• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch 2 Nintendo Switch 2 Info - hardver, os, software, news

Sto prosto nisu ubacili 16GB RAM-a nikad mi nece biti jasno. Jedino sto mi sad pada na pamet je da su hteli da ogranice broj RAM cipova koji koriste.

Niži troškovi proizvodnje i cene, iovako je cena više od očekivane...a za ovu konfiguraciju i 10GB za igre je sasvim dovoljno.

PS5 ima oko 12.5GB dostupno za igre a Series S oko 8GB.

Last edited:
Za sada, 3GB je rezerva za OS a igre dobijaju pristup do 9GB.

Za sada, 3GB je rezerva za OS a igre dobijaju pristup do 9GB.

Uvek kompanije rezervišu više resursa za OS na početku pa posle oslabode dodatne resurse kako optimizuju OS (videli smo to sa svim konzolama ove i prošle generacije), trenutno je rezervisano 3GB i 2 CPU jezgra za OS, a Matt kaže da Nintendo planira da spusti to na 2GB i 1 CPU jezgro (Switch 1 OS je zauzimao na početku 1.5GB pa je Nintendo spustio na 0.8GB).

Last edited:
Niži troškovi proizvodnje i cene, iovako je cena više od očekivane...a za ovu konfiguraciju i 10GB za igre je sasvim dovoljno.

PS5 ima oko 12.5GB dostupno za igre a Series S oko 8GB.
4GB RAM-a ne kosta boga oca. Jos je 128-bitna mem magistrala SoC-a. Series S ima tu kolicinu RAM-a zbog loseg izbora SoC-a koji ima nestandardnu sirinu mem magistrale.

16GB svakako košta više nego 12GB, bilo bi bolje da je 16GB ali je poenta da je 12GB sasvim dovoljno....16GB imaju PS5/XsX a mnogo jače konfiguracije.

Series S ima takav hardver isto zbog uštede troškova i niže prodajne cene.

Dosta su kaskaskali sa game chatom ali sa ovim video game chatom su sada ispred svih ne racunajuci pc igrace

Pa recimo u sklopu sistema imas game chat gde mozete da pricate i da se gledate uzivo 🙂
Moje neko misljenje da posle godina kaskanja sada postaju vodeci na tom polju barem na konzolama.

Ako vec igras nesto online podrazumeva se da imas pretplatu tako da je prakticno besplatno, e sad ostaje ta kamera ali i to je smesna cena.

Pa recimo u sklopu sistema imas game chat gde mozete da pricate i da se gledate uzivo 🙂
Moje neko misljenje da posle godina kaskanja sada postaju vodeci na tom polju barem na konzolama.

Kako je pricanje dok igramo igru ispred ostalih? Sto se gledanja tice, mozda postoji razlog zasto niko to nije ponudio do sad.

Ja ne vidim nista lose sto postoji taj game chat. Pogotovo sto ne mora da se koristi. Ja kameru sigurno necu kupiti a verovatno necu koristiti ni sam game chat. Ali posto nisam nateran da ga koristim skroz ok. Ko hoce eto vam ga. Ko nece nek ga ne koristi 😆

Realno sta god da su uradili uvek ce biti frustriranih hejtera koji ce sve da kritikuju, bukvalno nece videti nista pozitivno. Tako je bilo i za Switch 1 pa se prodao u 150+ miliona i mislim da ce opet hejteri ispasti smesni, pogotovo sa pozivima na bojkot.

Koji je to paradoks kukanje nema game chat pa sad kad vam daju najnapredniji game chat na konzolama sad odjednom nevalja.

Bolje da su poradili na hardveru i količini RAM-a.

Mislim da u ovom momentu nema potrebe za tim i ovako je Switch 2 visestruko jaci od orginala i slicne snage kao Series S. Verovatno su ostavili prostor za pro verziju sa oledom i jacim hardverom.

Back
Top Bottom