• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 Team Ico igre - Ico, Shadow of the Colossus, The Last Guardian

Apex

Well-known member
Patron
Reaction score
4,587
Nakon što sam završio i Last Guardian smatram da je red da imamo temu za ove 3 unikatne igre kao i remastere/remake.

Ico sam igrao tek kao HD remaster i nije me uopšte kupio ali me je zato SotC oduvao kada sam ga igrao na PS2 čim je izašao, nešto neverovatno za to vreme što se tiče celog doživljaja.
I remake iz 2018. mi je odličan ali naravno da nije mogao da ima takav impact kao originalna igra 2005-e.

Sličan utisak mi je i za Last Guardian, jako je teško danas odigrati nešto što se čini kao novo iskustvo i što će se pamtiti a ova igra je u tome uspela iako ima 15 hiljada problematičnih stvari u igri.

Ico (イコ, Iko, /ˈiːkoʊ/) is an action-adventure game developed by Japan Studio and Team Ico, and published by Sony Computer Entertainment, released for the PlayStation 2 video game console in 2001 and 2002 in various regions. It was designed and directed by Fumito Ueda, who wanted to create a minimalist game around a "boy meets girl" concept. Originally planned for the PlayStation, Ico took approximately four years to develop. The team employed a "subtracting design" approach to reduce elements of gameplay that interfered with the game's setting and story in order to create a high level of immersion.

The protagonist is a young boy named Ico who was born with horns, which his village considers a bad omen. Warriors lock him away in an abandoned fortress. During his explorations of the fortress, Ico encounters Yorda, the daughter of the castle's Queen. The Queen plans to use Yorda's body to extend her own lifespan. Learning this, Ico seeks to escape the castle with Yorda, keeping her safe from the shadowy creatures that attempt to draw her back. Throughout the game, the player controls Ico as he explores the castle, solves puzzles and assists Yorda across obstacles.

Shadow of the Colossus[a] is a 2005 action-adventure game developed by Japan Studio and Team Ico, and published by Sony Computer Entertainment for the PlayStation 2. It takes place in a fantasy setting and follows Wander, a young man who enters an isolated and abandoned region of the realm seeking the power to revive a girl named Mono. The player assumes the role of Wander as he embarks on a mission that might entail Mono's resurrection: to locate and destroy the colossi, sixteen massive beings spread across the forbidden land, which the protagonist traverses by horseback and on foot.

The Last Guardian[a] is a 2016 action-adventure game developed by Japan Studio and GenDesign and published by Sony Interactive Entertainment for the PlayStation 4. Players control a boy who befriends a giant half-bird, half-mammal creature, Trico.

Team Ico began developing The Last Guardian in 2007. It was designed and directed by Fumito Ueda, and shares stylistic, thematic, and gameplay elements with his previous games, Ico (2001) and Shadow of the Colossus (2005). He employed the "design through subtraction" approach he had used for his previous games, removing elements that did not contribute to the core theme of the connection between the boy and Trico.

Igre međusobno nisu ni na koji način povezane sem što su spiritualni nastavci i da kažemo da postoji konsenzus da se nalaze u istom univerzumu.

U svakom slučaju, mislim da je super što uopšte postoje ovakve ekskluzivne igre koje se ne uklapaju ni u jedan žanr, nemaju neki komercijalni potencijal, rade u 15FPS, ali među onima kojima se svide stvore cult following i inspirišu milion teorija.

Last edited by a moderator:
Tri legendarne igre.

Jedva cekam da vidim sta ce Ueda da napravi novo, odavno je potpisao publishing deal sa Epic-om.

Uf kad se setim love-hate odnosa sa Tricom. Ne znam da l je to bilo namerno od strane development tima, ali nakon 70 80% pređene igre, da l zbog neke varijacije Stokholmskog sindroma, da li zbog hand-crafted planiranog zbližavanja sa tom životinjom, igra mi postane odjednom neverovatna. Sve loše stvari i neposlušnosti Tricoa postanu slatke gluposti koje radi vaš kućni ljubimac (see r/AnimalsBeingDerps). Tako da moram da skinem kapu za taj rolerkoster emocija koji mi je pružio Team Ico sa tom igrom. Vrhunsko treniranja živaca.

Shadow of Colossus već je kultna igra koju svako treba da odigra u nekom obliku. Na PS2 kada sam igrao nisam kapirao toliko jer sam bio mladji, ali ovaj remake na PS4, bio je vrhunsko iskustvo. Preporuka.

Ico već nisam igrao i planiram da vidim u kom obliku (konzola i koja ili kako, emualtor itd.) je najlakše sada uraditi to.

Trico je po meni najrealisticnije napravljen NPC u bilo kojoj igri.

A od pocetka igre nisam imao problema sa njim, uvek sam ga nagradjivao mazenjem kada god je uradio nesto sto sam hteo, brzo mu vadio koplja i smirivao sam ga. Od njega sam 90% puta trazio samo da dodje do mene, i onda on sam skonta da sam blizu tacke gde on mora da preuzme skok ili napad. Jedino nije hteo odmah da me poslusa sa jednim zaranjanjem, tu sam verovano bio u losoj poziciji ili ko zna sta.

Igra ima tako puno dobrih delova, a zavrsnica je bas epic.

TLG bi bila tako dobra igra u 3D-u ili VR-u. Prepuna je velikih i impresivnih okruzenja. A video me je samo podetio koliko je Trico nenormalno dobro animiran, kad su se vrata pred kraj pocela otvarati i on totalno lifelike gurnuo vrat unutra pre nego sto je proklizao. Perfektno je animiran od starta do kraja igre.

Uf kad se setim love-hate odnosa sa Tricom. Ne znam da l je to bilo namerno od strane development tima, ali nakon 70 80% pređene igre, da l zbog neke varijacije Stokholmskog sindroma, da li zbog hand-crafted planiranog zbližavanja sa tom životinjom, igra mi postane odjednom neverovatna. Sve loše stvari i neposlušnosti Tricoa postanu slatke gluposti koje radi vaš kućni ljubimac (see r/AnimalsBeingDerps). Tako da moram da skinem kapu za taj rolerkoster emocija koji mi je pružio Team Ico sa tom igrom. Vrhunsko treniranja živaca.

Shadow of Colossus već je kultna igra koju svako treba da odigra u nekom obliku. Na PS2 kada sam igrao nisam kapirao toliko jer sam bio mladji, ali ovaj remake na PS4, bio je vrhunsko iskustvo. Preporuka.

Ico već nisam igrao i planiram da vidim u kom obliku (konzola i koja ili kako, emualtor itd.) je najlakše sada uraditi to.

I meni je negde na 2/3 igre skroz kliknuo.
Inače nisam generalno imao problem sa kontrolisanjem njega nego što je teško provaliti da li uopšte radiš pravu stvar kako bi napredovao ili ne, meni je to bio izvor frustracije u igri pogotovo što postoje i momenti kada treba da ne radiš ništa da bi se nešto desilo a to ne znam kako da sam igrač provali.

Kako radi TLG na ps5? Nisam mogao na base ps4. Svidelo mi se ono sto sam igrao , ali toliko je bilo choppy da jednostavno nisam mogao da nastavim.

Kako radi TLG na ps5? Nisam mogao na base ps4. Svidelo mi se ono sto sam igrao , ali toliko je bilo choppy da jednostavno nisam mogao da nastavim.

Pretpostavljam u najgorem slučaju kao na PS4 Pro što je solidno.

Isto kao na ps4. Ali kao sto se da primetiti u mom videu, prisutan je znacajno bolji fps zbog ukljucenog auto motion plus-a na TV-u.
Podesavanja na TV-u ne uticu na snimak koji sama konzola pravi.

Ako si igrao unpatched BD igru, onda imas 60, ako si igrao disc/digital patched verziju igre onda igras u 30fps. A sta tvoj TV radi, to je tvoj izbor. A svakako i da interpoliras veci framerate, input lag ti ostaje pogorsan [zbog dodatanog processinga].

input lag ti ostaje pogorsan [zbog dodatanog processinga].

Igram pecovanu digitalnu igru. Znam da je to matematicki tacno ali ja nikakvu razliku u tome ne vidim. Bas sam igrao sat vremena sa iskljucenim auto motion-om i nakon toga vratio i naravnio da je bolje. Jedniostavno vise frejmova.

Yup, mora sa diska da se igra, nepatchovano.

Back
Top Bottom