• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Puf kill last boss i gotovo?kako developeri ne znaju da je kraj najbitni al tako je kako je

Ocene i krajni utisak za vampire walking simulator :D

Narrative+characters+voice acting+dialogues easy 9 (osim kraja)
Gameplay 4 i to jer sam darežljiv
Enemies 4.5
World i NPC 3 mala mapa i copy paste NPCs

Sve u svemu meni je odlična igra(8)i preporučio bih svakom ko voli dobar narrative,likove i tako.Nisam se pokajao ni malo što sam je preorder

Naslušao sam se i nagledao ljudi koji koji pljuju i koji hvale igru (mnoooooooooooooooooooooooooooogo je više onih prvih) i mogu reći - žali bože potrošenog vremena i novca, i nadam se da ću doživeti da vidim novu VtM igru do 60. godine života.

Slušajući i gledajući gameplay, čini mi se da ja ovo trebalo da bude igra gde je Fabien trebalo da bude glavni lik, a sav VtM lore je nakalemljen na već postojeći framework igre koju je TCR pravio kad im je ovaj vruć krompir pao u krilo.

Ovo nit je Vampire, nit The, nit Masquarade, nit Bloodlines, nit 2, a nit RPG. Jedina maskarada u igri je što se ova igra pretvara da je VtM igra.

Kao standalone igra, bez da znaš išta od VtM lora, tu je 5/10, ali kao VtM igra - 3/10 za trud, jedva.

Paradox je zabio kolac u srce Vampire the Masquarade franšize.

Bukvalno anti VtM WoD igra.

Last edited:
Zašto prvo ne odigraš igru pa je onda hejtuj? Fabien je glavni lik ništa manje ne igraš sa njim nego sa Phyre.daj bože da nema više dijaloga nego Phyre.Ima lore i dosta podseća na Masquerade igre.Jeste RPG

Nema ovde nikakvog hejta, samo objektivno mišljenje.

Ovo je loša (VtM/WoD) igra na svim poljima, osim možda grafičkog, zvučnog i relativno cele priče, a igra je toliko lore breaking da apsolutno ne sme da se poveže sa WoD univerzumom osim nazivima koji su zaheftani na pojmove. Neko ko je igra mogao bi da poželi da proba pravu stvar, pa se malo (neprijatno) iznenadi.

Na koju to tačno Masquarade igru ovo podseća? Na Requiem, Bloodlines, ili Swansong? Sigurno ne na RPG tekstualne igre.

Requiem je Vampire the Requiem, pomalo drugačiji univerzum i timeline i u principu drugačija vrsta igre i settinga.

Nadam se da ne aludiraš da podseća na Bloodlines, jer nema nikakve veze sa istim. To što su ubacili jednu likušu iz keca da bi se reklo "Aha, vidite, imaju veze dve igre!" je tako površno, da je bolje da je nisu ubacivali.

Swansong? Više je Swansong Bloodlines nego Bloodlines 2.

Sigurno BL2 ne podseća ni jednim svojim elementom na Vampire The Masquarade, više na neku kinesku varijantu ie "prekopiraj moj domaći ali nemoj baš da sve bude isto". Samo ime Bloodlines nema smisla ovde, jer dok je u kecu izbor klana bio bitan, ovde je apsolutno nebitno koji klan odnosno krvnu liniju Kainovu biraš, što je i sam studio potvrdio da nisu hteli tako da je nazovu, ali ih je Paradox ugovorom prisilio. Jednostavno, da su je nazvali bilo kako drugačije, možda bi mnoge stvari mogle nekako da se provuku. Kažem opet - bolje da su napravili celu igru oko Fabijena.

Tehničku stranu mogu da ispeglaju zakrpama koje će izbacivati do koliko su ono rekli - leta 2026.? Ali, ne mogu ništa da urade povodom svega onoga što jedan VtM RPG čini. I to je činjenica.

Kao i do sada, ostaje na moderima da zasuču rukave i naprave od ovog nešto što iole može da nosi ime Vampire the Masquarade (Bloodlines), a to ćemo pratiti u narednim decenijama.

Nadam se da ću doživeti da vidim novu VtM video igru koja će moći sa ponosom da nosi VtM ime, ali ovim tempom i u ovoj klimi, ne verujem da ću to doživeti pre penzije.

Last edited:
Nije objektivno mišljenje ako kažeš da nije RPG.em su sami devovi rekli da jeste em ako znaš šta je RPG i šta on predstavlja onda bi znao.da u igri donosiš odluke to što kažeš od ponuđenog ima uticaja na likove, priču i kraj igre zar to nije RPG?nisam rekao da ima sve što RPG nudi ali meni bar znajnačajni deo RPGa je da ti možeš da oblikuješ svog lika svet priču i likove(koliko toliko)
Na Swansong sam mislio da podseća koji upravo igram tako da znam šta pričam.Dovoljno podseća i ima vajb i likovi i svet i atmosvera i sve tako da mogu da tvrdim sa pravom da je Masquarade igra.Ne mogu da tvrdim da podseća na Bloodlines 1 i da je sequel te igre jer se ne sećam prvog dela
Opet kažem Fabian je ugri dovoljno i ja ga obožavam ali nema potrebe više da bude ili samo on da bude ako bi napravili neki spin off sa njim super ja bih kupio tu igru.

Back
Top Bottom