• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

MiSTer fpga

ljubomir

Krompir paprikaš
Co-founder
Reaction score
10,921
Jel ima neko iskustva sa ovim FPGA? Radoznao sam, verovatno ću u jednom trenutku uzeti.

I mene interesuje iskreno , @Ivamark mi je objasnjavao kako funkcionise ali i dalje ga bas ne razumem. Samo znam da je za sad skup sport ali cenim sto mozes da ga prikacis preko rgb scarta na crt.

Ima ovaj fazon https://ultimatemister.com/ sklopljen Mister sa kucistem , ali ne salju u Srbiju naravno.

Znam teoriju iza svega, praksa je ono što me zanima. Koliko su kompatibilni corovi, koliko je seamless experience itd. Default strategija je da čekam da bude bolje, pa povremeno proveravam jel bolje :D

nema sta. Mister je prelezao sve decije bolesti bukvalno se flashuje sd card. Podesis svaki emulator/core poedinacno oko kontrolera/slike. I to je to. On pamti.
Ali sto rece Spajdi cene su jake.

jep ali dobro lep je video. Jos jedna ideja sta moze da se uradi sa misterom.
A i pomenuo je sta za sada radi od arkadnih naslova stocje isto korisno.

Mister je samo za konzole nes, snes, megadrive i to sto se moze dobro emulirati cycle-exact. Ali nije za arkadne automate: MAME can currently emulate over 32000 individual systems from the last 5 decades. Nikada Mister nece biti prvi izbor barem kad su automati u pitanju.

pa dobro ali gotov je neo geo, cp1/2, i ovi poznatiji arcade naslovi.
Luda je mister zajednica svaki dan neko izbaci nesto novo. Bas napreduju.
Meni je X68000 na misteru interesantan ako ga odrade kako valja.
Za sada je najveci problem sto niko ne salje Mister za Srbiju po normalnoj ceni.

U svakom slucaju sjajna stvarcica za retro emulaciju za svakoga ko ne zeli da se bavi detaljima i raznoraznim podesavanjima koje klasicni emulatori nose sa sobom. Mister se lepo stavi pored 65" OLED TV-a i sve radi out of the box. I u tome su uspeli. Samo da ta cena ode malo dole.

Ja sam bacio oko na Vampire1200 FPGA turbo karticu za Amigu 1200. To je moja sledeca velika investicija. Nekada se prodavala za 600e a sad je 450e. To je cena koju sam i spreman da platim jer smatram da toliko i vredi.

Last edited:
Meni se svidja mister sto ima i hdmi i rgb scart za CRT. Trenutno koristim Wii za CRT i ume da bude pain in the ass da sve funkcionise kako treba. Ovo mi deluje kao odlicna altrenativa, ali kao sto @Ivamark rece , treba da neko poslati kod nas , a bogami i cena malo da padne.

Ne znam, meni je mister nekako ni tu ni tamo. Bio bi mi beskonačno bolji da ima cartridge inpute.

jbg imas analog za to.
Samo glupo kupovati 50 uredjaja sa istim hardverom. A opet ocekivati da neko napravi multi/cart nastavak nije realno.

jbg imas analog za to.
Samo glupo kupovati 50 uredjaja sa istim hardverom. A opet ocekivati da neko napravi multi/cart nastavak nije realno.
Šta ja znam, naspram svega dosad urađenog, multicart nastavak je mačiji kašalj. Ali sve i da postoji, ne bi bilo praktično swapowati 10 različitih adaptera non stop. Zato kažem da mi je ni tu ni tamo. Kada mu opadne cena kontam da će biti ok način za pravljenje konzola od modernog hardvera, aka diy analog.

pa da.
Meni ovo deluje kao super zamena za ljude koji vole da imaju retro setup a opet mrzi ih da izvlace gomilu retro konzola i ulazu novac u ketridze i kablove.
A opet hoce nesto malo bolje od Pi.

pa da.
Meni ovo deluje kao super zamena za ljude koji vole da imaju retro setup a opet mrzi ih da izvlace gomilu retro konzola i ulazu novac u ketridze i kablove.
A opet hoce nesto malo bolje od Pi.
Ja hoću da imam retro setup, ali i da koristim originalne kertridze. I bežične (ali originalnog oblika) kontrolere.

znas pricu....spremi pare.
Jesi se igrao sa onim swicherom i pvm uopste?

znas pricu....spremi pare.
Jesi se igrao sa onim swicherom i pvm uopste?
Pvm radi odlično, čak i kvalitetan composite izgleda dobro. A RGB je laser-sharp. A switcher mi nešto nije radio, verovatno su mi kablovi krš ali nisam debugovao :)

Koliki je PVM upgrade u odnosu na standardne consumer 29" Sony Trinitron SCART RGB televizore? Volim bas debele linije i mali scanline a koliko vidim kod PVM su bas velike scanline linije i slika je nekako tamnija barem prema screenshotovima. Kakva su vasa iskustva sa PVM monitorima? Nikad ih nisam video uzivo. I jel vredi prelaziti sa 29" na 20"?

FyeswdP.jpg

Last edited:
Back
Top Bottom