• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie The Lighthouse 2019

timemaster

Caelondian
Co-founder
Moderator
Reaction score
4,952
XGD0fBp.jpg

Ovo sam jako dugo zeleo da gledam i napokon sam seo... nisam se pokajao. Ovaj film ili mrzis i nazivas ga prepotentnim sranjem, ili uzivas u teskom tripu koji ni sam ne razumes do kraja i opet ti je dobro.

Dva cuvara svetionika prolaze kroz teske dane prepune teskih uslova koje more i izolacija donose. Nijedan od njih dvojice nije dobar covek, svaki ima nebrojeno mana, losih misli, losih namera. Polako zapadaju u ludilo i kako film odmice, definitivno se stice utisak da sve odlazi dodjavola. A mozda film uopste nije o tome? Mozda je prica o bogovima? Ili borbi sa sopstvenom latentnom homoseksualnoscu? Ili mozda je ceo film samo cistiliste?

Na svakakve teorije sam nailazio na internetu i to mi je jos povecalo uzivanje nakon pogledanog filma, prosto je ostavio jak utisak na mene. Pattinson i Dafoe su maestralno izneli uloge i atmosferu filma, ne znas koga vise mrzis u kom trenutku.

GabOXKC.png

qOABji4.png

PhgOeAp.png

Meni je film bio remek delo od početka do kraja.
Gluma i atmosfera 10/10.

Sad jbg, jasno je zašto izaziva podeljena mišljenja.

Meni je najbolja teorija da su obojica zapravo isti lik.

i meni je ta teorija odlična i kao i sve druge, može da prodje 😄

Slabiji je od The VVitch, ali sa tehničkog aspekta dosta stvari je tu odrađeno kako treba, od same montaže i fotografije. I odabira 1.19:1 formata.

Voleo bih da smo imali prilike da ga vidimo u bioskopima, ali nažalost nikada se naši distributeri neće opametiti...

Što se tiče njih dvojice, stvarno su se ukorenili u ta dva lika, Dafoe je pomalo parodija na mornara Popaja i klasične mornarske stereotipe, ali je Pattinson nastavio svoj niz namučenih likova i komplikovanih antiheroja. (Good Time, gledajte Good Time, i imaćete Good Time!)

Mnoštvo simbolike se nalazi tokom čitavog filma, pa se razne teorije mogu razviti, što je esencijalno strava jer onda svako može da poima film na sopstveni način.

Ali ipak filmu fali još "mesa", takoreći narativnog dela, nekako mi nije bilo dovoljno što je stavio samo simbolizam, uzeo dva odlična glumca i natrapao finu fotografiju.

Držim fige da mu sledeći film bude, prava stvar.

interesantnan film, ja sam ipak u "wtf sam ovo gledao" grupi

Back
Top Bottom