• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

X360 Xbox 360 problem - Xbox LIVE is not available on consoles in your region kad se ulogujem na nalog

Antique

Well-known member
Reaction score
421
Pozdrav, dosao sam na forum nakon sto me je neko pozvao sa jednog drugog gde je aktivnost zamrla. Nadam se da ne zamerate sto mi je prvi post "zalopoljka". Pitao sam i na xbox republici, ali ne znam koliko su aktivni tamo, pa reko da pitam i ovde, mozda neko zna.

Crko mi je Xbox 360 “fat” varijanta nakon dugo godina i uzeo sam nehakovan Xbox 360 E sa oglasa da ga zamenim.
Xbox 360 radi, moze da ide na store kad se ne ulogujes na nalog, ali kad se ulogujem u svoj nalog bilo pri paljenju konzole, bilo kad mi izadje prompt kada probam nesto da skinem/kupim sa store-a, on dodje u glavni meni i doceka me sa porukom Xbox LIVE is not available on consoles in your region.

img_20210727_101444arwdj96.jpg

Shipping informacija naloga je trenutno podesena na Manchester, UK. Regija konzole takodje. Na prvom pokusaju je regija bila podesena na Austriju, ali sam promenio jer nisam hteo da me docekaju igre na Nemackom. Zna li neko resenje za ovo?

Solution
Pozdrav, izvinite na duplom postu, ali uspeo sam da nadjem resenje. Naime, na dosta mesta sam trazio, ali nigde nisam nasao pravo uputstvo kako da promenim regiju Xbox naloga. Ja sam zapravo menjao neke druge regije(tipa shipping adresu, ili regiju celog M$ naloga) ili jezicke preference. Sve sto treba da uradite jeste da se na racunaru ulogujete na svoj Xbox nalog, i onda kliknete na svoju sliku, zatim na 3 tacke sa donje desne strane novog pop-upa za vise opcija, odaberete Xbox settings opciju i onda u novom prozoru odaberete change 360 account region. Takodje vrlo je vazno napomenuti da se ova promena moze raditi samo jednom u 3 meseca.

Evo slike kako to izgleda.

xboxregionchange6ljzt.png
Pozdrav, dosao sam na forum nakon sto me je neko pozvao sa jednog drugog gde je aktivnost zamrla. Nadam se da ne zamerate sto mi je prvi post "zalopoljka". Pitao sam i na xbox republici, ali ne znam koliko su aktivni tamo, pa reko da pitam i ovde, mozda neko zna.

Crko mi je Xbox 360 “fat” varijanta nakon dugo godina i uzeo sam nehakovan Xbox 360 E sa oglasa da ga zamenim.
Xbox 360 radi, moze da ide na store kad se ne ulogujes na nalog, ali kad se ulogujem u svoj nalog bilo pri paljenju konzole, bilo kad mi izadje prompt kada probam nesto da skinem/kupim sa store-a, on dodje u glavni meni i doceka me sa porukom Xbox LIVE is not available on consoles in your region.

img_20210727_101444arwdj96.jpg

Shipping informacija naloga je trenutno podesena na Manchester, UK. Regija konzole takodje. Na prvom pokusaju je regija bila podesena na Austriju, ali sam promenio jer nisam hteo da me docekaju igre na Nemackom. Zna li neko resenje za ovo?
Jesi probao da napravis neki novi bzvz nalog preko te konzole? Jel to radi?

Jesi probao da napravis neki novi bzvz nalog preko te konzole? Jel to radi?
Ne mogu da se prave nalozi preko konzole vise. Kad dodje do dela da unosis ime naloga za Xbox Live, ne prolazi ti nijedno ime. Predpostavljam da bi mogao da napravim skroz novi nalog i da njega koristim na konzoli, ali mi je to dosta "bednija" varijanta, jer prvo ne bi se achievementi skupljali na istom mestu, drugo planirao sam da radim onu konverziju iz Xbox LIVE GOLD u Game Pass Ultimate na glavnom nalogu, pa ako bi nekad i igrao nesto u multiplayer-u, morao bih da placam duplo.

EDIT:

Postavio sam pitanje na Microsoft support forumu i dobio sledeci odgovor:
"
If you're currently in a region that is supported, you'll need to migrate your account region. http://live.xbox.com/accountmigration
"

kao i

"
Unfortunately your country is not supported for Xbox live. Hence why you are receieving that error message. Xbox Supported Countries & Regions | Xbox.
However, If you are currently in a supported region, you can change your region settings ( Switching your region to another one to get around region blocks is considered market fraud - so please don't do that if you are currently located in Serbia).
"

Probacu da resim problem sa VPN-om, samo nisam siguran da li samo na desktopu moram da budem na VPN dok prebacim nalog ili moram da podesim VPN za konzolu, i ako da, da li stalno mora da bude aktivan. Kapiram da to mogu da testiram time sto bi napravio novi nalog sa VPN-om, ali slobodno nek se neko ucipi ako ima iskustva sa ovim.

Last edited:
Pozdrav, izvinite na duplom postu, ali uspeo sam da nadjem resenje. Naime, na dosta mesta sam trazio, ali nigde nisam nasao pravo uputstvo kako da promenim regiju Xbox naloga. Ja sam zapravo menjao neke druge regije(tipa shipping adresu, ili regiju celog M$ naloga) ili jezicke preference. Sve sto treba da uradite jeste da se na racunaru ulogujete na svoj Xbox nalog, i onda kliknete na svoju sliku, zatim na 3 tacke sa donje desne strane novog pop-upa za vise opcija, odaberete Xbox settings opciju i onda u novom prozoru odaberete change 360 account region. Takodje vrlo je vazno napomenuti da se ova promena moze raditi samo jednom u 3 meseca.

Evo slike kako to izgleda.

xboxregionchange6ljzt.png

Solution
Back
Top Bottom