• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE Switch PC We ♥ Katamari REROLL+ Royal Reverie

Yuka Sakazaki

Princess of Princess Champion
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
10,107
"NANA-NANANANANA-NA-NA-NA, NA-NA-NANA-NA-"

katamari.jpg

Developer: MONKEYCRAFT Co. Ltd., Namco, Now Production
Publisher: Bandai Namco
Žanr: Katamari simulator
Datum izlaska: 31. Maj 2023.​

We ♥ Katamari REROLL+ Royal Reverie​

We ♥ Katamari REROLL+ Royal Reverie je rimejk We ♥ Katamari igre za PlayStation 2, koja je nastavak kultne Katamari Damacy igre. Srećom, od prošle godine, možemo igrati ovu odličnu igru na manje-više svim platformama.
Katamari serijal se nije mnogo menjao nakon drugog dela i mislim da je drugi deo najbolji, a sada sam ponovo prešao Steam verziju. Srećom, ovaj rimejk je odličan i uživao sam u igri isto kao i pre gotovo 20 godina.

20240804200720_1.jpg

We Love Katamari je veoma blesava i zabavna igra u kojoj vodite princa celog kosmosa. Premisa igre je jednostavna, kotrljate loptu na koju se lepi sve što lopta dotakne (dok god to nije mnogo veće od lopte). Lepljenjem predmeta lopta raste i imate mogućnost da kupite sve veće i veće predmete. Divnan osećaj je kupiti mačke koje su vam minut pre toga lupale šamare, kao i ljude koji su vas šutirali, a sada kada je katamari veći od njih beže glavom bez obzira.

Zbog čega kotrljate katamari? U prvom delu ste to radili zato što je vaš otac, kralj celog kosmosa, uništio sve zvezde i planete osim Zemlje, pa je morao da ih napravi od nule koristeći katamarije koje ste vi skupljali. U drugom delu kotrljate katamari zato što je kralj celog kosmosa skapirao da ima mnogo obožavalaca na zemlji i želi da im udovolji, pogotovo nakon što mu udele komplimente.
Svaki nivo počinje razgovorom s nekim od obožavalaca prve Katamari igre i kraljem koji uživa u komplimentima, a potom govori vama, princu celog kosmosa, da uslišite želje obožavalaca. Želje su često šašave, ali se uvek svode na pravljenje što većeg katamarija. Ima par nivoa na kojima je zadatak malo drugačiji, poput onog kad kotrljate sumo rvača ili skupljate svice, ali sve se svodi na kotrljanje katamarija.

20240811183019_1.jpg

Davno sam igrao igru na PS2, ali mi se čini kao da se sve bolje vidi (nema nekakve magle), ali su popin-ovi i dalje u igri. Nije mi smetalo preterano, jer se ne dešava često. Kontrole su ostale iste - kada držite oba sticka napred, katamari se pomera napred, kada držite samo jedan od njih napred, katamari se okreće u tu stranu. Ima još par sitnica, ali to vam je sasvim dovoljno da pređete igru.
Odlična muzika je i dalje prisutna, a moguće je slušati i pesme iz prethodnih delova igre, ali je taj DLC preskup (srećom sam ga dobio kupovinom deluxe verzije igre). Najgore je što je to samo ingame muzika, nema nikakvog downloada soundtracka... Namco Bandai smećari.

20240812191546_1.jpg

Pojma nemam šta više da pišem o igri osim - kupite je ako volite blentave i originalne igre pune bizarnog japanskog humora koji često ume da izaziva transfer blama kod ciničnijih ljudi. Meni je We ♥ Katamari jedna od najdražih igara, jedna od igara koje spominjem kao razlog zbog kojeg mi je PlayStation 2 najbolja konzola svih vremena. Jedina mana je što je igra kratka, može se preći za 4-5 sati, ali ima ogroman replay value ako vam se dopadne.

20240812191314_1.jpg

Sve u svemu, mislim da mi je ovo jedina 10/10 igra, uprkos sitnim manama.

Par pesama koje dan danas pevušim kada sam dobro raspoložen:

Back
Top Bottom