• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

Flashovo sam bios pre par meseci koliko se secam, odradio sam preko usb-a direktno iz bios-a, nikakvo vadjenje procesora ne dolazi u obzir zaista je nepotrebno.

Ja sam fleshovao pre nedelju dana.sve proslo bez problema.imao sam stari beta bios ali i on je radio super samo je bio star 8meseci.ovaj novi isto super radi

Dobro jutro PCijaši moji,

Uzimaću uskoro novi komp, pa mi treba savet oko napajanja.
Planiram da uzmem ili novi i7 ili ovaj poslednji ryzen 7 5800x, 32 gb RAM-a, novi ssd, i grafičku ostavljam staru (GTX 1660TI) za sada.
E sada, koliko jako napajanje mi treba za sve ovo? Možda u budućnosti uzmem neki RTX3060. kada se smire cene (:ROFLMAO:).

Drugo pitanje za ssd, dvoumim se između WD Black SN750, i samsung 970 EVO Plus diskova, vidim da su tu negde po performansama, a ovaj WD je malo jeftiniji. Jel svejedno koji ću da uzmem, ili da idem na samsung.

Prijatan dan vam želim

Takva masina pri max opterecenjem trosi ispod 350W, tako da ti realno ne treba vise od kvalitetnih 600W.

Uz taj Samsung ide 5 godina garancije.

Kad je procesor u pitanju, ja bih 5800X ili novi i5 (ostalo ne djeluje kao dobar deal). Za sistemski SSD bih uvijek izabrao Samsung, čak i ako je malo sporiji.

@Revan @Omega
šta preporučujete za napajanje, beše onaj seasonic je dobar?
Šta još valja od ovih ovde ponuđenih?

Na brzaka iz te prodavnice:

Šta još valja od ovih ovde ponuđenih?

Znači samo goldara?
Uzmi 1000w.uvek uzmi vise nego sto ti treba..ja sam imao staru grafu i stari pc i 750w ili 800 staro napajanje nije bilo dovoljno za r9 290 i ako graficka zahteva 600w.sto se tice ssd uzmi koji zelis jer neces videti razliku u radu.oba su kvalitetne marke i pouzdane

Ne mozes bas tako da gledas. Ova masina koju on planira da uzme celokupno ne trosi ni 350W, dok je kod tebe sama ta R9 290 karta isla i do 250-270W. :D

Ne mozes bas tako da gledas. Ova masina koju on planira da uzme celokupno ne trosi ni 350W, dok je kod tebe sama ta R9 290 karta isla i do 250-270W. :D
njegova masina je jaca od moje stare :) ja i dalje savetujem da uzme jace nego taman ili dovoljno.pogotovu sto 1000w nisu vise toliko skupa(bar nisu bila pre god dana i vise)

Sada imam neko od 550, ali i5 7600 na njemu, 16 gb rama, 2 harda, 2 ssd-a i 1660TI, nikakvih problema.

njegova masina je jaca od moje stare :) ja i dalje savetujem da uzme jace nego taman ili dovoljno.pogotovu sto 1000w nisu vise toliko skupa(bar nisu bila pre god dana i vise)

Da, jaca je i dosta manji potrosac od tvoje stare. :D Kao sto rekoh iznad, za masinu koja trosi ispod 350W, realno nije potrebno vise od kvalitetnih 600W. I tu ima itekako lufta.

Sada imam neko od 550, ali i5 7600 na njemu, 16 gb rama, 2 harda, 2 ssd-a i 1660TI, nikakvih problema.

To je ~250W masina.

Back
Top Bottom