• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV The Matrix Resurrections (2021)

Pa Lana to zna, zato ga je i snimila kao klasičan kontraš konformistima, neko ima muda i kad ih odseče

No to ste već sve diskutovali pa da ne vrtim u krug iščitao sam utiske

Pa zdravkelja reče da si ti na Diskordu najviše kucao, shvatio sam da su se vodile rasprave oko filma, sad baš ako je svima sranje kako se onda vodila ta rasprava, videh i ovde pomešane stavove i pozitivne, samo ko je negativan uleće malo žešće i to je to al daleko da je ujednačeno.

E sad što neki žele da jeste to je drugo...

Diskurs mora da postoji, za dobre i loše filmove i uvek je interesantno videti kada je nekom loš film dobar ili vrlo dobar i kako rezonuje iza toga. Ima tamo pisanije gde sam ušao i šta u kako u vezi četvorke i zašto je generalno ovo jedno odrađivanje i minuli rad, ali sam uvideo i dosta potencijala koji nisu uspeli da iskoriste, a nije da nije bilo prostora. I da se razumemo The Matrix-a, svi će se sećati i u nadolzaećim godinama i taj film će uvek imati svoje mesto u istoriji filma da je napravio velike skokove u načinu snimanja i efekata (malo ih nagrizao zub vremena, ali za veliko čudo ne umanjuju atmosferu kojom odiše prvi deo) a četvorke se niko neće sećati jer je poput kakve bačene maramice. Fast food of cinema, a to je no no.

Jeste, još je bolje parodiranje sebe i predosadni meta komentari, saberi se, nije ovo Kaufman pisao scenario, pa da se zna na čemu smo. (hint nije dop)

Čak i najviše boli što je Lana kao fol zadužena za scenario, a pripomogao je i David Mitchell iz Peep Show, a humoru ni traga, ajme, ajme.

U poretku stvari, neće ovaj deo ostaviti nikakav trag, ma koliko su ljudi bili plaćeni da pišu hvalospeve. Završiće u recycle binu istorije.

A reci mi hoće ostaviti trag Treća Sezona Tvin Piksa, ili su i za to bili plaćeni da pišu hvalospeve?

u oba slučaja su se autori vratili na nešto kultno i odradili fazon 100% kako su hteli nije za svakoga, who cares. Ko shvati uživaće.,

Disclaimer, mrzeo sam treću sezonu Tvin Piks, ali razumem šta se svidja ljudima

okish izgled i cgi a akcija 3 koplja iza prvih filmova, u tim stvarima je jedan matrix trebao da oduva a nije i oko toga nema duskusije, oko ostalog moze da se filozofira.

TP The Return će da ostavi veliki trag, jer je to jedan veliki swang song čitavog opusa David Lynch i dobro je da je srušio svačija očekivanja slatkog ogreza nostalgije sa kojom se većina ne može izboriti i stalno traži jedno te isto. U redu je da ti se nije svidelo, to mogu da razumem kod većine ljudi, ali da stavljaš njega i Lanu u isti koš, no dice.

Ne mogu da se usaglasim sa tobom da je Lana uradila nešto dobro ovde, dok za Lynch-a, tvrdim da je uradio 100% realnu stvar koja je njegova i Mark Frostova tvorevina i uzdrmala je tv ekrane kao i inicijalna serija, i to će ostaviti traga i pošto ne bude tvoraca istih. Spremam se da vidim šta je Trier uradio sa trećom sezone The Kingdom Exodus, jer i tu verujem da će biti iznenađenja za nova pokolenja.

E pa nisam nigde rekao da su oboje uradili nešto dobro, u oba slučaja nije kalkulisanje dakle to automatski nije fast food cinema.

Takodje Lana jeste srušila očekivanja većine njih, mada moram da priznam da ja nisam IMAO POJMA šta da očekujem od Matriksa 4 zaista, možda mi zato ništa nije bilo srušeno.

Takodje ne razumem kenjanje na vizuelni aspekt, film pere u 4k, to dosta misli i njih po yt sumnjam da je plaćeno.

The Kingdome NAŽALOST nisam nikad gledao skinuo sam baš samo da se nakanim pa ću da prodjem to, volim Fon Triraaa

Loše izgleda film za godinu u kojoj je izašao i sa te strane je bilo očekivanja da će ponovo napraviti revoluciju, jer su jelte efekti i montaža i načini snimanja akcije daleko napredovali od prvenca, u vezi toga sam imao velika očekivanja, ali eto tresla se gora rodio se miš.

Ako ne prepoznaješ DNK kokocižderskog filma u narativu četvorke, šta da ti kažem. Uživaj.

Što se The Kingdom tiče, isto je jako čudna serija, i nema konvencionalan narativ i dosta je provokativna, mada manje zamršena u mistiku samog autora i njegove poglede na svet kao kod Lynch, ali ako se okuražiš naći ćeš šta valja u istoj, pride imaš sreću skoro su restaurirali prve dve sezone, koje ruku na srce imaju jednu od najružnijih kinematografija kod Trierovih filmova, ali i to je bio nameran potez. Voli čovek da izaziva mučninu kod gledalaca. Javi kada pogledaš.

Back
Top Bottom