• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

Kako si zadovoljan? Koje si igre isprobao? Ja se zalepio za Crash i samo njega peglam. Probao sam i ostale ali idem ‘redom’.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Koliko sam probao, odlična je. Najzahtevnije što sam probao je ovaj Crash Bandicoot 3: Warped. Ja volim PS1 eru. Kada stignem, probaću Jet Set Radio (Dreamcast) i Crazy Taxi.

Screenshot 2024-06.png
dbsz-Ultimate-EN.jpg
Screenshot 2024-06-2.png

Screenshot 2024-06-29.png
Metaphor_Steam_Glamshot_update_V5__1_.png
1. Digital Base Game
2. Digital Artbook
3. Digital Soundtrack
4. Atlus 35th Digital History Book
5. Atlus 35th Digital All-Time Best Soundtrack
6. Shujin Academy School Uniform (7), Battle BGM & Battle Jingle Set
7. Golden Yasogami High School Uniform (7), Battle BGM & Battle Jingle Set
8. Gekkoukan High School Uniform (7), Battle BGM & Battle Jingle Set
9. Seven Sisters High School Uniform (7), Battle BGM & Battle Jingle Set
10. St. Hermelin High School Uniform (7), Battle BGM & Battle Jingle Set
11. Jouin High School Uniform (7), Battle BGM & Battle Jingle Set
12. Samurai Garb (7), Battle BGM & Battle Jingle Set
13. Etrian Odyssey Series Classes Costume (7) & Battle BGM Set
Screenshot 2024-06-29 a[...].png

Uzeo sam ovu tastaturu pre neki dan na aliexpressu, cilj mi je bio da uzmem najjeftiniju mehanicku wireless tastaturu, i mogu reci da je stvarno impresivno sta moze da se dobije za jedva 20 evra. Tasteri su odlicnog osecaja za kucanje, red switches su meni taman mekani, key caps plastika ima neku jako finu teksturu, nije obicna glat, moze da se poveze na 3 uredjaja. dongle + 2 BT i svi se rotiraju na hotkey.
WhatsApp Image 2024-06-29 .jpeg

E sad za mane, mozda i potpuno subjektivne, a to je da je 60% tastatura definitivno premala, pogotovo ovoliko izdignuta, a i posto prelazim sa ove tanke navikao sam da mi je zglob ravan u liniji sa stolom pa ga sad stalno odizem od stola kad ovu koristim da bih odrzao tu liniju, jako je zamorno. Ako ne uspem da se naviknem na ovu ergonomiju ide na poklon/oglase i jurim opet mehanicku ali sad boljim nagibom, podlogom za zglob, ne znam ni ja jos tacno kako da resim.

.jpeg

WhatsApp Image 2024-06-29 at 19.04.28.jpeg

Što se tiče svičeva CherryMX, Gateron, Oetmu, Kalih, Akko... nema baš loših svičeva, samo ok do fantastičnih.

Najbitnije je da probaš razne modele da shvatiš šta ti odgovara. Ja lično ne volim linearne (a-la Cherry MX red) ma koje težine bili i ne podnosim visok zvuk Cherry MX Blue ekvivalenata a to su dva najpopularnija tipa na planeti

Lično uživam u Gateron Brown koji su jeftinija ali skoro podjednako dobra varijanta Cherry MX brown. Manja, ali i dalje primetna taktilnost, prijatan dubok zvuk i pritisak koji varira od nekih 40 do 60 grama (koristio tegove za livenje pecaroških olova da merima :D)

Ali ako hoćeš savršenstvo iovako češ morati da otvoriš svaki prekidač da ga namažeš retkim silikonskim podmazivačem (namažeš a ne naprskaš da ne bi slučajno napravio problem sa kontaktima), postaviš gumice za ublaživanje udara u dno i tapaciranje da utišaš zvuk :p

Najbolje je ti je uzeti neku osnovu tipa GMK67 i neke niskoprofilne prekidače (moj izbor bi bio Gateron Low Profile Brown) i niskoprofilne kapice. To je jedini način da stvarno dobiješ tastaturu po svom ukusu a da oprostiš se od recimo 200eur. E, da i onda imaš niskoprofilnu tastaturu i ne moraš da se navikavaš. A možeš i da kupiš "wrist support" za oko 1000 dinara i probaš kako je sa ravnim rukama na toj tastaturi

Last edited:
Blue switch mr :D

Kupih i ja neku ovu malu sa alija za ranac kad mi treba deck kao desktop. Samo brown bili u ponudi, za 4e kupio 80 cajna plavih, presrecan sam. Cak je i softver (za windows) odlican.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Blue switch mr :D

Kupih i ja neku ovu malu sa alija za ranac kad mi treba deck kao desktop. Samo brown bili u ponudi, za 4e kupio 80 cajna plavih, presrecan sam. Cak je i softver (za windows) odlican.

ja sam bio u MX plavom timu dok nisam probao Kailh Box Jade.
Bolji su u svakom pogledu.

Ako uzima CheryMX Blue može slobodno da uzme i IBM Beamsprings sa solenoidom :p

Inače davno sam radio na ovim tastaturama (mada je model bio sličniji IBM 3278 sa istog kanala) i dok držanje ruku u vazduhu brzo zamara oećaj kucanja je neverovatan.

Last edited:
ja sam bio u MX plavom timu dok nisam probao Kailh Box Jade.
Bolji su u svakom pogledu.
Bili su neki cajna jade, mrzelo me da eksperimentisem. Koja je efektivno razlika?

Back
Top Bottom