• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch Carrion

ljubomir

Krompir paprikaš
Co-founder
Reaction score
10,895
Carrion je "reverse horror" igra malog poljskog developera (Phobia Game Studio), u kojoj vi kontrolisete cudoviste a ostali se boje. Vuce inspiraciju iz tone sci-fi i horror pop kulture, po svojoj prirodi je nesto nalik na metroidvaniju. Pored interesantne postavke igru karakterise i izuzetno fluidan movement i animacije, i zaista je iskustvo vredno probanja. Prilicno je laka, ali to na neki nacin doprinosi osecaju moci. Najveca mana je nedostatak bilo kakve ingame mape, "srecom" igra je kratka pa taman kada pomislite kako prestajete da se snalazite u haosu igri dodje kraj :)

Razmišljao sam da je pazarim putem GOG-a. Dopada mi se taj osećaj da vidiš kako je biti alien-the thing iz filmova. I moram da ih pohvalim po gameplay i načinu na koji su iskoristili grafiku, i mogućnost da uništavaš svetla da bi se lakše "izgmizao" unutar i van raznih ventilacija, deluje kao sasvim zabavno ali kratko iskustvo.

Najavili su i nastavak.

Probao sam sinoć malo jer je na GamePass-u i stvarno odlična mehanika kretanja glavnog 'lika'. Rasturanje prepreka je moglo biti bolje doduše...

Razmišljao sam da je pazarim putem GOG-a. Dopada mi se taj osećaj da vidiš kako je biti alien-the thing iz filmova. I moram da ih pohvalim po gameplay i načinu na koji su iskoristili grafiku, i mogućnost da uništavaš svetla da bi se lakše "izgmizao" unutar i van raznih ventilacija, deluje kao sasvim zabavno ali kratko iskustvo.

Najavili su i nastavak.
Ima dosta sitnica tog tipa. Razbijes sijalicu (gadjanjem, ili je jednostavno iscupas) da bude mrak. Protivnicima mozes napadati odredjene delove tela (misem je lakse, gamepadom dosta teze), cak izbiti oruzje iz ruke. Postoji achievement da iscupas glavu sa kicmom, "A Cereberal Feast" se zove :D.

You can do this at the beginning of the game when you first encounter people.

Grab one and shake them around violently until their legs separate from the body. Now grab them by the head and shake them around until you pull their head off with the spinal cord still attached.

When you grab them, be careful not to pull them in towards your mouth, as you'll eat them.

Kako ne obozavati ovu igru :D

Steta sto protivnicki AI nije najbistriji. Kada skontas patterne ponasanja lako ih je tamaniti jednog po jednog.

Probao sam sinoć malo jer je na GamePass-u i stvarno odlična mehanika kretanja glavnog 'lika'. Rasturanje prepreka je moglo biti bolje doduše...
Jeste komplikovanije nego sto bi moglo biti, pogotovo na gamepadu, ali ruku na srce da je lakse igra bi bila jos vise piss easy. Ne tvrdim da je to najbolji nacin balansa doduse. Nadam se ce u nastavku raditi na quality of life improvementima.

Prešao Carrion. U neku ruku jeste me oduševila igra, ako ste oduvek hteli da imate power fantaziju, kako je biti the Thing, onda ste to i dobili. Ako bih imao da zamerim neke stvari, prekratka je i ne opravdava punu cenu od 20 EUR na GOG-u. Lepo funkcionišu moći koje dobijate, ali zagonetke nisu teške da će te odustati od igranja. Jako je lepa i muzička podloga, ponovo se oseća dosta Carpenterovog synth zvuka iz njegovih filmova, sa par modernih obrta u produkciji. Ako ste za razbibrigu preporuka, ali ne kupujte dok ne bude na nekoj rasprodaji.

Jedino čemu mogu da se nadam je da će proširiti ideje u nastavku koji je već potvrđen.

Back
Top Bottom