• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

All Elite Wrestling [AEW]

DieH@rd

Well-known member
Real Journalist
Reaction score
13,112
0x0.jpg

U zadnjoj deceniji, industrija profesionalnog rvanja [professional wrestling] je postala bleda senka stare slave, kada je nekoliko velikih kompanija i par manjih startupa uspevalo oko sebe okupe ogromnu gledanost. Od velikih igraca je bio ostao samo WWE koji se pronasao u novom streaming okruzenju, gde je zagarantovana zarada od streaming kuca i TV kanala dovela do totalnog napustanja smislenih prica na TV ekranima. Njihovi bookeri, scenaristi i rvaci su se prebacili na autopilot produkciju gde je bitnije samo popuniti par sati vremena nedeljno sa bilo kakvim contentom, gde se non stop ponavljaju reciklirane price, kratkotrajne price koje ne vode nicemu, nagli besmisleni obrti, jedni te isti mecevi i sl. Nazalost, konkurencija WWE-u nije postojala, TNA je prosao kroz nekoliko bankrota a Ring of Honor, New Japan Pro Wrestling i par Meksickih luchador federacija su uglavnom samo zadrzali svoje publike bez opcije da se prosire i postanu jaci igraci. Sve u svemu, wrestling fanovi koji su odrasli uz legendarni WCW, ECW, i Attitude Eru kada se WWE zaista trudio, su ostali bez wrestling proizvoda koji im je privlacan.

Sve se to promenilo 2018. godine kada je grupa wrestlera pod imenom The Elite koja je taman izlazila iz ugovora sa RoH i NJPW-om [tag tim Young Bucks, NJPW powerhouse Kenny Omega, ex-WWE midcarder Cody Rhodes, i indie wrestler Hangman Adam Page] uspeli da organizuju velik PPV dogadjaj koji je prodao cak 11 hiljada karata, sto ga je ucinilo najvecim non-WWE wrestling eventom u zadnjih par decenija. Ovaj fantastican PPV pun "dream" meceva im je brzo docarao da imaju prozivod vredan prosirivanja, tako da je Elita brzo stupila u kontakt sa Tony Khan-om, koji je ulozio svoje porodicne pare u stvaranje nove wrestling federacije All Elite Wrestling.

AEW je premijerno poceo sa radom krajem 2019. sa PPV eventom Double or Nothing, i odmah posle toga je krenuo sa emitovanjem sredom na TNT kanalu, istom kanalu koji je pre 20tak godina bio dom WCW-a. AEW je fokusiran na organske price u kojima storytelling razvijaju i kontrolisu sami wrestleri [dok u WWE se sve svodi na random zelje vlasnika Vince McMahon-a i tima random pisaca koji nemaju poima sta rade, wrestleri moraju da prate scenarije iz reci u rec], dok je Tony Khan booker koji sprema tok svih meceva. Ovo je dovelo do neverovatnog povratka stare forme storytellinga koji totalno odgovara starim fanovima koji zele zanimljive dogadjaje, reaktivne price, i dugacke smislene price koje se razvijaju maltene i godinama. AEW ima samo 4 PPV-a godisnje, tako da u nedeljnim emisijama imaju dosta vremena da razviju opake buildup-ove, i neretko ostavljaju veoma bitne dogadjaje da se desavaju u redovnim nedeljnim emisijama koje ponekad imaju i specijalna imena.

Roster AEW je veoma raznolik i nije foksiran na "velike mrcine" koje Vince preferira u WWE-u. Uglavnom to je skup poznatih indie wrestlera koji su dokazali svojim decenijskim radom, poznatim wrestlerima iz drugih federacija, kao i malog broja ex-WWE velikana koji su pomogli da se AEW brzo popularizuje u svojim prvim godinama. U ovom je najvise pomogao Chris Jericho koji je opet uspeo da se totalno redefinise i ponese AEW na svojim ledjima u prvoj godini postojanja kao HeavyWeight sampion. On i mnogi drugi stari wrestleri su odlicno uspeli da promovisu malu grupu totalno novih zvezda koje su zapocele svoju TV karijeru u AEW-u. AEW takodje ima velik fokus na tag tim meceve, imaju dobru postavu zenskih wrestlera, a neretko se odlucuju da u ringu prikazu eksperimentalne i veoma nasilne Deathmatch okrsaje koji kao da su izasli iz najludjih indie promocija.

Ovaj thread sam napravio jer posle 2 godine prisustva na TV-u [i prezivljavanja koronavirus perioda u kojem su kao i svi ostali radili bez publike], AEW se sprema za velik period ekspanzije.

Show im je odlican, gledanost im raste [1M uzivo gledalaca], pozitivni online chatter im redovno raste, a ove nedelje pored njihovog redovnog show-a Dynamite koji se emituje sredom im krece sa radom i sekundarni show Rampage koji ce biti emitovan petkom. Karte za njihove live TV eventove se rasprodaju istog trena kada se pojave u prodaji, bez problema rasprodaju stadione i hale od preko 10 hiljada gledalaca, a sledece nedelje ce imati show u Chicago Bulls stadionu koji prima preko 15 hiljada gledalaca. Takodje, sprema se i velik boost popularnosti sa maltene potvrdjenim glasinama da ce legendarni CM Punk najzad izaci iz penzije i vratiti se u ring bas u AEW. To se ocekuje sledece nedelje u Chicagu! A tokom septembra, AEW ide u New York gde se na stadionu pred ~17 hiljada gledalaca ocekuje dolazak Brian Danielson-a [Daniel Brian iz WWE]!

Svako ko je nekada davno gledao professional wrestling i uzivao u najboljem Attitude Era periodu sa WCW [Hogan i NWO vs Sting] i WWE [Rock i Stone Cold vs Vince] nema sta da ceka, AEW je proizvod koji postuje stare gledaoce, ima smislene price, apsolutno fantasticne in-ring performere, i odlicnu podrsku javnosti.

Pored narodnih izvora, AEW se kod nas moze pratiti reko streaming servisa FITE.TV - mesecna pretplata za Dynamite i Rampage je $5, a PPV-ovi su $20.

Svaka chast DH, ovo se chekalo! Bolje ne bih mogao napisati pa da se lomim od truda.

S obzirom da poslednjih 6-7 godina nisam pratio WWE, AEW mi je doshao ko budali shamar (ne mogu samo gledati japanke u ringu). Ono shto mi se najvishe dopada, a oko chega Dzhim Kornet kmechi (fuck him, obozhavam njegove suze), je shto nije fokus na prepucane ogromne likove kao u WWE.

Obozhavam videti Britt Baker, Kenny Omega, Peter Avalon, Thunder Rosa i mnoge druge (recimo Yuka Sakazaki). Mechevi su zabavni, plus mi odlichno padnu kada zhelim da gledam ozbiljno kechanje. Jedan od omiljenih mi je kada je Britt Baker izvadila zub Yuki Sakazaki.

+1 od mene da svako ko se premishlja da li da gleda, da shansu, jer je AEW trenutno najbolja promocija, ako se ja pitam, i ako ignorishem TJPW koji gotivim iz, neki bi rekli, pogreshnih razloga.

Znam za Riho jer je kjut 😅
Mizuki je more cute verzija Riho :ROFLMAO: Also, pogledaj Hikaru Shida, mozhda ti i ona bude kjut.

Inache, sudija Aubrey je odlichna takodje, suze ronim od smeha kad god vidim kako je ovde primila udarac.

Super je bio Dynamite sinoc, uspeli su da nagruvaju odlican card za prvi Rampage ovog petka [RIP Fuego Del Sol ☠️ ].

Dante Martin je bio MVP, ovo mu je prvi AEW mec koji ce ljudi zapamtiti. Treba mu sad dati push i mec protiv Fenixa.

Iz mesta skocio i uradio huracarannu/moonsault. :D Ovakve potez cemo dobiti opet kada Elon uspe da napravi odrzivi grad na Marsu. :D

Last edited:
Auf, that's some Rey Mysterio shit right there! Odlichno je izgledala Hurricanrana.

Rampage je odlicno krenuo, a sledece nedelje ce biti ludilo u Chikagu ako Punk zaista dodje.

Christian i Kenny su imali super mec koji je uzdigao njihov predstojeci sukob na PPV-u na drasticno veci nivo, Fuego je emotivno preziveo squash Miro-a. Main event je bio dobar, a highlight je bila podrska koju je Pitsburg dao heel Brit Baker. Zadnji put kada je heel dobio ovakvu podrsku je bilo 1997. kada je heel Bret Heart otisao u Montreal.
bret-hart-speaks-about-his-survivor-series-1997-match.jpg

Rampage je odlicno krenuo, a sledece nedelje ce biti ludilo u Chikagu ako Punk zaista dodje.

Christian i Kenny su imali super mec koji je uzdigao njihov predstojeci sukob na PPV-u na drasticno veci nivo, Fuego je emotivno preziveo squash Miro-a. Main event je bio dobar, a highlight je bila podrska koju je Pitsburg dao heel Brit Baker. Zadnji put kada je heel dobio ovakvu podrsku je bilo 1997. kada je heel Bret Heart otisao u Montreal.
bret-hart-speaks-about-his-survivor-series-1997-match.jpg
Hitman Hart omiljeni lik uz Undertakera, dok sam pratio ovo kao klinja :D

Sent from my J9110 using Tapatalk

Upravo odgledao, do jaja za Christiana, plus sam uzhivao u mechu. Svidelo mi se kako se Kenny iskrivio nakon Sunset Flip.

Najezhio sam se kada sam chuo publiku kako urliche DI EM DI.
Maksimalno lozhenje dozhivljavam ovde:

AEW Rampage S01E01 2021-08-13 720p AVCHD-SC-SDH.mp4_20210814_124331.081.jpg

Prosula ju je Britt kvalitetno, vishe puta sam premotavao.

“That was a complete shoot,” said Khan. “Fuego had no idea that was going to happen. Sammy was the only person I told, and Fuego was legitimately surprised to receive the contract he’s been dreaming of and chasing.”

Nocas u 3AM po nasem vremenu je Tripplemania 2021. Main event je Kenny Omega vs Andrade, tako da postoji sansa da ce Kenny vec nocas da izgubi AAA pojas. :D

Tag sampioni PentagonJR i Fenix ce se boriti protiv dva tima - Vikingo+LareidoKid, i Taurus+unknown wrestler.

Tu je jos Mask vs Hair mec [:D always fun], rumble mec, a cure su stavile AAA i Impact beltove on the line tako da ce pobednica zavrsiti sa 2 belta.

Kad stignem pogledacu iskljucivo zbog Vikinga. With all respects to Fenix, Vikingo je IMO u zadnjih par godina najspektakularniji luchador.
soygp4gzocd51.gif

Pogledao sam samo Tag i HWC meceve na TripleManiji, LuchaBros su i dalje najbolji tag na svetu. Bilo je bas ludih poteza. Mec za main belt je poceo ludo [The Nature boy!!! whooooo!], pa malo sporo, pa ok zavrsnica.

Anyhow, sad krece luda nedelja wrestlinga. WWE ce u ponedeljak i petak uraditi svoje poslednje buildupove za Summerslam PPV koji je u subotu, u sredu je Dynamite sa dobrim card-om [JungleExpress vs Young Bucks & final Labor of Jericho], a u petak stize Punk. :) Pitam se sta ce najvise biti spominjano u subotu, da li ce Rampage uspeti da nadmasi Summerslam...

Last edited:
Mec za main belt je poceo ludo [The Nature boy!!! whooooo!]
Chek chek. Znam da je dobio nogu u WWE, ali nisam znao da je doleteo u AEW, ili neshto nisam dobro razumeo.

edit: sad sam video Figure Four :D Do jaja, Nature Boy i dalje chvrst ko stena.

Last edited:
Hitman Hart omiljeni lik uz Undertakera, dok sam pratio ovo kao klinja :D

Sent from my J9110 using Tapatalk
Dosao je Bret na samom osnivanju AEW-a, prvi PPV pre pocetka prvog Dynamite-a

Chek chek. Znam da je dobio nogu u WWE, ali nisam znao da je doleteo u AEW, ili neshto nisam dobro razumeo.
AAA TripleMania PPV sinoc. Ima sad sansu da radi sta hoce, mozda dodje u AEW da zaradi jos koju paru. :)

Nek smisle za jedno vece mec izmedju Andrade-a, Lance Archer-a i Shawn Spearsa, pa da pred kraj meca sva tri njihova menadzera udju u ring na kratko.

Flair, Jake the Snake i Tully. :D

Ili da se Sting i Flair ponovo zagrle u ringu, kao u zadnjoj epizodi WCW Nitro-a.

Uvek se moze napraviti fin nostalgicni trenutak sa starim ikonama. :)

Back
Top Bottom