Prvi utisci o OLED Steam Deck-u.
It's big and heavy, ali bas lepo lezi u ruci, pre koji dan sam probao i Switch 2 (tnx
@jovcov ) koji me je isto sokirao sa tezinom, ali za razliku od deka jos uvek je ravna cigla + ekran (lol).
Drugi utisak naravno prelepi oled ekran, kada se upali odmah kada vidis logo sa tom prelepom crnom okolo znas da ce biti sex-a
Sam dek kao sto rekoh lepo lezi u ruci, svidjaju mi se ovi touchpadovi bas cool vajb imaju kada ih pipas, plus kontam da su super korisni u desktop modu. Ono sto mi je malo cudno za sada je koliko su Dpad i prednji tasteri blizu analoga, kada stiskam desno ili X dugme diram onu plastiku oko analoga, ali kontam da je uredjaj vec prevelik da su to vise razdvojili bilo bi

Ono sto je bitno da analogne palice nisu neke malecne za decu nego imaju skroz dobar feel. Isto i svi ostali tasteri, kao pravi kontroler.
Instalirao sam neki novi update, formatirao 1tb SD karticu i sada skidam pola biblioteke da mogu da po 5 min probam svaku igru
Kasnije kada budem imao zivaca cu Emudeck da instaliram, imam spremljeno tone romova
Sve u svemu za sada su pozitivni prvi utisci, videcu kako ce se ta tezina pokazati kada budem nesto igrao 2-3h to me najvise brine.
PS
Probao jednu igru, moram priznati da je ovaj 45hz mod super iskreno jedva osetim razliku izmedju tog i full 90hz na portable uredjaju, a battery life je odmah skoro pa dupliran. Good shit.
PSS
Ladno SD slot nema neki cover samo tako "viri" kartica