Quentin Coldwater is a high school student from Brooklyn who, along with best friends James and Julia, attends an advanced school. He loves a series of books called "Fillory and Further," which involve the children of the Chatwin family discovering a Narnia-esque land called Fillory. On the day of his Princeton interview, Quentin instead interviews at Brakebills College for Magical Pedagogy, the only school for magic in North America, and is accepted as one of the twenty new students. Julia also takes the exam but fails. As per protocol, Julia's memory is wiped to prevent her from remembering magic's existence or the school itself.
The Magicians je TV adaptacija Lev Grosmanovog serijala Madjionicari koji prati avanture "mladog" Kvetina Koldvotera, socialno neprilagodjenog i mentalno labilnog tinejdzera (koga glumi lik od nekid 30 godina

Iako zaplet zvuci kao Hari Poter za "odrasle" sama serija u velikoj meri izvrce naglavacke standardne fantazi stereotipe. Svet je prepun ludih likova i stvorenja, a zivot studenata prepun alkoholisanja i seksa (steta sto nije HBO produkcija). Neki od likova na pocetku znaju na trenutke biti iritantni, ali je njihova iritantnost balansirana prisustvom drugih likova koji su tu da malo poprave atmosferu, a najvise Eliot i Margo, stariji studenti koji vode jednu od kuca na kampusu. Gluma je momente super na momente presmesna, ali ni u jednom trenutku nije toliko lose da bi me odvratilo od gledanja serije. Produkcija i efekti su na dosta dobrom nivou s obzirom da je u pitanju Syfy.
Ono sto mi je zaniljivo je da nisam nikad cuo za seriju dok mi nije iskocila na HBOu, cini mi se da bi mogla imati mnogo siru publiku. Tako da od mene preporuka, mozda nije GoT u prvim sezonama, ali je jako zabavna serija.