• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries XONE The Ascent

Undenis

Prime Evil
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
10,409
capsule_616x353.jpg

Developer : Neon Giant
Publisher : Curve Digital
Genre : Action Solo/Co Op shooter/RPG
Platforms : PC/Xseries/Xone

Ascent je akciona rpg igra sa sajber pank tematikom koju je razvio švedski nezavisni studio za igre Neon Giant, a objavio Curve Digital za Microsoft Windovs, Xbox Series Xs/S i Xbox One 29. jula 2021. Igra koristi Unreal Engine 4.

Igra se odvija u okviru arkologije u futurističkom distopijskom svetu poznatom kao Veles, pod kontrolom moćne megakorporacije nazvane "The Ascent Group". Igrači preuzimaju kontrolu nad radnikom koji je robovao u kompaniji. Uloga igrača je da zaustavi druge frakcije da preuzmu kontrolu i razotkrije misteriju koja stoji iza propadanja grupe The Ascent.

ss_a68b3b684cf2560c6f2e7e14f06c50feb9fc3ba7.1920x1080.jpg
ss_b7d009a9147c165d919e5ee3ef8fc6535ea0e808.1920x1080.jpg

Igra sadrži destruktivno okruženje koje reaguje na akcije igrača kao što su udarci metaka, moći veština i eksplozije. Sistem brzog putovanja implementiran je u igru putem ugrađenog sistema podzemne železnice, omogućavajući igraču da brzo pređe velike daljine u igri. Igra je otvorenog sveta i za nju se kaže da „u suštini nema loading skrinova“. Poražavanje neprijatelja omogućava igraču da sakuplja loot raznih retkosti. Predmeti se takođe mogu dobiti završavanjem misija, istraživanjem sveta ili kupovinom od dobavljača sa valutom u igri. Načini igranja uključuju jednog igrača, lokal co op i onlline co op na mreži sa najviše 4 igrača.

ss_1919f508d2f71d36dbf3aa7af792e251d1bf29d9.1920x1080.jpg
ss_c4ae3659a89b0d5c8b1cf1dae33cfa9abb5d53b7.1920x1080.jpg

[emoji102]

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
e0da219242d88b87cd9dba6e7902be2b.jpg

Na osnovu prve misije utisci su jako pozitivni. Ali moram da navedem negativnu stvar koju ne mogu da zaobidjem. Kontroler skoro da ne vibrira. Oseti se samo kod nekih eksplozija, reloada i u loading skrinu. Ovakva igra mora da trza kontroler prilikom svakog pucnja a to ne radi. Generalno, u poredjenju sa igrama na PS, ovaj Xbox kontoler je u komi.

Ne znam sto su to tako sa dzojpedom us*ali sa vibracijom, skoro pa je i nema. Stoji da kontroler ne moze ni da prismrdi vibraciji u Dual Sense ali opet, ovo je do igre a ne do dzojpeda

Igra je dobra ali uzasno bagovita. Dosao sam na mapi gde me ceka boss fajt, a na mapi nikoga…vidim ljudi na reditu isto prijavljuju. Mora da se igra reloaduje sa prethodnog chekpointa da bi se respawnovali. Kada pokusas da izadjes iz igre (quit main many) zakuca i ne mozes da izadjes. Jednom mi je i kreshovala igra. Auu, budi bog snama

Kako se probijas kroz igru? Ja stigao do onih katana i nema sanse, evo vec se spremam da batalim igru :D

Kako se probijas kroz igru? Ja stigao do onih katana i nema sanse, evo vec se spremam da batalim igru :D

Nisam mmogo odmakao, presao drugu main story misiju i jednu side. Problem je sto me povuce mapa i lutam okolo trazeci loot, pa tako nabasam na podrucja gde sam teski underlevel i izrokaju me. Dalje cu samo recomended levele da cepam.

Ja sad ovde gde sam uleteo, preslab sam.. iznabadaju me samo tako. Moracu nazad pa na neki side quest

Ja sad ovde gde sam uleteo, preslab sam.. iznabadaju me samo tako. Moracu nazad pa na neki side quest

Obavezno. Mislim da moze da se tolerise 5-6 levela iznad tebe, sve preko je RIP.

Primetio sam da moj TV ne propaznaje The Ascent kao igru sa HDR sadrzajem. Prvo sam primetio da mi je igra “bledunjava”, onda sam otisao na TV setting, i u delu gde uvek pise HDR- nema nista. Evo na Redditu ljudi prijavljuju da na najmodernijim televozorima nema HDR. E moj Microsofteee

Primetio sam da moj TV ne propaznaje The Ascent kao igru sa HDR sadrzajem. Prvo sam primetio da mi je igra “bledunjava”, onda sam otisao na TV setting, i u delu gde uvek pise HDR- nema nista. Evo na Redditu ljudi prijavljuju da na najmodernijim televozorima nema HDR. E moj Microsofteee
Koliko sam procitao zaboravili su na GamePass verzije igre za PC da dodaju RayTracing i DLSS, samo Steam verzija igre ima RT i DLSS. :ROFLMAO:
Kontam da ce biti jedan veliki update uskoro koji ce da sredi ove gluposti.

Poceo da igram, imao sam dosta kreseva na pocetku sa dx 12, prebacio sam na dx 11, i iskljucio motion blur, film grain, smanjio na high particle i AA, ako se ne varam, sad radi bolje, ali i dalje trzne pomalo...
Sacekacu jos ovaj patch, taman dokle zavrsim Hades.

Back
Top Bottom