• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Virtualni Kutak Projekat - TV - Web - Asking for help.... (rimuje se :( )

Wahad

Replicant's Trainer
Reaction score
2,193
UVOD:

17. dana pre premijere druge sezone za koju smo dobili ugovor od 37 epizoda za celu 2025. godinu, kao potvrdu nastavka saradnje Samsunga, Asusa, PlayStationa, Nintenda (preko grka) i grka generalno, desilo se isto kao nekada davno. Lik mi je rekao da ne može da nastavi da radi jer mu je baba umrla i ne oseća se okej. Ne samo to, nego je svojevoljno odlučio da krene i svima priča kako se sve gasi i kako se obustavlja rad na apsolutno svemu, emisiji, sajtu i tako dalje. Priča kao pre, sada na sajtu na kojem radim za džabe dve godine i unosim kontakte, promovišem, spajam ljude i tako dalje.

Pošto lik sa kojim sam sarađivao za 4 meseca nije napravio ni jedan deal, sve je bilo na meni, tako da sam ja uveo grke, playstation, Asus i poboljšao saradnju sa Samsungom i naravno svi ti klijenti očekuju, zauzvrat, drugu sezonu jer eto u planovima smo im bili. Isto tako, mnogi dealovi koji su bili skovani na moju reč su uključivali sajt, TV i YT. YT i Sajt su bila njegova obaveza i sve do nedelju dana pre nove mi je pričao, ne brini ništa, biće brojke kako treba da budu, poslaćeš reportove i nećemo zasrati. Fast forward do pre četiri dana, poseta sajta je 150 u decembru, on ne želi više da radi niti da ispuni obećanja, ja gazim svoju reč, ja moram da vratim robu koja mi je data. Od septembra je bilo, uplatiće ovi sledeće nedelje, rekli su sredinom oktobra, evo na kraju, ne sada će početkom novembra. Ne evo na kraju, zovem ne javljaju mi se, niko mi se ne javlja, evo sada su mi rekli do kraja godine zbog marketing budžeta. I na kraju kurac. A zbog svega toga ja lažem kako neke ljude iz bisnisa tako i privatno, što mi je strašno krivo.

Zbog toga i destruktivnog ponašanja i delovanja lika sa kojim sam radio, već tri dana pokušavam da ostavim celu priču sa TV-om živom, i izgleda da sam nekako uspeo, ili radim ka uspehu. Ono šta mi je potrebno je da nađem firmu, preduzetnika koji bi samo izašao sa mnom ispred BHRT televizije na konto čega bih ja preuzeo dogovoreno emitovanje za novu emisiju, dakle 37. epizoda u 2025 godini. Dok sam cimao ljude za nastavak saradnje sam saznao da je lik uzimao pare za sebe i da je od drugih mogućih budućih partnera, recimo Arena Sport, tražio sume od oko 20k eura za emitovanje na drugim stanicama, što nikada nije bio dogovor. Tako da poslednja 3-4 dana, bukvalno kao da jedem eksere savaki dan i pišam i serem krv zbog njega.

Anyhow... Prva sezona je svakako bila Trial Run, u kome su morale pare da se naprave, ali sam verovao nekome kome nisam trebao, na žalost. Čak i pored fuckupova sa sajtom i YT-om, Asus je recimo prezadovoljan načinom promocije koju sam odradio na TV-u kao i celokupnom prikazu ROG i TUF brendova i želi da nastavi dublju i bolju saradnju za TV u 2025. Ovo sa vraćanjem je samo biznis jer su dobili jednu trećinu deala, ne celokupan paket kako je obećano. CD Media je isto prezadovoljna i napokon sam upao u Early Access review grupu ljudi gde ću igre dobijati 2-3 nedelje pre releasea od ove godine, kao i Nintendo Switch 2 za prikaz na Launchu. Tu su neke strane PR agencije koje žele da zakorače na ovo tržište, recimo PowerA sa accessoriesom. Još uvek pokušavam da dođem do Meta kao i nekih drugih većih i manjih kompanija za koje znam da će dati pare. Wargaming na papiru hoće da podrži, ali neko je jelte zasrao komunikaciju. Ovde ne računam naše kompanije koje bi želele da se reklamiraju po dobrim uslovima.

PLAN:

Za sada je plan da, kao što sam rekao, neko izađe sa ugovorom za TV emisiju. Izgleda da imam dve potencijalne stranke, oba retailera koji bi zauzvrat dobili besplatnu reklamu, i ime pokrovitelja TV emisije u toku cele 2025 godine. Ovo može biti i ulaz za nekog ko želi da pomogne u ovaj biznis. Znam da imamo samo par osoba koje su iz Bosne, ali svakako, meni je pomoć preko potrebna.

Ime emisije će biti Virtualni Kutak - runtime 32minuta - emitovanje kao do sada na BHT1 televiziji. U budućnosti sam dobio otšrkinuta vrata Arena eSport saradnje na čemu mukotrpno radim da se ostvari, jer bih imao svoju autorsku emisiju na Arena mreži koja je zastupljena na celom balkanu. Samo da još jednom kažem, Arena je već ponudila da pređemo kod njih, ali je moj "partner" tražio 20k € kako bi se to desilo, bez ikakvog učešća u produkciji TV-a, znanja o biznisu. Faktički sve kontakte koje je imao je zasrao koliko sam skontao, ljudi mu se ne javljaju niti žele da komuniciraju sa njim.

Nego, plan. Prva epizoda bi trebala da bude 26. januara po planu i programu televizije i prostoru koji smo dobili. Čuo sam se sa urednicima televizije, željni su da nastave ali moram da imam ponudu i ugovor koja glasi na neko pravno lice, bilo koje.

Ono za šta mi treba pomoć, krenuću od TV-a:

Pošto više nećemo ići sa voditeljem jer jelte cela emisija je bila ravna linija, idem sa vTuber fazonom. Pošto pojma nemam kako to da napravim, bilo bi sjajno ukoliko bi neko negde mogao da me uputi, šta kako. Potrebno mi je bukvalno virtuelno lice koje će se pojaviti u do 2 minuta u emisiji, neke jednostavne animacije, trepkanje, kao da se usta otvaraju, po neko mahanje rukama i tako blago talasanje tog avatara.

Dva bosanska glasa muški i ženski - Treba mi neko ko može nedeljno da mi snimi materijal u trajanju od najviše po 15 minuta za emisiju. Bosanski glas, akcent, jezik. Mogu to biti tinejdžeri ili ko god samo da ume da čita i priča. Ja ne umem ni srpski da pričam, tako da mi je bosanski bukvalno nuklearna nauka.

Sajt za intro šeme - Znam da ih ima na netu, ali mi treba bukvalno 15 sekundi introa za emisiju. Meni zbog cookiesa ili IP-a bukvalno izbacuje samo paid template sajtove gde ne mogu ništa da nađem.

Pomoć oko opisa - Pošto ću apsolutno sve raditi sam, potrebno mi je neko ko je voljan da mi pomogne oko opisa, uzimam ključ za platformu koju želi, text koji ne sme biti veći od jedne A4 strane default fonta i jednog pasusa od 4-5 reda. Zaboravio sam broj karaktera a trenutno nisam pri svom kompu. Pošto ni dinar nisam zaradio u prvoj sezoni, ne zato što nismo bili u mogućnosti nego je dogovor bio da moj "partner" hendluje business deo dok ja radim montažu i opise, mogu davati igre, kao i opremu po dogovoru koju budem dobijao.

Pomoć oko sajta

Pošto ovo ponovo znači da neću (ponovo) imati svoj dom, moram da dignem sajt u narednih sedam dana. Ja sam pravio sajtove pre jedno 7-8 godina i kontam da ću se posetiti dosta brzo kako da uradim nešto u Wordpressu, nešto basic što ću nadograđivati kasnije, ali ja nemam pojma kako da dignem sajt online. Domen već imam, tj ima drug koji je voljan da mi ga prenese na mene www.vrkutak.com što će poslužiti za sada, Virtualni Kutak, ime emisije + sajta + VR za buduće dealove jer u proteklih šest meseci, od kada sam dobio VR, imam toliko kontakta i materijala da jednostavno nemam vremena da sve postignem sam.

Vesti - Ko god može, želi, kad god u toku nedelje, može da mi pomogne oko vesti, kao i opisa. Sve isto važi kao što sam rekao gore za emisiju.

Po želji ko god želi i može, može da mi pomogne i oko sitnih stvari oko sajta, kao i ideju za logo Virtuelni Kutak. Imam jedan na YT-u koji sam generisao preko AI-a, ali to ne mogu da koristim na sajtu.

Čak i ako mi ne uspe ovo sa TV-om i ako zaserem sve TV kontakte i obećanja, moram da dignem sajt jer imam bukvalno jedno 10 pending opisa koje moram izbaciti. A svoju bazu opisa sa RespawnBA i EmuGLX i svuda drugde gde sam pisao bez para ću uredno preneti na svoj portal.

Zašto sve ovo radim

Zbog pogrešnih izbora i to što sam bio pička ranije i nisam uzeo šta je moje bilo po dogovoru i svemu ostalom, ako sada ne uradim nešto vezano za ovo, bukvalno ću baciti 20 godina truda, ulaganja i sve ostalog u vodu. Jesam sada na nuli, ali ako sam već nešto krenuo, jako bih voleo to da završim. Celu emisiju radim na kompu od pre 4-5 godina i to je muka, ali ne želim da se predam jer to nije izbor. Zbog svih obećanja i dogovora u proteklih godinu dana imam dve opcije, to je da nestanem. što će se i desiti ako ne uspem da napravim sajt, što znači da gubim apsolutno sve kontakte, ponovo, drugi put za 4 godine i gazim svoje reči prema svim mojim saradnicima i ljudima koji su me podržavali i pomagali u proteklih 20 godina. Što znači da ako se to drugi put desi, ja nikada više neću imati obraza da uđem u ovaj biznis ponovo. Druga opcija je da uradim sve ovo šta je gore napisano, što i planiram.

Najveći problem sa svim ovim je to što imam nedelju dana da nađem firmu, preduzetnika koji će mi pomoći sa ugovorom, u istoj nedelji da dignem sajt from the ground up, i onda u onoj sledećoj da napravim celu emisiju, od uvoda do creditsa, sam.

Dakle, 15 dana.

Ko god želi i može nekako da mi pomogne, može da mi piše ovde, na discordu ili gde god želi. Svakako, čak i da se niko ne javi, hvala svima koji su pročitali ovo <3

Srećno sa planom, ima dosta stvair koje treba uraditi.
Evo nekih stvari koje sam se odmah setio i nekih saveta koje mogu da ti dam.

Sajt za intro šeme - Znam da ih ima na netu, ali mi treba bukvalno 15 sekundi introa za emisiju. Meni zbog cookiesa ili IP-a bukvalno izbacuje samo paid template sajtove gde ne mogu ništa da nađem.
Ne znam zašto, ali setio sam se Andrew Kramera. Kao klinac sam se dosta bavio montažom i specijalnim efektima, Andrew je BOG. Pa se setih jednog tutorijala koji je radio, a koji može poslužiti kao dobar intro za neku vrstu takve emisije. Naravno možeš prilagoditi boju, muziku, tekst i sve to. Evo tutorijala (imaš project file), i da ovo se može koristiti u komercijalne svrhe:

0:23 je preview kako izgleda render, a desno imaš da skineš projekat:

Takodje, pogledaj njegove druge tutorijale, može dosta toga da posluži kao dobar intro/logo. On je inače pravio špice za neke od poznatih serija, zato ima toliko tih tutorijala.

moram da dignem sajt jer imam bukvalno jedno 10 pending opisa koje moram izbaciti.
Ovo ne bi trebalo da bude toliki problem - nađi neku wordpress temu, imaš milion od kojih možeš da biraš. Imaš i free i paid varijante, pa sigurno možeš da nađeš nešto šta ti odgovara. Uzmeš neki jeftin hosting za wordpress, recimo kod Loopia (ja njih koristim već godinama, fina je cena i rade dobro za ono šta meni treba). Uradiš sve to i eto ti podignutog sajta za jedno popodne. Naravno customizacija wordpressa i podešavanja uzeće vreme, ali nađi neku temu koja ti se svidja pa kreni polako. Sigurno ima dosta tema koje su za pisanje recenzija, vesti, ili generalno news sajt template neki. Protip: pre kupovine/commitmenta sa nekom temom, testiraj kako radi na mobilnim uređajima.

Back
Top Bottom