31. Marta 2023. TJPW show je održan u Los Angelesu. Na žalost, nisu sve devojke putovale, ali većina jeste. Neke su ranije bile u Americi, ali mnogima je ovo bila prva ekskurzija u Ameriku.
Kao fan, bio sam blago zabrinut jer sam utripovo da će publika biti sastavljena od ljudi koji ne gledaju show-ove već gifove po netu, ali malo je reći da je publika bila odlična. To se ne može reći za američke komentatore. Raku govori koji je voz dana, likovi pričaju preko nje. Hyper Misao radi svoje, likovi pričaju. Hajde da prevode, pa da razumem, nego čitaju wiki i objašnjavaju neke nebulozne stvari. Drago mi je da nisam platio 20 dolara taj shitshow, već sam kao gospodin gledao na Wrestle Universe kasnije, bez očajnih komentatora (prvo sam gledao na engleskom, ali smrdelo je).
Bilo je zanimljivo pratiti TJPW devojke na Twitteru i Instagramu tih dana, pogotovo na kraju kada su morale da putuju na drugi kraj Amerike kako bi se vratile u Japan, jer su im otkazali let i prebacili ih na drugi. Uveren sam da su se sve cure vratile kući par kilograma teže, pošto su konstantno jele američku brzu hranu. Rika Tatsumi je, kao prava International Princess Champion svuda išla sa svojim pojasom - definitivno joj odlično leži ta titula. Yuka je bila poprilično tiha, kao i Mizuki, ali ostale devojke su konstantno delile iskustva iz Amerike.
Neću dužiti, ne očekujte dugačak post.
Ni ovaj show nije prošao bez Sayuri na početku. Ne znam zašto ona ne priča engleski češće, pošto joj ide veoma dobro, možda čak i najbolje od svih TJPW cura (isključujući Kamiyu). Sayuri je objasnila da ne znaju sve cure engleski i unapred se izvinila zbog toga, ali je dodala da će se sve devojke potruditi da svima bude zabavno.
Ponavljam, publika je ludovala zbog Sayuri, a onda je ona najavila Up Up Girls i publika je povilenila. Super je videti razlike između japanske i strane publike, a kapiram da je i devojkama bio super osećaj. Neko je pozdravio Hikari sa I LOVE YOU, Raku je rekla koji je njen voz dana, a publika je odlepila na to. Zatim se Miu predstavila i dobila glasan pozdrav, a onda je Raku rekla "Upper Kick", što je publika pozdravila urlikanjem.
Devojke su sišle u publiku dok su pevale i pozdravili su se sa morem ljudi u publici. Publika je odlično ispratila pesmu, kao i Miunine OI OI OI urlike. Show nije ni počeo, a atmosfera je odlična zahvaljujući devojkama i publici. Delovalo je kao da su svi uživali, a nakon pesme je publika, zajedno sa UUG, urliknula "TOKYO JOSHI PRO WRESTLING STARTOOO".
Prvi meč
Free Wifi (Hikari Noa i Nao Kakuta) VS Daisy Monkey (Suzume i Arisu Endo)
Arisu Endo je odlična kada je interakcija s publikom u pitanju, vidi se da je profi. Neko iz publike je čak i bacio trakice u bojama Arisu i Suzume, a Obe cure su posle pokazale kako su ponele te trakice nazad u Japan.
Hikari i Nao su takođe dobile pozdrave i trakice. Interesantno je što je jedna devojka iz Japana, koja prati Hikari na svaki show, došla u Ameriku iz Japana kako bi je gledala.
Meč je bio veoma dobar, a publika je pokazala da im je stalo do oba tima. Sve četiri cure su sdale sve od sebe i demonstrirale svoje umeće, a publika se svojski trudila da sve isprati pozdravima i urlicima. Čak se i Hikari iscimala da ne radi sve preko kurca, što je bilo lepo za videti. Dodao bih sa se Hikari pojavila u svom novom kostimu, koji je pokazala samo jednom, a onda ga više nikad nije nosila (skoro celo dupe joj je ispadalo, pa su morali nerfovati malo kostim, sada se ne vidi guzica toliko). Komedija mi je kako se sudija trudio da prekine sve što Free WiFi rade, a da je protiv pravila, ali cure su ga ignorisale (mogu uvek da se vade na engleski).
Činilo mi se da publika najviše gotivi Suzume, jer su nju uvek pozdravljali sa glasnim "SU ZU ME, SU ZU ME". Bilo je simpatično videti koliko Suzume uživa u pažnji koju dobija od publike. Takođe se više puta moglo čuti navijanje "EN DO, EN DO". Odličan je bio prvi meč, manje-više sve što se očekivalo od devojaka smo dobili. Čak su i Free WiFi odradile 5G za kraj, a onda je Nao pinovala Arisu i pobedila.
Drugi meč
Yuki Kamifuku VS Janai Kai
Veoma kratak meč, šteta. Kamiyu je zabavna za gledati, plus zapravo ume da priča na engleskom, pa mislim da se moglo nešto bolje odraditi sa njom. Janai Kai mi i dalje deluje kul, ali je i dalje bedak što je meč bio kratak. Publika je glasno pozdravila Kamiyu i bacili su par trakica na nju, što je uvek lepo videti.
Kamiyu je počela meč prijateljski, ali samo da dobije poverenje protivnika i bocne je u oči. Janai Kai je nastavila agresivno i ubijala je Kamiyu nogama. Šutala ju je u leđa i glavu, ali Kamiyu je uspela da iznenadi nogom u grudi, a zatim i u glavu. Janai Kai se podigla, ali Kamiyu je šalje Dropkickom na pod a potom je stavlja u Manji Gatame (Octopus Hold). Janai Kai uspeva da se iskobelja i davi Kamiyu, a potom je prosipa po podu. Kamiyu na prepad hvata Janai Kai nogama oko vrata i vuče je na pod, a potom je podiže i radi joj Brainbuster.
Obe cure se podižu, Kamiyu udara Janai Kai u grudi, a zatim pokušava Fameasser. Janai Kai odbija Kamiyu i šuta je u glavu u skoku iz okreta, pinuje je... i pobeđuje. Publika je bila razočarana i nisu se trudili to da sakriju, ali Janai Kai nije bila poljuljana i proslavila je svoju pobedu. Meni nije problem što je Kamiyu igubila, samo sam se nadao da će meč trajati duže.
Treći meč
Hyper Misao i Trish Adora VS Yuki Aino i Raku
Ovaj meč se čekao! Raku se pojavila sa svojim jastukom, a od pubike je dobila urlike i trakice, isto kao i Yuki Aino. Čini mi se da je publika bila daleko glasnija kada su se pojavile Misao i Trish. Misao je otrčala krug oko ringa i bacila kosku svakome ko je iz publike pružio ruku. Trish i Misao su takođe dobile trakice, a publika je vikala "HERO HERO HERO".
Hyper Misao je dala znak publici da ućute, a potom je tražila mikrofon. Malko se gubila oko mikrofona pa je sudija morao da pomogne. Naravno da je viknula "HELLO BIG CHILDREN" a onda konnichiwa, na šta je publika uzvratila glasnim "KONNICHIWA". Hyper Misao je rekla da je ona heroj koji čuva mir i ljubav u TJPW, a onda je dodala da je tu i nov heroj. Misao je dala masku Trish Adori i nazvala ju je Hyper Trish, što je publika glasno pozdravila. Nakon što je Misao ispričala svoje, sve na engleskom, meč je počeo.
Raku i Trish su bile prve u ringu, a publika je vikala "RAKU RAKU RAKU". Trish je uništavala Raku, a onda je upala i Hyper Misao da pomogne. Misao i Trish su zajedno mučile Raku i Yuki, a potom su napale Raku. Misao je iskočila iz ringa da uzme sprej, ali kada je pokušala da napadne Raku, isprskala je Trish. Raku je to iskoristila za jedan lep Brain Chop, a potom je jastukom udarila Misao i srušila na pod. Raku je postavila Misao na jastuk i signalizirala publici da ćute, a potom je otpevala uspavanku za Misao. Trish je upala u ring, ali Raku je uspavala i nju. OYASUMI EXPRESS! Publika pozdravlja Raku dok ona pretrčava preko Misao i Trish, a zaitm ih Raku pinuje, ali ne uspeva da pobedi.
Yuki upada umesto Raku i kažnjava Misao. Yuki dominira Misao, čak i kada Misao pokuša da se odbrani. No, Misao uspeva nekako da razvali Yuki aperkatom i odlazi do Trish i taguje je. Trish lomi Yukinu kičmu i treska je o pod, ali ne uspeva da pobedi. Yuki konačno uspeva Side Suplex i taguje Raku, a Trish taguje Misao.
Raku i Misao su bile odlične u ringu. UVek volim da ih vidim zajedno, pogotovo kada su protivnici. Raku poziva Yuki da joj pomogne, a Yuki podiže Misao. Raku se zaleće i radi Doctor Yellow. Trish Adora uskače da mopogne Misao, a zatim joj dodaje sprej. Misao prska po Yuki i Raku, a zatim Trish nabija Yuki o pod i izbacuje je iz ringa.
Hyper Misao se penje na ćošak i viče "I am a hero!", a publika viče zajedno sa njom. Hyper Misao pada na Raku, pinuje je i pobeđuje!
Zabavan i smešan meč. Trish Adora se odlično uklopila sa Hyper Misao, vidi se da dobro kapira TJPW, kao i da uživa u radu s TJPW devojkama.
Četvrti meč
Shoko Nakajima i Miu Watanabe VS Wasteland War Party (Max The Impaler i Heidi Howitzer)
Amerikanci očigledno vole Miu. Em su urlikali njeno ime, em su je izbombardovali roza trakicama. Shoko je pozdravila publiku dok je trčala oko ringa i dobila je par trakica. Lepo je videti da publika pozdravlja i dve cure koje nisu stalne u TJPW, Max definitivno zaslužuje jer dobro kapira TJPW i odlično se uklapa.
Komedija je bilo gledati Miu kako pokušava da sruši Max odbijanjem od konopce i zaletanjem u nju, ali ne uspeva. No, zajedno sa Shoko uspeva da sabije Max u ćošak, a Shoko je kažnjava. Shoko nastavlja da nadmudruje Max i koristi svoju brzinu kako bi je izbegla, ali Max ne ostaje dugo na podu. Shoko beži van ringa i pokušava da nađe način da napadne Max. Max je hvata za repić, a potom se Heidi zaleće i zajedno sa Max mrvi Shoko telom. Max taguje Heidi na trenutak, a potom se vraća u ring. Max podiže Shoko iznad glave i prosipa je po podu (Military Press Drop), a potom je pinuje, ali Shoko nalazi snage da se iskobelja.
Heidi se vraća u ring i nastavlja da šaketa Shoko. Heidi radi lep Vertical Suplex na Shoko, ali ni to nije dovoljno da se porazi malena Shoko. Max upada u ring da pomogne Heidi, ali Shoko koristi svoju brzinu da ih zbuni, a potom njihovu snagu da izbaci Max iz ringa. Shoko taguje Miu, a Miu zatim dominira Heidi i nabija je ramenom o pod. Miu zateže svoj rep i hvata Heidi za noge, ali Heidi joj ne dozvoljava da je podigne, a potom prikucava Miu za pod ramenom. Heidi i Max joj rade Double Flapjack na konopac, a Heidi potom pinuje Miu, ali ne uspeva da pobedi.
Max uzlazi u ring umesto Heidi, a publika viče "LETS GO MIU!". Miu udara Max, ali ne pravi nikakvu štetu. Miu udarcima obe ruke pokušava da sruši Max, ali uspeva samo da je poljulja. Shoko zatim uleće i spamuje Max Dropkick-ovima, ali Max ostaje na nogama. Shoko konačno uspeva da baci Max na pod uhvativši je nogama oko vrata. Shoko se penje na ćošak, ali Max staje na noge i podiže Shoko na ramena, a potom je otresa o pod (izgledalo je ooooodlično). Miu upada da pomogne Shoko, ali Max podiže Miu i baca je na pod, dva puta za redom. Treći put Miu uspeva da se iskobelja, a potom podiže Max i baca je na pod (JEBOTE momenat koji publika prati urlicima), Miu zatim podiže Heidi i baca je na Max.
Max se iskotrljava iz ringa, a Miu zatim zateže svoj repić, hvata Heidi za noge, podiže je i vrti oko sebe. Miu izbacuje Heidi van ringa, a Shoko se zaleće i iskače kroz konopce na njih, a potom se vraća i radi Tope Suicida, a publika viče "THIS IS AWESOME". No, Shoko radi 619 na Max, a potom pokušava Suplex, lol, ali ne ide. Max je podiže i lomi joj kičmu o ramena. Heidi se penje Max na ramena, a Max je otresa o Shoko. Max pinuje Shoko i pobeđuje!
Peti meč
Borba za International Princess Champion titulu
Rika Tatsumi VS Billie Starkz
Kul je što Billie izlazi uz Aliens Exist od Blink 182,
@jovcov bi cenio to. Publika je oduševljena Rikinim pojavljivanjem, a primetio sam da u publici ima ljudi sa official Rika merchom.
Lepo je gledati Riku, ko god da joj je protivnik, a isto se može reći i za ovaj meč, iako joj je protivnik Billie "želim biti kvadriplegičar kad porastem" Starkz. Rika je agresivno krenula i nije popuštala, a publika je sve što ona radi pratila urlicima podrške. Billie uspeva da se odbrani i kažnjava Riku udarcima nogom. Nakon šutiranja, Billie krpi Riku, a potom joj Dropkick-uje glavu.
Rika uspeva guzicom da udari Billie, a potom joj napada noge. Rika Dropkick-uje Billie u noge, savija joj noge, a potom je stavlja u Figure Four. Iako Billie uspeva nekako da preživi napade, ne uspeva da se odupre Riki. Rika se penje na ćošak i skače guzicom na Billie, ali Billie je hvata i nespretno pretvara njen napad u Suplex.
Billie nastavlja s nasiljem ka Riki, a potom je podiže i baca na svoje koleno. Publika viče "LETS GO RIKA", a drugi deo publike "LETS GO BILLIE". Obe cure razmenjuju udarce, ali Billie uspeva da udari Riku u glavu nogom iz okreta. Billie se penje na ćošak, ali Rika se podiže, pa je Billie preskače. Rika uzima Billieinu masku zeca i nabija joj je na glavu, a potom je kažnjava udarcima. Dok Billie dolazi sebi, Rika se zaleće i pada joj guzicom na glavu. Rika joj zatim radi Dragon Twist of Fate, a potom se penje na ćošak. Rika skače i kupi guzicom Billie, a potom je pinuje. Publika urla "ONE, TWO, THREE!" i Rika pobeđuje.
Billie joj na kraju pruža ruku, Rika to prihvata i poklanja ju se jedna drugoj, a onda Billie pada na jebena kolena i pruža se pred Rikom kao da je u poseti gospodaru Japana. Okej, neću mračiti više. Dobar je bio meč, Rika je odbranila titulu, ja sam zadovoljan.
Šesti meč
Borba za Princess Tag Champion titulu
121000000 (Miyu Yamashita i Maki Itoh) VS Magical Sugar Rabbits (Mizuki i Yuka Sakazaki)
Došli smo do finalnog meča! Yuka i Mizuki prve utrčavaju i prave krug oko ringa pozdravljajući publiku. Publika je čak i bacila dovoljno trakica na Yuku da ona uspe da ih namota oko ruke prilikom predstavljanja u ringu. Publika je vikala "MIZUKI MIZUKI", a onda se čuo početak Makine pesme, pa je publika zaurlala. Maki Itoh je ušla uz... englesku? verziju svoje pesme. Još uvek ne uspevam da prepoznam kada peva na engleskom, jebigica. Kul je bilo videti publiku kako peva zajedno sa Maki, kao i likove sa official merchom u publici. Maki je takođe dobila trakice, ali mislim da niko nije dobio koliko Miu, a zatim Yuka. Nakon Maki je ušla i Miyu Yamashita, ali nije iskulirala svoj lik, pa je samo ozbiljno prošetala do ringa, bacila kosku random likovima, a potom ušla u ring.
Miyu i Yuka su se prve našle u ringu, što znači da nema zajebancije. Dve najiskusnije cure u TJPW nisu dozvolile drugoj išta da učini, sve se završilo pat pozicijom. Devojke su tagovale svoje partnere, a tu je Mizuki odradila prvi napad jer je Maki odlučila da se kurči. Maki brzo prelazi u protiv napad, ali Mizuki je izbegava prilikom Kokeshi pokušaja. No, Maki uspeva da nadmudri Mizuki, a potom zajedno sa Miyu napada. Yuka uskače da pomogne i zajedno sa Mizuki izbacuje protivnike van ringa. Magical Sugar Rabbits se penju na ćošak i rade... Toy Story 2? Nisam siguran, ali skaču na protivnike van ringa i padaju na njih. Da sam onaj lik pored kojeg je pala Mizuki, šapnuo bih joj na uvo "de jedi nešto, dete".
Mizuki vraća Maki u ring i pinuje je, ali Maki izbegava poraz. Mizuki nastavlja s napadima protiv Maki, ali zaboravlja da Maki ima tvrdu glavu i samo joj bustuje bes. Mizuki Dropkick-uje Maki, ali se Maki odbija od konopce i pada glavom na Mizuki. Maki taguje Miyu i rade onaj svoj zajednički potez kojem ne znam ime kada Miyu podigne Maki na butine i pusti je da padne glavom na protivnika. Miyu potom podiže Mizuki i nabija je na koleno, a nakon toga taguje Maki natrag u ring. Maki nema milosti ka Mizukii baca je po ringu, a potom joj savija noge, uvrće ruke i grize joj prst.
Miyu upada u ring umesto Maki i šutira Mizuki u leđa više puta, ali ne uspeva da pobedi. Mizuki se mostom izvlači iz pina i prosipa Miyu po podu, a potom konačno taguje Yuku. Yuka skače sa ćoška i poklapa nogom Miyu po glavi, a potom je hvata nogama oko glave i baca na pod. Yuka gura Miyu u ćošak, a onda se zaleće i iz skoka je šuta u glavu. Yuka se opet penje na treći konopac, Miyu je napada, ali Yuka izbegava napad, malčice trapavo, a potom plasira nogu Miyu u glavu. Yuka skaće na prvi konopac, odbija se na treći, a od njega skače i Dropkick-uje Miyu. Publika sve to prati navijanjem za Yuku. Miyu pokušava da napadne Yuku, ali Yuka radi lep Tea Time i sipa Miyu po podu. Yuka nastavlja da dominira, ali Miyu konačno nalazi prostor da šutne Yuku u glavu, a potom joj radi Suplex, odbija se od ćošak i šuta Yuku u glavu. Yuka pada ko pokošena, a Miyu taguje Maki.
Maki radi odličan DDT na Yuku a potom se penje na Yuku u ćošku i pita publiku ko je najslađi na svetu, a publika odgovara "ITOH-CHAN". Maki udara šakama Yuku u glavu, ali Yuka uspeva da digne Maki na ramena, savija je preko sebe, a potom joj radi Suplex. Ne sećam se da sam video Yuku da radi to nekome ranije, izgledalo je veoma lepo. No, Maki je uspela to da reverse-uje i pinuje Yuku, ali ništa od pobede. Maki zatim radi Springboard DDT varijaciju, a Yuka to prodaje odlično. Yuka uspeva da se odbrani od Maki i podiže je u lep Brainbuster, a potom taguje Mizuki.
Mizuki momentalno prosipa Makinu glavu, a potom se penje na konopce i radi Crossbody. Mizuki pinuje Maki, ali ne uspeva da pobedi. Miyu uskače da pomogne, ali Mizuki uspeva da se odbrani, a Yuka upada u ring da pomogne. Yuka i Mizuki se zajedno penju na ćošak i rade Toy Story.. 4? Pojma nemam, ne umem da pamtim njihove silne Toy Storyje. Sve u svemu, zajedno rade Crossbody na Maki i Miyu. Yuka podiže Mizuki na rame kako bi je bacila na Maki i Miyu, ali devojke uspevaju da se pomere, pa Mizuki ne pogađa metu.
Maki i Miyu koriste trenutak da napadnu Magical Sugar Rabbits, ali im to ne polazi od ruke, barem ne u početku. 121000000 uspevaju konačno da onesposobe Yuku i Mizuki, a Maki se potom penje na ćošak, ali Mizuki je sprečava u namerama da skoči tako što se penje do nje i radi joj Suplex. Mizuki pinuje Maki, ali sudija ne stiže da izbroji do tri. Maki pronalazi snage da se odupre Mizuki, ali Mizuki je spamuje udarcima u grudi, sve dok Maki ne postavi glavu kao odbranu. Mizuki pokušava da se zaleti na Maki, ali Maki je sapliće i uvrće joj nogu. Dok Mizuki puzi do konopaca, Maki je okreće i stavlja u Itox Deluxe. Tu sam kontao da je gotovo, ali Yuka je ušetala u ring, napravila krug oko Maki i Lariatom je skinula sa Mizuki.
Miyu upada i izbacuje Yuku iz ringa, a potom šuta Mizuki u glavu. Mizuki uspeva da zaustavi Miyu u daljim napadima, a onda WHIRLING CANDY! Publika urla nakon uspešnog napada (mislim da su na Whirling Candy najviše zaurlali). Miyu se kotrlja van ringa, a Maki se vraća i pokazuje srednji prst Mizuki. Cure razmenjuju udarce, ali Maki nadjačava Mizuki. Maki trči ka Mizuki, ali Mizuki uspeva da se odbrani i skače Maki na stomak. Mizuki se potom penje na ćošak, ali Maki joj pokazuje dva srednja prsta s poda dok se podiže. Maki se penje kraj Mizuki i udara je glavom u glavu. Za to vreme Miyu dotrčava, skoro obara kamermana na pod, a potom šuta Mizuki u glavu.
Miyu i Maki se sudaraju u centru nakon pokušaja napada na Mizuki i Yuku, što Magical Sugar Rabbits koriste da udare kontru. Yuka diže Miyu u Magical Merry-Go-Round, a Mizuki Suplex-uje Maki. Mizuki ostaje u ringu sa Maki. Yuka za to vreme prebija Miyu van ringa, a onda se penje na konopac dok se Mizuki penje na ćošak. Vreme je za Toy Story... neki broj. Mizuki skače van ringa na Miyu, a Yuka Mahou Shoujo Splash na Maki. Mizuki se penje na ćošak i radi Foot Stomp na Makin stomak i pinuje je. Jedan, dva, TRI! Magical Sugar Rabbits su novi Princess Tag Champions! Mizuki ima DVA pojasa!
Ni malo nisam očekivao ovakav rezultat. 121000000 nisu bili tag šampioni ni mesec dana, a Mizuki je sada Princess of Princess Champion, kao i Princess Tag Champion zajedno sa Yukom Sakazaki!
S obzirom da mogu okačiti samo 20 slika u jednom postu, kasnije ću kačiti još slika, kao i random slike devojaka u Americi )TJPW devojaka, ne random amerikanke).
Ovo je kraj teksta u prvom TJPW showu van Japana, u Americi. Hvala na čitanju :3