grunt
Celeb Connoisseur

Fallout 76 is a 2018 online action role-playing video game developed by Bethesda Game Studios and published by Bethesda Softworks. It is an installment in the Fallout series and a prequel to previous entries. Fallout 76 is Bethesda Game Studios's first multiplayer game; players explore the open world, which has been torn apart by nuclear war, with others. Bethesda developed the game using a modified version of its Creation Engine, which allowed the accommodation of multiplayer gameplay and a more detailed game world than in previous games.
Moji utisci za Fallout 76.
Igru sam probao na Xbox-u pre neke 2 godine i imala je broken HDR i nije dobila update za Series konzole, ali pored toga mi je delovala zanimljivo pa sam je zapisao za kasnije.
Evo sad sam malo pikao PC verziju i port je malcice meh. Igra ima 60fps limit koji ako probijes sa editovanjem ini-ja dovodi do drugih problema pa sam batalio to. Al svakako igra ima UZASAN UI za PC. Bukvalno je napravljena za kontroler i nisu se nimalo potrudili da prilagode PC kontrolama. Igra ima tonu modova na Nexus-u koji popravljaju sve to, al iskreno nisam hteo da rizikujem ban posto je online igra, jer zvanicno modovi nisu podrzani iako ih tona igraca koristi.
Stoga sam uzeo xbox pad u ruke i igrao na TV-u gde mi je 60fps bilo taman

Sama igra je bukvalno online Fallout 4. Meni se svidja. Vizuelno OK izgleda, borba je solidna. Ima tona stvari da se radi u igri. Umesto base building-a iz F4 ovde imas svoj kamp/kucu da pravis gde pozelis na mapi.
Igra ima podrsku za 24 igraca na jednoj mapi, znaci nije bas MMO, al je cool videti druge ljude kako trckaju i kvestuju okolo. Plus ima i PvP-a. Postoje razne mini baze na mapi koje kao igrac mozes da zauzmes, generisu ti dnevno materijale za kraft. Ako drugi igrac krene da ti preuzima mozes da ga roknes

Osnovni gameplay loop je isti kao u svim modernim 3D Fallout igrama, za sada je prica OK nista posebno, al su side kvestovi bili dobri. Definitivno ima potencijala tu. Svet je krcat sa raznim kampovima/pecinama itd.. Tako da luta ima tone

Igra pored fiksnih kvestova ima razne event-ove koji se svremena na vreme generisu po mapi gde sa drugim igracima saradjujete da odradite to, ne morate da budete u grupi sto je cool.
Kontam da svako kome je legao F4 ovo bi su se sigurno svidelo, za 10e koliko bude na akciji nudi tonu sadrzaja i da je tretirate kao SP igru mozete se fino zabaviti ignorisuci "MMO" elemente. Tokom godina su dodali bas gomilu sadrzaja u igru sve for free, sto ima veliki respect od mene. Monetizacija je takodje korektna, u shop-u je uglavnom sve kozmetika.
Sve u svemu skroz korektna igra 7.5/10.