• Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC Starfield

Chodex

I'm a ghost!
Reaction score
3,109
@Bojan koliko je realno ocekivati performance mod? Necu ovo igrati bar jos 3-4 meseca pa reko velim mozda se desi do tada

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Bojan

Well-known member
Reaction score
1,565
@Chodex imao je DF emisiju o tome. 60fps bas tesko, 40fps u najboljem slucaju.
Cak i na pc-u nije toliko lako imati zakucanih 60fps na svim lokacijama.
Sa druge strane, nije igra toliko teska, tako da ti verovatno interpolacija ne bi previse smetala.

Xelios26

Well-known member
Reaction score
2,122
Zavrsih igru.

Poceo sam tako sto sam jedno 20 sati lutao i radio neke sporedne misije. Posle se smorio i odradio samo glavne.
I to je lajt motiv celog mog utiska. Igra me je smorila i umorila.

Ovo je samo moje misljenje/utisak. Ja nisam profesionalni recenzent, mada i oni su jako retardirani (tu je velika slicnost sa mojom malenkoscu).

Next gen igra, u odnosu na Bethesda-ine predjasnje igre graficki. Bugova je bilo smesnih, ali nikakvih ozbiljnijih.
Procesorska zahtevnost ove igre je presmesna, u odnosu na ono sto prikazuje na ekranu. Prosto ne znas sta vise kolje. Nekad CPU nekad GPU.
Da sam igrao na konzoli, ne bih je verovatno ni zavrsio.
Neki gradovi su jako lepo uradjeni.
UI je meni ok (nasa style), ali interakcija je ponekad krajnje neintuitivna. Malo sam igrao na misu/tastaturi i tu je sve nekako bolje.

Odradio sam nekoliko modova i console command da povecam svoju nosivost, da bih mogao da looooot-ujem do mile volje. :D
Borba je odradjena bas dobro. To mi je bas bio drive tokom cele igre. To je glavnim pomak u ondosu na skyrim/fallout in space.

Pricu sam batalio da pratim. Osim glavne price, koja ima zanimljivih detalja (starborn), sve ostalo mi je bilo meh.
Samo te neko prekine odjednom i kao ja sam iz te i te frakcije, ili si sa nama ili ides u tvorza.
Ko si bre ti? Uzmem i pobijem ih sveeeeeee.

1695719013310.jpeg
Planete su prazne. Ides od tacke a do b. Nema niceg sto mi je ostalo u nekom secanju.
Ustvari, ima jedno. Kad saznas sta se desilo sa planetom zemljom i vidis je pustu bez atmosfere.

Dok sam igrao CP2077 recimo, tu i dan danas pamtim mnoge detalje i likove.

Umorio sam se i smorio i smandrljao do kraja.
Da sam ranije dosao da dam svoj dojam, ocena bi bila manja, ovako kad sam se malo ohladio.
8/10

Sa zeljom kad se mozda malo sredi (modovi/patch/performance), da je posetim ponovo i igram drugacije.

s_hyperion

"savant za igre"
Co-founder
Reaction score
4,564
Upalio sam malo ovo, prešao prvi main quest... Ne sluti mi na dobro. Videću da li mogu nekako smandrljam main story do Forze, ako ne, ništa.

eufrat

The Mandalorian
Co-founder
Reaction score
2,987
Što se mene tiče pikam Starfield još od EA. Trenutno sam 35 level (po sejvu 4d 6h) a nisam ni zagrebao površinu kod pravljenja outpostova kao i svemirskih brodova :D To ostavljam najverovatnije za NG+
Anyhow ide lepo sve nekim svojim tokom, ne bunim se za sada iako igra ima mana da se ne lažemo. Daleko je to od nekog privida savršenstva western RPG-a, ali ima ono nešto svoje, jednostavno me vuče da teram dalje. U svakom slučaju bolja mi je igra od Skyrim-a i Fallout 4, jer je pre svega daleko ispeglanija na launch-u (nisam iskusio uopšte nešto mnogo bagova obzirom da je ipak Bethesda igra u pitanju) od prethodnih, takođe main i factions questovi su mi daleko zanimljiviji. Ima nekoliko baš dobrih questova.
My 2 cents.

Maxa

štaćukuću
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
5,905
e da, i ja pređoh igru pre neki dan.

šta reći, koju posluku porati...
pozitivno:
  • verovatno najbolji glavni quest u jednoj bethesda open world igri (kažem bethesda, ne obsidian :D)
  • napucavanje je prilično utegnuto, oružja umeju biti zanimljiva
  • tehnički jako malo bugova na releasu igre
  • questline-ovi za raznorazne frakcije su uglavnom vrlo solidni, neki i odlični
negativno:
  • to je i dalje klasična open world bethesda igra, ako očekujete nešto više, saplitaćete se na svakom koraku
  • arhaičnost engine-a koja se najviše ogleda u tome što questovi nalažu mnogo fast travela, a svaki fast travel = load screen. akcione scene i same animacije vezane za neku dinamiku prosto izgledaju prilično loše i koliko god igra da se trudi, u tom domenu ne može da izvuče neki epski momenat. barem da su bobbing i trešenje kamere bolje podešeni/izrežirani u sinematičnim sekvencama, bilo bi bolje, ali nema ni toga.
  • skoro svi likovi u igri su plastični i nezanimljivi. ovo se najviše ogleda u glavnim followerima i samim opcijama romansiranja istih, gde može da se radi mix and match 100%, bez obzira na pol, sklonost i karakter likova.
  • može se raditi skoro sve u univerzumu bez ikakvih konsekvenci. možeš zavoditi red i zakon za dve zaraćene frakcije (do duše trenutno u mirovnim odnosima, ali naoštreni svakako), možeš biti pirat i korporativni špijun, sve u isto vreme.
ne mogu da kažem da se nisam zabavio, ali nisam bio mnogo dirnut niti očaran. ocena može biti neka klimava sedmica od deset, jelte.

Top Bottom