• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Fallout 76 - Bethesda - Online RPG - 2018

grunt

Celeb Connoisseur
Reaction score
2,877
reFP7Is.jpg

Fallout 76 is a 2018 online action role-playing video game developed by Bethesda Game Studios and published by Bethesda Softworks. It is an installment in the Fallout series and a prequel to previous entries. Fallout 76 is Bethesda Game Studios's first multiplayer game; players explore the open world, which has been torn apart by nuclear war, with others. Bethesda developed the game using a modified version of its Creation Engine, which allowed the accommodation of multiplayer gameplay and a more detailed game world than in previous games.

Moji utisci za Fallout 76.

Igru sam probao na Xbox-u pre neke 2 godine i imala je broken HDR i nije dobila update za Series konzole, ali pored toga mi je delovala zanimljivo pa sam je zapisao za kasnije.

Evo sad sam malo pikao PC verziju i port je malcice meh. Igra ima 60fps limit koji ako probijes sa editovanjem ini-ja dovodi do drugih problema pa sam batalio to. Al svakako igra ima UZASAN UI za PC. Bukvalno je napravljena za kontroler i nisu se nimalo potrudili da prilagode PC kontrolama. Igra ima tonu modova na Nexus-u koji popravljaju sve to, al iskreno nisam hteo da rizikujem ban posto je online igra, jer zvanicno modovi nisu podrzani iako ih tona igraca koristi.

Stoga sam uzeo xbox pad u ruke i igrao na TV-u gde mi je 60fps bilo taman :D

Sama igra je bukvalno online Fallout 4. Meni se svidja. Vizuelno OK izgleda, borba je solidna. Ima tona stvari da se radi u igri. Umesto base building-a iz F4 ovde imas svoj kamp/kucu da pravis gde pozelis na mapi.
Igra ima podrsku za 24 igraca na jednoj mapi, znaci nije bas MMO, al je cool videti druge ljude kako trckaju i kvestuju okolo. Plus ima i PvP-a. Postoje razne mini baze na mapi koje kao igrac mozes da zauzmes, generisu ti dnevno materijale za kraft. Ako drugi igrac krene da ti preuzima mozes da ga roknes :D
Osnovni gameplay loop je isti kao u svim modernim 3D Fallout igrama, za sada je prica OK nista posebno, al su side kvestovi bili dobri. Definitivno ima potencijala tu. Svet je krcat sa raznim kampovima/pecinama itd.. Tako da luta ima tone :D Odlicno je sto bukvalno svaki item u igri sluzi necemu, posto se mogu razgraditi na osnovne delove koje posle koristis da pravis nove iteme ili modifikujes vec postojece iteme. Taj deo je bas super odradjen, za svako oruzje ima bukvalno po 20 modova, od obicnog pistolja mozes da napravis snajper itd... :D
Igra pored fiksnih kvestova ima razne event-ove koji se svremena na vreme generisu po mapi gde sa drugim igracima saradjujete da odradite to, ne morate da budete u grupi sto je cool.

Kontam da svako kome je legao F4 ovo bi su se sigurno svidelo, za 10e koliko bude na akciji nudi tonu sadrzaja i da je tretirate kao SP igru mozete se fino zabaviti ignorisuci "MMO" elemente. Tokom godina su dodali bas gomilu sadrzaja u igru sve for free, sto ima veliki respect od mene. Monetizacija je takodje korektna, u shop-u je uglavnom sve kozmetika.

Sve u svemu skroz korektna igra 7.5/10.

Baš mi se skoro javila morbidna želja da je probam. Mislio sam u coopu da pređem kampanju, kapiram da je to moguće.

Držala me 10tak sati pre koju godinu dok nije pustila želja za falloutom.

Ovo je f4 sa minimumom priče, ko voli, ok, od mene zaobići u širokom luku 😆

Ubacili su priču, ljude, questove, smisao. Mnogo je drugačija nego kada si ti igrao.

Sto kaze Wahad price ima, bukvalno na nivou F4 imas glavni kvest, gomile side kvestova itd.. Kao sto sam napisao bukvalno kao online F4. Nema razlike nikakve osim sto ovde jelte imas online fore sa event-ovima itd.

Da li je moguce ovo igrati kao cistu SP igru ili se mora imati dodira sa onlajn eventovima i drugim igracima?

Jedino sto ces videti ljude da trce oko tebe povremeno, ali event-ove mozes da ignorises i sve ostalo mozes solo.

Cak mozes i da imas privatan svet da ni ne vidis druge, al to se placa :D

Ubacili su priču, ljude, questove, smisao. Mnogo je drugačija nego kada si ti igrao.
Nah, baš sam uzeo da igram posle tog patcha. Ono pre toga je tek bio horor...

Jedino sto ces videti ljude da trce oko tebe povremeno, ali event-ove mozes da ignorises i sve ostalo mozes solo.

Cak mozes i da imas privatan svet da ni ne vidis druge, al to se placa :D
Pametno. Always online multiplayer igra koju možeš dodatno da platitš da bi igrao solo. Kako su se samo setili 😹

Pametno. Always online multiplayer igra koju možeš dodatno da platitš da bi igrao solo. Kako su se samo setili 😹

Eh pa ne placa se da igras solo lol

Nego kao i bilo koja igra ovog tipa mozes da platis hosting za privatni svet, to ima bukvalno svaka survival igra, Ark/Rust/Conan sve igre ovog tipa koje se igraju online sa limitiranim brojem igraca po mapi.

Eh pa ne placa se da igras solo lol

Nego kao i bilo koja igra ovog tipa mozes da platis hosting za privatni svet, to ima bukvalno svaka survival igra, Ark/Rust/Conan sve igre ovog tipa koje se igraju online sa limitiranim brojem igraca po mapi.
Pa zajebavam :)

Pitacu ovde, pa premestite ako smeta.

Koliko je pametno igrati New Vegas bez modova? A ako trebaju neki modovi, koje preporucujete?

Pitacu ovde, pa premestite ako smeta.

Koliko je pametno igrati New Vegas bez modova? A ako trebaju neki modovi, koje preporucujete?
Pa mozes vanilu igrati ali je danas prilicno uzasno iskustvo, sto se tice modova idi na https://www.nexusmods.com i izaberi neku kolekciju modova koja je najbliza vanili i da nije TTW (tale of two wastelands je mod koji spaja Fallout 3 i NV u jednu igru).

Posto nemamo temu za SP Fallout igre ostavicu ovo ovde:

(upitanju je remake Fallout keca u F4 enginu ovo je za sada demo, projekat je trenutno na 90% developmenta)

Fallout: Vault 13 is an upcoming total conversion mod for Fallout 4 that will be a full-fledged remake and reimagining of the classic Fallout game.

The Fallout: Vault 13 Demo is being released as an early access preview to gather feedback from players. In this demo, you will be able to explore a fully realized version of The Inyo, the first of five open-world areas that will be in the full version of the mod. You will be able to begin the classic Fallout journey, revisit several locations from the original game (Vault 13, Vault 15, Shady Sands, the Khan Base), and explore everywhere in between.

Skinem F4 goty da probam ovaj mod i nakon Bethesdinog ''next gen'' updejta koji zapravo nije doneo nista na PC samo je pokvario modove stare, fresh nova instalcija F4 Gotya nece da se upali uopste. (probao reset pc-a, odradio verify fileova na steamu bukv sve). Vidim da nisam jedini koji ima taj problem sa novom verzijom igre.

Bethesdu treba zapaliti do temelja.

just bethesda thingies.

probaj patchovanu verziju, pa uzmi iz fo: londona onaj mod koji vraća na staru verziju. možda će tako raditi...

Back
Top Bottom