• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Software General

2CR4ZY

Forumski Apotekar
Reaction score
9,249
Ovo je tema gde cemo pisati generalno o programima.

Posle decenije koriscenja µTorrent-a, pozeleo sam da menjam, jer sam koristio prastaru verziju, za koju sam znao kako se radi ghostovanje i da ne mogu da me izvale, ali em sto je stara verzija, radila je sporo u smislu da je ponekad trebalo i pola minuta kako bi se napravila konekcija i krenuo download... tad sam pozelo da ga menjam i probao sam novu verziju µTorrent-a, ali ona sadrzi reklame i radi isto ko stara...

Posle malo guglanja, videh da qBittorrent sada vazi za najbolji, a pri tom je i free... probah ga i odusevio sam se... em izgleda prakticno isto ko µTorrent, sto mi je veliki plus, jer volim tako jednostavan i pregledan dizajn, bukvalno izgleda ko skin za njega...

Ima dosta opcija, neke vrlo zanimljive, ima dark temu i mogucnost da sam menja temu na osnovu vremena i tome slicno... i brojne druge zanimljive teme, ali ono sto me je najvise odusevilo, jeste to sto od momenta kad pokrenem torrent, iste sekunde se povezuje na sve moguce seed-ere i iste sekunde ide download i to na max, odmah gas, nisam mogao da verujem, samo sto sam dvokliknuo, ono download vec krenuo...

Tako da topla preporuka za ovaj torrent klijent.

Screenshot_2.webp

Last edited:
Qbitt je valjda industry standard već deceniju, a otprilike i toliko nisam updateovao listu ovih basic svakodnevnih programa koje koristim, tipa TC, f2k, Winrar, paint.net,mpc-hc itd. Jel se pojavilo ista bolje ili su ovi i dalje aktuelni?

Trebao na brzaka da skratim jedan video fajl, palim Vegas, kad ono nesto zajebeva, baguje, i nadjem ovaj sajt:

Topla preporuka, em je online, ne mora nista da se instalira, podesava, vec samo otvoris sajt i odmah radis na video fajlu...
Kome treba neko brzinsko, jednostavno editovanje, pravi sajt, sve se ultra brzo zavrsi.
Takodje na sajtu ima gomila opcija, ne samo za skracivanje videa, vec i za editovanje, snimanje, sve to za audio, pdf, konverteri u name it, sve ima... i sve je koliko vidim besplatno, nisam nesto bas detaljano gledao...

Covece koliko mi se svidjaju ovi besplati online programi, ne moras nista da instaliras, podesavas, samo otvoris link i cepas, divota!

U bas lepom vremenu zivimo, kad na netu imamo online programe za sve namene, new age...

VLC Media Player has added AI subtitles and real-time translations — for any video, in any language.
The best part? It works completely offline. No cloud, no internet — just open-source AI running safely on your own device.
This update could change how people everywhere watch videos, making movies, lectures, and streams easy to understand for anyone, anywhere.

Iskocila mi vest na fejsu, medjutim ne vidim jos uvek da je podrzano, a imam zadnju verziju... jedino ako je neka beta ili tako nesto :unsure:

Last edited:
VLC Media Player has added AI subtitles and real-time translations — for any video, in any language.
The best part? It works completely offline. No cloud, no internet — just open-source AI running safely on your own device.
This update could change how people everywhere watch videos, making movies, lectures, and streams easy to understand for anyone, anywhere.

Iskocila mi vest na fejsu, medjutim ne vidim jos uvek da je podrzano, a imam zadnju verziju... jedino ako je neka beta ili tako nesto :unsure:
Ovo će biti maestralno ako bude radilo u praksi. Ali ne znam kako će real time da zna pol osobe recimo.

Gledaće i sliku, ne samo audio?

Ne verujem da se zamaraju takvim detaljima. Svaki takav prevod moraš da prihvatiš sa određenim velikim procentom grešaka.

Ljudi već gledaju sadržaj na jutjubu as automaskim titlovima koji se automatski prevode. Daleko je od idealnogm nekad čak i nefunkcionalno ali činjenica je da je beskonačno bolja opcija od toga da ne možaš da konzumiraš sadržaj zbog nepoznavanja jezika.

Uf, previse sam naviknut na potplayer. Potplayer ima onu pretragu subtitles, ali VLC AI cudo, ako radi dobro, je daleko bolje; pogotovo jer ne iziskuje internet.
Ima i za VLC da dodas VLsub, odlicno radi
Ovo će biti maestralno ako bude radilo u praksi. Ali ne znam kako će real time da zna pol osobe recimo.

Gledaće i sliku, ne samo audio?
Ne znam, ali obzirom da jos uvek nisu ubacili tu funkciju, sigurno imaju nekih problema
Ljudi već gledaju sadržaj na jutjubu as automaskim titlovima koji se automatski prevode. Daleko je od idealnogm nekad čak i nefunkcionalno ali činjenica je da je beskonačno bolja opcija od toga da ne možaš da konzumiraš sadržaj zbog nepoznavanja jezika.
Da, vidjao sam da bude bezveze, a vidjao sam i da savrseno prevede, sigurno zavisi kakav je audio kvalitet i razumljivost osobe koja govori, meni odlicno prevede moje klipove...

Nek poprilicno dobre AI funkcije, ali my god ove credite sto su uveli, da ti za svako premium kreiranje trazi odredjen broj kredita, je bas shit move by their part...

Nek poprilicno dobre AI funkcije, ali my god ove credite sto su uveli, da ti za svako premium kreiranje trazi odredjen broj kredita, je bas shit move by their part...

Ma Photoshop su usrali dosta toga vec neko vreme. Polako se navikavam na Affinity i da jednom konacno predjem i zavrsim sa ovim subscription BS.

I ja ga placam sa jos par stvari, mada sa svim novim besplatnim kvalitetnim opcijama koje se pojavljuju, verujem da ce se menjati biznis model kod vecine.
Zbrush skocio sa 30 na 55, maya-u placam indi, dok postoji ta opcija, fotosop, marvelus... nakupi se.
Nomad je skoro izbacio desktop varijantu za 35$ one time, affinity dao besplatnu varijantu za basic upotrebu, blender sve bolji. Dosta ljudi prelazi na sve to.

Back
Top Bottom