• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Problem sa Xbox gamepadom i Bluetooth

Yuka Sakazaki

Princess of Princess Champion
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
10,862
Pre par meseci sam instalirao Win11 djubre. Kada sam nakacio Xbox gamepad (onaj rozi za xbox one), a potom usao u igru, diskonektovao se sa BT. Kada izadjem iz igre, konektuje se na BT, i tako u krug.
Resenje je tada bilo da update-ujem firmware gamepada. Nakon toga, nisam imao problema.

Identican problem se poceo pojavljivati pre par dana. Do skoro sam igrao Death Stranding 2 bez problema, ali se problem pojavio ponovo pre dva-tri dana.
Spojim gamepad sa kompom preko BT (onaj na maticnoj, ne dongle), udjem u igru, konekcija nakon nekog vremena pukne. Nekada je to instant, a nekada stignem igrati i 5 minuta. Ponekad momentalno pukne BT veza, a ponekad kontrole pocnu da mi laguju po sekundu-dve, i onda konekcija pukne. Dovoljno je da uradim alt+tab kako bi se konekcija ponovo uspostavila. No, cim se vratim u igru, BT veza ponovo puca.

U pocetku sam imao i dongle spojen, ali se nikad nisam konektovao na njega. Pokusao sam sada ponovo da ga ustekam cisto eto, ali nije pomoglo. Pokusavao sam da uninstalliram sve drajvere vezane za BT, kao i xinput, ali nije pomoglo. Pokusao sam i s drugim baterijama, cisto eto.

Ako spojim kablom, sve radi okej, kada izvucem kabl, BT veza se uspostavi, ali pukne opet kada sam u igri. Update za firmware ne postoji, pa to nije opcija. Kapiram da je neki random Windows update napravio kurshlus, ali mozhda je neko imao slichno iskustvo.
Hvala.

Pa kreni nekim redom sistemom eliminacije.
Da li se desava samo u jednoj igri ili u svakoj igri, promeni bt ako imas drugi, probaj na drugom kompu isti pad i slicno dok ne dodjes do resenja. Ja tako pristupam obicno problemu. Iskljucujem jedno po jedno.

Pruuuži se za najefikasnije resenje: kupujemprodajem.com/konzole-i-igre/xbox-delovi-i-oprema/xbox-wireless-adapter-for-windows-7-8-10-i-11-2nd-gen/oglas/184562032

Pa kreni nekim redom sistemom eliminacije.
Da li se desava samo u jednoj igri ili u svakoj igri, promeni bt ako imas drugi, probaj na drugom kompu isti pad i slicno dok ne dodjes do resenja. Ja tako pristupam obicno problemu. Iskljucujem jedno po jedno.
U svim igrama, ne pomaze promena BT, radi na drugom (win10) kompu bez problema.

Pruuuži se za najefikasnije resenje: kupujemprodajem.com/konzole-i-igre/xbox-delovi-i-oprema/xbox-wireless-adapter-for-windows-7-8-10-i-11-2nd-gen/oglas/184562032
Da, jos juce sam plakao Gruntu da cu to uraditi, ali bih ipak da vidim da li postoji neko resenje. Kapiram da cu pre kupiti nov kineski gamepad, cisto u inat Microsoftu, na shtetu mom rachunu.

Kapiram da cu pre kupiti nov kineski gamepad, cisto u inat Microsoftu, na shtetu mom rachunu.
To ti je najbolje rešenje, em su bolji kontroleri, imaju TMR ili hall effect analog stick-ove koji nisu podložni stick drift-u, veći polling rate, dodatne tastere, ma bolji u svakom pogledu. Preporuka za FlyDigi Vader 5 Pro ili GameSir Cyclone 2 ili G7 Pro.

Za sve pametnice, ako uzimate ploče sa bt/wifi funkcijom, montirajte i antenu koja dolazi uz njih.
zar ta antena nije samo za wifi? stvarno mislis da bi pomoglo u vezi problema koji sam opisao?

Google AI kaze da je za oba :D Ali ne bi rekao da to moze da pomogne ovde, deluje kao softverski bag :/

Da, potvdjujem, BT mi je prodisao otkad sam je metnuo, wi-fi doduse ne koristim, ali siguran sam da i za njega pomaze kome treba.

Back
Top Bottom