nejt pass
Omelette du Fromage
- Reaction score
- 802
Ovde kačite šta ste napravili, uz opis -- koji materijali su korišćeni i tok radova.
Ove godine sam odlučio da unesem život u scrap drvo koje mi je stojalo decenijama po šupama, i napravim jednu lepu i stabilnu baštensku klupu.
Ne mogu još da prepoznam koje je drvo, bilo je dosta truleži i rupa, i morao sam mnogo da skraćujem da bih došao do iskoristivog materijala.
Gornja ploča tj. sedalni deo je drugačiji od nogu, i srednja prečka je takođe od drugog drveta. Sedalna ploča je minimum 50 godina stara, a verovatno i više.
Svo drvo je krivo, i sa tim sam radio.

I pored toga što je drvo krivo, stolarski bogovi su me pogledali i rekli "Jbg trudio se. Aj' daćemo mu jednu stabilnu klupu pa ćemo videti dalje šta će da napravi"
PS Moram da se zahvalim iskusnijim stolarima forumašima na savetovanju, a i adminima na predlogu za otvaranje threada.
Neki od mogućih narednih projekata su:
Ove godine sam odlučio da unesem život u scrap drvo koje mi je stojalo decenijama po šupama, i napravim jednu lepu i stabilnu baštensku klupu.
Ne mogu još da prepoznam koje je drvo, bilo je dosta truleži i rupa, i morao sam mnogo da skraćujem da bih došao do iskoristivog materijala.
Gornja ploča tj. sedalni deo je drugačiji od nogu, i srednja prečka je takođe od drugog drveta. Sedalna ploča je minimum 50 godina stara, a verovatno i više.
Svo drvo je krivo, i sa tim sam radio.

- Materijal sam sekao ubodnom testerom da bih dobio iskoristive delove bez truleži
- Saprao sam silnu prljavštinu i paučinu baštenskim crevom, i ostavio par sati da se osuši u polu-seni
- Napravio sam noge, pa ih spojio sa pločom, pa na kraju sve to utegao sa donjom prečkom
- Farbao sam nitro emajl lakom, i to pre spajanja

I pored toga što je drvo krivo, stolarski bogovi su me pogledali i rekli "Jbg trudio se. Aj' daćemo mu jednu stabilnu klupu pa ćemo videti dalje šta će da napravi"

PS Moram da se zahvalim iskusnijim stolarima forumašima na savetovanju, a i adminima na predlogu za otvaranje threada.
Neki od mogućih narednih projekata su:
- Radni sto sa bravarskom stegom
- Servisni stalak za bicikl
- Vratilo za zgibove (dvorišno)
Last edited: