• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 Playstation 4 generalna diskusija - hardware, software, vesti

Zdravo :) Eh sad, kako si to uradio preko PSN-a? Dopunio si nalog sa kreditom, pa na taj način si platio ili...? Ne znam kako to funkcioniše preko PSN-a pa zato pitam... Ranije sam uvek nabavljao 365 US kodove, pa zato ne znam kako to sve sada funkcioniše...

Baš tako: kupio dopunu na sajtu cdkeys, redeem vaučera na konzoli i na kraju u psn prodavnici (isto na konzoli) produžio pretplatu. Ukupno 7000 din.

I'm ready bejbi
Jeste da imam ps5 i gomilu igara na disku za PS4 ali Homebrew scena je ono što obožavam kod konzola,uvek dobrodošli emulgatori i ostale stvarcice[emoji847]
b61356f08cdf3b481b4922e8b895ed44.jpg

Послато са WP26 помоћу Тапатока

Za nekoga ko nema nijedan PS4, a nijednu originalnu igru za PlayStation generalno, koju verziju ima smisla gledati danas da se kupi? Nemam pojma koje su razlike između regularne, slim i pro verzije. Ne znam ni da li ima nekih verzija osim te tri, ni koliko bi trebalo da koštaju.

Za nekoga ko nema nijedan PS4, a nijednu originalnu igru za PlayStation generalno, koju verziju ima smisla gledati danas da se kupi? Nemam pojma koje su razlike između regularne, slim i pro verzije. Ne znam ni da li ima nekih verzija osim te tri, ni koliko bi trebalo da koštaju.
PS4 pro bih uzeo vredi doplatiti razliku u odnosu na slim. Plus da ne bude fw veci od 11.00.
Mada treba sacekati jos par dana da vidimo kako ce da radi goldhen na 11.00 vec su ga portovali ali nije jos dostupno javnosti testiraju.

Iskreno spustite očekivanja od ps4 hacka. Homebrew manje više ne postoji , scena je mrtva za ps4. Hack za 11.00 kolilo vidim pokreće se preko PC. Dok ne nadju neko rešenje za pernamenti hack, više se isplati uplatiti ps+ extra i igrsti sta god. Skoro sam prodao svoj hakovani ps+ zato sto je bukvalno najbeskorisnija "hakovana" konzola trenutno.

Iskreno spustite očekivanja od ps4 hacka. Homebrew manje više ne postoji , scena je mrtva za ps4. Hack za 11.00 kolilo vidim pokreće se preko PC. Dok ne nadju neko rešenje za pernamenti hack, više se isplati uplatiti ps+ extra i igrsti sta god. Skoro sam prodao svoj hakovani ps+ zato sto je bukvalno najbeskorisnija "hakovana" konzola trenutno.
Dobro ali posto imam ps5 (u mom slucaju)
hakovanps4 ne moze da skodi :D
mada mi se ne svidja sto je homebrew nepostojeci :(
Koliko je samo druga prica hakvan ps3
Sve tri ps3 konzole su mi hakovane a najvise imam originalnih igara za njega :D

Last edited:
u pravu je spajdi, imao sam 9.0fw i hombrew je velika 0. Jedino ko hoce da pokrece linux moze da se zeza sa tim.
E sad za exploit se jos ne zna i 9.0fw exploit se u pocetku pokretao sa PC videcemo da li ce uspeti da ga jos uproste.

Dobro ali posto imam ps5 (u mom slucaju)
hakovanps4 ne moze da skodi :D
mada mi se ne svidja sto je homebrew nepostojeci :(
Koliko je samo druga prica hakvan ps3
Sve tri ps3 konzole su mi hakovane a najvise imam originalnih igara za njega :D

Ps3 pored Wii je masterclass kako se hakuje konzola i podrška oko istih.

Možda i PS4 jednog dana bude nesto vredno pomena, ali trenutno to nije. Svakako je bolje da bude hakovana konzola dok se ne nadje bolje rešenje.

jbg porediti tipa 2010 i 2024 je suludo sa aspekta mogucnosti oko nas.
Nece niko da se muci danas da napravi emulator ili video player kada su isti dostupni na svemu zivom.
Svaki jebeni andoid dongle od par desetina eura pa cak i smart tv moze da tera retroarch, kodi ....... prosla su jednostavno ta vremena.
da ne pricam o netflix, spotifaju.......

masterclass mi je xbox klasik bar sto se emulacije tice tu guta svu konkurenciju bez problema...
Cak i ps2 ima odlicnu homebrew podrsku,wii je ok ali je isto ogranicen kao i ps3.
Wiiu mi je isto dbra masina za bekward i emulaciju mozda cak i bolji od ps3 i wii jer na njemmu mogu igrati nes,snes,n64,gb,gbc,gba,nds,gamecube wii i wiiu igre a da ne spominjem chanel igre,retroarch (koji je najbolje resen na wiiu po meni,osim xboxseries u onom programerskomm,odu) e sad jedino sto wiiu je vise za lcd oled tv mada ima analogni izlaz na konzoli :)

• Like
Reactions: Ace
jel ima neko cloud streaming sto se nudi u premium plus jel sve ok lag mag?

Igrao ja nekoliko igara tako. Ali sam birao igre gde i ako ima malo laga nece praviti problem. Takodje u pitanju su PS3 i PSP igr.e PS4 i 5 nisam probao. Za nij mi je uvek sigurnije da skinem na hard. U 99% vremena ce raditi ok. Desavalo mi se da u random momentima igra zastuca na 5-10 sekundi ali vrlo retko.

Evo sad se setih da sam tako odigrao i MotorStorm Apocalypse. Tu bi vec primetio da je lag preveliki ali sam je zavrsio bez vecih problema. Naravno ako nemas optiku ne vredi probati. Probao sam dok sam bio na ADSL-u i da bi se igra pokrenula debelo srozaju rezoluciju nivo detalja plus veoma primetan lag.

Nisam našao adekvatniju temu za servisiranje Playstation 4, pa da postavim ovde.

Kolega me je pitao da mu pogledam i, ako mogu, popravim Playstation 4 Pro. On je hteo da je očisti od prašine, ali je cimnuo kablić koji spaja napajanje sa matičnom pločom i iščupao konektor sa ploče. I onda je to pokušao da popravi vrućim lepkom. U suštini, napravio je još veću štetu - konzola se više nije uključivala.

Ovo je inače prvi put da otvaram Playstation 4.

Stanje kada sam otvorio konzolu:
IMG_0815.webp
IMG_0817.webp

Svi pinovi su iščupani sa ploče. Konektor za ploču su držali samo lepak i izolir traka.

Morao sam da rasturim konzolu do kraja. Pošto ima iznenađujuće puno šrafova, kodirao sam njihovu lokaciju na osnovu boja i trouglić pored svakog šrafa obojio (zelenom za krstasti, crvenom za security torx).

IMG_0843.webp

IMG_0844.webp

Došao sam do ploče i do problematičnog konektora:
IMG_0823.webp

Uklonio sam pažljivo lepak i očistio ceo region. Tu sam ustanovio da su dva pina kompletno iščupana, što popravku čini još težom. Pored toga, i pinovi sa strane konektora su skroz iščupani, pa samim tim konektor i ne može da ima dobro držanje na ploči.
IMG_0825.webp

Tada mi je palo na pamet da razvučem žice za dve problematična pina i "napravim" dva pina levo i desno od konektora, koji bi držali konektor u mestu. To je značilo da blago moram da izmestim konektor.

IMG_0828.webp
IMG_0830.webp

Za svaki slučaj sam malo zalepio epoxy lepkom žice za ploču, kako bi ih dodatno osigurao. I prekrio sam suvišno ogoljenu masu. Krajnji rezultat takvog konektora:
IMG_0832.webp
IMG_0833.webp

Konektor stabilno stoji u mestu, čvrsto fiksiran.
Očistio sam temeljno matičnu ploču i stavio novu termalnu pastu na APU.
IMG_0841.webp

Vratih sve šrafove na svoja mesta, zahvaljujući obeležavanju bojama. I bez problema uključio napajanje u konektor.
IMG_0847.webp

Zadovoljan krajnjim rezultatom i uveren u svoj rad, potpisao sam se na lim u konzoli. 😅

IMG_0849.webp

I da, nakon godinu dana odmora, PS4 Pro ponovo radi. :)

IMG_0855.webp
IMG_0856.webp

Nisam našao adekvatniju temu za servisiranje Playstation 4, pa da postavim ovde.

Kolega me je pitao da mu pogledam i, ako mogu, popravim Playstation 4 Pro. On je hteo da je očisti od prašine, ali je cimnuo kablić koji spaja napajanje sa matičnom pločom i iščupao konektor sa ploče. I onda je to pokušao da popravi vrućim lepkom. U suštini, napravio je još veću štetu - konzola se više nije uključivala.

Ovo je inače prvi put da otvaram Playstation 4.

Stanje kada sam otvorio konzolu:
View attachment 18473
View attachment 18474

Svi pinovi su iščupani sa ploče. Konektor za ploču su držali samo lepak i izolir traka.

Morao sam da rasturim konzolu do kraja. Pošto ima iznenađujuće puno šrafova, kodirao sam njihovu lokaciju na osnovu boja i trouglić pored svakog šrafa obojio (zelenom za krstasti, crvenom za security torx).

View attachment 18476

View attachment 18475

Došao sam do ploče i do problematičnog konektora:
View attachment 18477

Uklonio sam pažljivo lepak i očistio ceo region. Tu sam ustanovio da su dva pina kompletno iščupana, što popravku čini još težom. Pored toga, i pinovi sa strane konektora su skroz iščupani, pa samim tim konektor i ne može da ima dobro držanje na ploči.
View attachment 18478

Tada mi je palo na pamet da razvučem žice za dve problematična pina i "napravim" dva pina levo i desno od konektora, koji bi držali konektor u mestu. To je značilo da blago moram da izmestim konektor.

View attachment 18479
View attachment 18480

Za svaki slučaj sam malo zalepio epoxy lepkom žice za ploču, kako bi ih dodatno osigurao. I prekrio sam suvišno ogoljenu masu. Krajnji rezultat takvog konektora:
View attachment 18481
View attachment 18482

Konektor stabilno stoji u mestu, čvrsto fiksiran.
Očistio sam temeljno matičnu ploču i stavio novu termalnu pastu na APU.
View attachment 18483

Vratih sve šrafove na svoja mesta, zahvaljujući obeležavanju bojama. I bez problema uključio napajanje u konektor.
View attachment 18484

Zadovoljan krajnjim rezultatom i uveren u svoj rad, potpisao sam se na lim u konzoli. 😅

View attachment 18485

I da, nakon godinu dana odmora, PS4 Pro ponovo radi. :)

View attachment 18486
View attachment 18487
Imao sam istu situaciju. Drugar da ocisti od prasine iscupao taj konektor. Ali stvarno je bio zapekao nisam mogao da ga rastavim tako otkinutog dok nisam naspricao alkoholom. Sreca uspeo sam da ga vratim u zivot 😆

Cekamo snimak sa objasnjavanjem custom loop vodenog hladjenja na damirz8cent yt kanalu.

Back
Top Bottom