli da igra igru koju voli?

Mozda je odigrao hl1 kad je trebao i ostavio je na njega jako velik utisak i ne pronalazi nista specijalno u novoj grafici zato sto zeli da igra igru koju voli?
možda, ali je još smešnije reći da je black mesa - "nova grafika" ;)

Last edited by a moderator:
Back
Top Bottom