• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Vocal Trance

Yonai

Well-known member
Reaction score
490
Vocal Trance je jedan divan žanr - trance muzika, ali uz vokale (najčešće ženske) koji često donose nešto posebno. To nije onaj običan trance koji naginje tehnu i koji ja ne podnosim... To je muzika koja ima dušu, muzika koja itekako ima šta da kaže. Na drugim temama sam spomenuo to da pišem knjigu. I... dugo... JAKO DUGO to nisam činio, držao sam sve u sebi... ceo svoj život, sve što mi se ikada desilo, sve je to bilo zaključano u meni svih ovih godina...

...sve dok mi jedna devojka koja je nekada bila lektor na emugalaxy nije na steamu poslala zahtev za prijateljstvo. Tu smo krenuli da se dopisujemo i sećamo starih dana... danima smo pričali o mnogim stvarima, čak me je navela i da napravim Discord nalog... I jednog dana smo kroz priču poveli razgovor o muzici... i shvatili smo da oboje volimo vocal trance. I jedna od prvih stvari koje mi je preporučila je bila OVA...

Gledao sam ovaj spot... I nisam mogao da verujem šta gledam. Nije mi bilo dobro... suza je tekla za suzom... sve me je vratilo kroz vreme u 1992. godinu.

Moji baka i deda su početkom 80-tih sagradili vikendicu u Sremu u jednom malom selu na obroncima Fruške gore. Ta vikendica je bila jedino mesto gde smo mogli da se sklonimo od ratnih strahota. Tu smo izbegli u avgustu 1992. i u septembru me je baka upisala u osnovnu školu kako bih mogao da nastavim školovanje i da krenem u treći razred. Ja sam u Sarajevu obožavao školu, bio sam izuzetno društveno dete, uvek sam bio tu za igru, za dečija druženja, za dečije nestašluke. Tako sam isto mislio da će biti i ovde. Međutim...

U tom selu je vladala velika odbojnost prema izbeglicama. Moja baka i ja smo živeli u vikendici koja je bila 2,5 km izvan sela, blizu obale Dunava. Ta kuća, iako je bila izgrađena i stavljena pod krov, nikako nije bila dovršena. Nije imala tekuću vodu, niti je bila omalterisana. U zidovima su postojale rupe kroz koje si mogao da gledaš napolje. Nameštaj je isto bio oskudan, dok toaleta nije bilo. Imali smo samo poljski toalet.

Sve u svemu, tu sam krenuo u školu. Od početka sam se isticao, dobijao petice, obožavao sam matematiku i prirodu i društvo. Iako sam voleo da učim, to je bila veoma otežavajuća okolnost. Dobijao sam peticu za peticom, a u školi nije bilo dobro da budeš "štreber", pogotovo ako si izbegličko dete. "Gde ćeš ti kao izbeglica da budeš bolji od svih nas?", to je bio mentalni sklop dece koji su u njih usadili roditelji. Dodatni problem je bio moje ime. Zbog mog imena su svi tamo mislili da sam ja hrvatsko dete. Moji mama i tata su bili čisti Srbi, koji su mi ime dali po pevaču grupe "Indexi", Davorinu. Tu grupu su oboje jako voleli i dali su mi ime potpuno nevino, bez ikakvih nacionalističkih, religioznih, bilo kakvih drugih konotacija.

To je, međutim, tada bio problem. Izbeglica. "Hrvatsko dete". "Štreber". Idealna podloga da budem izvrnut ruglu, podsmehu i da budem dežurna vreća za udaranje i istresanje negativnih emocija. Neki su me vređali zbog moje stare i pohabane odeće. Neki zato što sam "Hrvat". Neki zato što sam "dođoš", a neki jednostavno zato što im je bilo zabavno da me ćušnu, udare po glavi ili sakriju olovke ili svesku dok sam ja crveneo pred učiteljicom jer nisam imao da pokažem urađeni domaći zadatak. Sa mnom je samo dvoje dece stidljivo razmenjivalo koju reč i to dok drugi ne gledaju, bojeći se da i oni ne budu izopšteni jer se druže sa mnom.

To su bile godine pakla. Svakog dana sam se bojao odlaska u školu, obično bio sam u zadnjoj klupi, nisam pričao ni sa kim. Svakodnevnica mi je bila takva da sam jedva čekao da odem iz škole i da budem kući sa bakom. Moj jedini drug je bila kuca Lajka koju smo našli na ulici i udomili početkom '93. Živeli smo od humanitarne pomoći i tokom zime je često bilo dana kada nismo imali ništa drugo za jelo sem kaše od brašna, bez ičega. Šta god smo imali u tanjiru davali smo malo i Lajki jer je prvenstveno meni činila svakodnevnicu lepšom i manje tmurnom nego što jeste.

Prolazio je dan za danom. Sećam se, bilo je to početkom 1995... Moja Lajka me je uvek pratila od kuće do škole, bila je vesela kuca koja me je "štitila" i bila sva bitna i važna kad neko prolazi. Tog dana je lajala na jedan automobil na ulazu u selo i nije videla da u susret dolazi drugi auto u punoj brzini.

Škripa kočnica. BAM. Udario je Lajku... Lajku smo odneli kući, ja sam ceo dan bio pored nje. Tog dana nisam otišao u školu. Moja Lajka je uginula tokom noći, njeno veselo i razigrano srce je prestalo da kuca, a ja sam plakao kao kiša, bio sam neutešan. Baš tih dana u školi mi je bilo jako teško. Jednog dana na velikom odmoru, nekoliko dečaka mi je prišlo. Započeli su standardnu dozu maltretiranja kojom su izazivali smeh ostale dece, dok sam ja u centru svega na momente iskreno žalio što sam živ, što postojim, što dišem. U jednom trenutku su počeli da me guraju od jednog do drugog, usput me neko i šutne i udari, smejali su se. To "dodavanje lopticom" je trajalo 5-10 minuta i postajalo je sve jače, intenzivnije. U jednom trenutku me je neko tako jako gurnuo da sam iz sve snage pao na stepenik. Slomio sam ruku. Nastala je uzbuna dok su se svi razbežali. Došla je učiteljica sa direktorom škole. Prevezen sam u Dečiju bolnicu u Novom Sadu gde sam bio par nedelja dok se situacija sa rukom nije poboljšala. U bolnici su primetili i da sam neuhranjen, da nosim pohabanu odeću, i da sam prilično zatvoren u sebe. Odmah su aktivirali centar za socijalni rad da me prebace u neki dom za decu bez roditeljskog staranja. Mojoj baki je tada bilo teško jer sam bio sve što ima. Ipak je razumela i pristala da pređem u Dečije Selo u Sremskoj Kamenici i to je bio početak nove faze u mom životu.

I sada, nakon pokušaja samoubistva, depresija i svega lošeg što mi se dešavalo... da ne širim dalje svoju životnu priču, već da se vratim na muziku... Spot za ovu pesmu me je žestoko vratio skoro 30 godina unazad. Jako dugo sam vrteo ovu pesmu na repeat koja mi je odmah postala jedna od omiljenih stvari. I... ova pesma me je i pokrenula da krenem da pišem. Bila mi je glavna inspiracija za sve što sada radim. I nadam se da ću ove godine uspeti da ispričam svoju priču. I stoga...

...Vocal Trance.

Divna elektronska muzika koja nije onaj uobičajeni tehno "dum, dum"... VEĆ... muzika sa dušom. Muzika sa divnim, najčešće ženskim vokalima koju toliko volim da slušam...

I zato...

...tu je ova tema da postavite neke lepe Vocal Trance stvari... neke pesme koje su i vas odvele negde daleko... Za kraj ostavljam i unplugged verziju ove pesme, pesme gde divan vokal Kelly Sweet (umetničko ime Haliene) još više dolazi do izražaja.

Hvala im na sjajnoj muzici koju nam pružaju! ❤️ 🌺✨💫🎆

Last edited:
Pre svega, svaka cast na otvorenosti, kako direktno pises o nekim veoma licnim stvarima nije ,bar meni, nimalo lako i jednostavno. Iako post nije toliko o musici uvek je super videti koliki uticaj moze da ima na necije emocije izvan standardnog svidja mi se ritam, i podize raspolozenje komentara.

Danas je dan da još nešto preporučim ovde... par dobrih pesama, pesama koje mogu svakoga da pokrenu na igru, na dobru energiju, na neki trenutak koji može da bude samo VAŠ... danas je dan za pesme koje na ovaj ili onaj način slave ŽIVOT🌟🏵️

Spot za ovu pesmu je tako neobičan... kada ga gledate kao da vidite male živote nekih ljudi koji kao da su tu iz LEGO sveta... sve je tako brzo, tako jednostavno, tako lepo i pokazuje svakodnevni život u malom... Ljubav, radost, teškoće, posao, sve u jednom. Zaista genijalno :) I sve to uz divan ženski vokal ✨🎊

A tu je i jedna stvar u kojoj Gareth Emery i Christina Novelli jednostavno pozivaju na DOBRO RASPOLOŽENJE 🎈🎉 🎊

Tako da... ovo je bila današnja doza Vocal Trance muzike... Muzike za pozitivne emocije :)

Last edited:
Danas je tu nešto da nas vrati u dobro raspoloženje... Nakon bolnice i nakon epski lošeg rođendana, red je da pogledamo u naredne dane puni pozitivne energije... Zato volim vokal trance muziku, tu je za sva raspoloženja, da naprosto zavolimo život i da ne razmišljamo o lošim stvarima...

Zato... zatvorite oči i uz Gareth Emery-ja otplovite negde daleko... Negde gde će sve jednostavno biti OK :)

A i uz Dash Berlin možete uz jedan klasik otputovati negde gde će vaša mašta naći svoj put ✨💫🌹 (y)

Last edited:
Od mog rođendana petog marta me nije bilo, skroz sam nestao, delovalo je u jednom trenutku da je došao kraj...

Izgubio sam kontrolu nad desnom polovinom tela, osećala se nestabilnost i mučnina, nisam mogao da hodam... ali od tog trenutka kada je sve išlo u negativnom smeru i kada je delovalo da sam dotakao dno... od onda je krenuo... POVRATAK!

I sada, nakon svega, nakon svih kriza, ponovo sam tu, spreman da uživam u životu kao nikada ranije 🌴💐🌺✨💫

I nakon svega, sada sam imao svoj prvi dan na poslu, tako je bilo lepo ponovo pričati sa kolegama, ponovo se smejati i radovati i sa zakašnjenjem od skoro četiri meseca primiti rođendanske čestitke...

... bilo je lepo ponovo uživati u stvarima za koje sam mislio da više nikad neću moći 🌞

I zato... sada ponovo uživam uz svoj vocal trance... ponovo uživam u životu ✨✨✨✨

Last edited:
Добродошао нам опет друже! Неколико пута ми је пало на памет како ли си и зашто те нема? Баш ми је драго ми је да иде на боље. :) Играш ли нешто? :P

Добродошао нам опет друже! Неколико пута ми је пало на памет како ли си и зашто те нема? Баш ми је драго ми је да иде на боље. :) Играш ли нешто? :p

Hvala 🌺

Sada je pomalo intenzivno, posao, povratak, ljudi...

Ali igram se :) Trenutno sam instalirao nekoliko stvari na mom steamu - Cyberpunk 2077, Mass Effect Legendary Edition, Ni No Kuni obe igre, Days Gone, Horizon Zero Dawn, Star Wars Squadrons... to je prvi talas igara koje su tu, tu da obeleže povratak :)

Tako da... u narednom periodu će se igrati svašta nešto i slušati dobra muzika :)

Last edited:
Ако ти буде згодно, подијели утиске на форуму од игара. :)

Divno je videti da još neko od nas kucka na ovoj temi sem mene... 🌺

Za ovo jutro tu su neke od meni omiljenih stvari za lep početak dana...

🌺✨💫🌺✨💫✨💫🌺✨💫🌺✨💫🌺✨💫🌺✨💫🌺✨💫🌺✨💫🌺✨💫🌺✨💫🌺✨💫🌺✨💫🌺✨💫 🌺 ✨💫🌺✨💫 🌺

Back
Top Bottom