• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PSP Mala pomoć sa psp handheld

Emm

Well-known member
Reaction score
174
Pozdrav svima :)

Pišem u nadi da će mi neko od vas možda moći pojasniti nedoumicu.
Naime, kupila sam psp na Kp od čoveka koji je na oglasu napisao da ide uz njega i 32Gb.

Kad je psp stigao, kartice nigde, a na informacijama u samoj konzoli pise da ima (sad) oko 8Gb memorije. E sad... Kada pogledam i preko kompa, i detaljnije u konzoli, piše da je 29Gb zauzeto (to su softmodvane igre). Tako da... Pretpostavljam da je od starta mislio da se tih 32Gb nalazi U samoj konzoli, a ne kao memorijska kartica?

IMG_20210704_084426.jpgIMG_20210703_155141.jpg

Samo sam malo zbunjena. Plus mi lik ne odgovara na SMS da se čujemo čisto oko dodatnih pitanja :(1625381753170.png

Hvala unapred na svakoj pomoci

sa leve strane psp je otvor za memorijisku karticu, otvori pa vidi koju memorijisku karticu imas.
Ovo je sve memorijska, psp ima nesto smesno malo svoje memorije.

Last edited:
Ako se dobro secam, launch PSP je imao 32MB interne memorije, a prva revizija [Slim] 64MB.

Presao sam dosta igara na drugarevom PSP-u, ali uvek je bilo zongliranja sa instalacijama igara jer je imao samo 1GB karticu. Za vece naslove smo morali da trazimo kompresovane ili ripovane instalacije. :D

Trebalo bi uraditi i trajni CFW na tom PSP-u da ne moraš svaki put raditi taj 'fast recovery'.

sa leve strane psp je otvor za memorijisku karticu, otvori pa vidi koju memorijisku karticu imas.
Ovo je sve memorijska, psp ima nesto smesno malo svoje memorije.
Pa nema kartice u tom slotu, zato sam se i šokirala xD
Trebalo bi uraditi i trajni CFW na tom PSP-u da ne moraš svaki put raditi taj 'fast recovery'.
A ja baš čitala da na 3000 verzijama ne može trajno.

Meni na screenshotu deluje da imaš 32gig karticu od toga je 8 free a ostatak potrošen na igre. Seems legit. Što kažu ostali, izvadi je i stavu u komp pa vidi šta kaže. Jedini psp koji ima internu memoriju (16gb) je PSP go. Ostali imaju par desetina megabajta, smešno.

Pa nema kartice u tom slotu
wut, ovaj slot prazan???
Sony+PSP+3000+memory+stick+slot.jpg

A ja baš čitala da na 3000 verzijama ne može trajno.
Može: https://infinity.lolhax.org/
Imaš i par tutoriala na YouTube-u.

• Like
Reactions: Ace
Haha, dešava se. Sad uradi Infinityhax i upoznaj se sa instaliranjem plugina (trebaće ti gotovo sigurno npdrm_free.prx, pogotovo ako te interesuju PS1 igre).

Haha, dešava se. Sad uradi Infinityhax i upoznaj se sa instaliranjem plugina (trebaće ti gotovo sigurno npdrm_free.prx, pogotovo ako te interesuju PS1 igre).
Hvala što ne oseuđuješ :D
Dovoljno me blam same mene.

I da, malo sam zastrašena jer nikad nisam to radila, ali želim da nađem emulator za ps1, i šta još nintendo može. Imaš neke savete u kom smeru da tražim?

pročešljaću svakako i emulator podforum ovde

Hvala što ne oseuđuješ :D
Dovoljno me blam same mene.

I da, malo sam zastrašena jer nikad nisam to radila, ali želim da nađem emulator za ps1, i šta još nintendo može. Imaš neke savete u kom smeru da tražim?

pročešljaću svakako i emulator podforum ovde
Ako te ne ne mrzi da sacekas imam lepo ukolekciju emulatora za PSP sa sve sredjenim ikonicama i propratnim video klipovima u pozadini. Okacicu veceras.
A za PS1 igre ne treba nikakav emulator samo kopiras. Spremne igre rade nativno.

EDIT: Evo imam cak i klip a i download spreman vec sam nekome kacio.

Sto se tice PS1 i PSP igara imas ovde sve sto ti treba.

Last edited:
želim da nađem emulator za ps1
PS1 emulator za PSP je dio firmware-a tj. operativnog sistema, tako da je dovoljno kopirati na karticu već pripremljene igre, i pokreću se direktno iz XMB-a.

• Like
Reactions: Emm
Ako te ne ne mrzi da sacekas imam lepo ukolekciju emulatora za PSP sa sve sredjenim ikonicama i propratnim video klipovima u pozadini. Okacicu veceras.
A za ne treba nikakav emulator samo kopiras. Spremne igre rade nativno.
topla preporuka @Emm

• Like
Reactions: Emm
A za PS1 igre ne treba nikakav emulator samo kopiras. Spremne igre rade nativno.
Važi, sačekaću, nigde ne žurim :)
Hvala ti za ovo, baš ću pogledati i videti šta mogu da ubacim. Skinula sam već Patapon, pa da vidim hoće li raditi, pošto imam već firmware, onaj cfw 6.61.

Meni na screenshotu deluje da imaš 32gig karticu od toga je 8 free a ostatak potrošen na igre. Seems legit. Što kažu ostali, izvadi je i stavu u komp pa vidi šta kaže. Jedini psp koji ima internu memoriju (16gb) je PSP go. Ostali imaju par desetina megabajta, smešno.
Ma ja sam debil, Ljubo, slepa kod očiju. Nisam očekivala da je kartica baš uglavljena unutra.

Report i kick sa foruma bre, sramota za ceo rodoslov.

Back
Top Bottom